Voor de tweede en laatste keer deze week liep ik het schoolgebouw binnen. Ik had buikpijn van de nervositeit, maar dat was niet voor de toets. Ik werd vanaf het hotel al gevolgd door paparazzi, die nu uitgebreid foto’s van me maakten terwijl ik de school betrad.
Ik knikte de receptioniste toe en wilde snel doorlopen, maar tot mijn verbazing riep ze mijn naam.
‘Macey! Wil je even komen?’
Met mijn handen in mijn mouwen verstopt liep ik naar de balie en keek de oude vrouw aan. Ze glimlachte naar me en wierp een korte blik op de paparazzi voor het gebouw.
De decaan vroeg of je na je tentamen naar hem toe wilt komen.’
Ik beet op mijn lip en schudde toen half mijn hoofd.
‘Ik weet nog niet hoe lang ik over het tentamen zal doen. Dat kan een half uur zijn, maar het kan ook de volle twee tot drie uur zijn.’
De vrouw grinnikte en tuitte haar lippen.
‘De decaan heeft de volgende twee uur vrij, dus zodra je klaar bent kun je naar zijn kamer gaan. En maandag was je ook als eerste klaar, terwijl dat het moeilijkste tentamen is.’ Ze knipoogde en met tegenzin knikte ik.
Wat zou de decaan van me willen? Vond hij dat ik teveel overlast veroorzaakte door al dat gedoe met de paparazzi?
Ik sloot dat deel van mijn gedachten uit en liep de tentamenzaal binnen. Dit keer negeerde ik alle blikken en ging ik direct naast Marina, het meisje uit mijn klas, zitten en glimlachte naar haar.
We zeiden niets tegen elkaar, maar het voelde niet vervelend. Toen de toetsvragen werden uitgedeeld knikten we elkaar even toe, en met een klein glimlachje boog ik me over de vellen papier.
Een half uur later verliet ik, weer als eerste, de zaal. De receptioniste, die me naar de gang van de decaan doorverwees, had gelijk gehad: het vorige tentamen was moeilijker.
Ik klopte drie keer op de deur, wachtte tot ik binnen werd geroepen en keek nieuwsgierig om me heen.
De kamer zag er vrolijk uit voor een man in deze functie, maar veel tijd om me erover te verbazen had ik niet. De decaan stond op vanachter zijn bureau en kwam naar me toe.
‘Macey! Ik heb veel over je gehoord de laatste tijd.’
Ik schudde zijn uitgestoken hand en dacht na over zijn opmerking, hoe bedoelde hij die precies?
‘Ik heb het over je stage, niet over je relatie. Hoewel ik op beide punten nieuws heb vernomen.’ Zijn ogen twinkelden vrolijk en ik glimlachte licht.
‘Het punt is, dat ik bang ben dat alle aandacht die nu op je gericht is, je zal gaan afleiden. Omdat je een topleerlinge van ons bent, ga ik ervan uit dat het je cijfers niet zal verlagen.’ Hij zweeg even om me een kans te geven te spreken.
‘Ik weet het niet.’ Bekende ik. ‘Ik heb geen moeite gehad met het leren, maar.. het voelt niet fijn, iedereen staart me aan en ik hoor het gefluister overal om me heen. Ik word achtervolgd door de paparazzi, en dat alleen omdat ik een relatie heb.’ Zei ik mismoedig.
De decaan knikte en glimlachte toen.
‘Daarom heb ik je gevraagd hierheen te komen. Mijn broer, die docent is op het Law Institute in Londen, heeft een idee. Onze scholen hebben vaker samengewerkt in bepaalde nakijk-systemen die ingeleverde verslagen scannen op plagiaat.
Hij is bereid om je tentamens af te nemen, zodat je niet steeds hierheen hoeft te reizen. Volgens je collega’s van je stage voel je je echt thuis daar. Met een beetje gevlei bij het landelijk schoolbestuur kan ik het waarschijnlijk ook nog zo ver krijgen dat je het vierde jaar in Londen afmaakt, ondanks het feit dat je hier Nederlands recht bestudeerde en daar het Engelse zult krijgen.’ Hij knipoogde naar me en wachtte tot ik zou antwoorden.
Ik staarde met grote ogen naar de man voor me, verbaasd dat die zo begaan was met mijn gevoelens.
‘Dat zou fijn zijn.’ Wist ik uiteindelijk te zeggen.

Buhhh de vakantie is weer over;(

Reacties (9)

 • LStyles212

  snellverderr<3

  7 jaar geleden
 • DaisyHoran

  Leuk geschreven (:
  Xx

  7 jaar geleden
 • Noelle1D

  Haat maarja morgen wel kiss you video!!!!

  7 jaar geleden
 • yasmine658

  Snel verder(A)

  7 jaar geleden
 • StylesDream

  Jah... Vakantie gaat veeeeeels te snel:(
  Echt aardig van de Decaan
  Snel verder (:

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen