‘Je mag wat?!’ Riep Harry uit.
‘Ik mag in Londen mijn tentamens maken, en de benodigde lessen volgen, en mijn scriptie schrijven.’ Zei ik zachtjes.
Harry pakte glunderend mijn handen vast en trok me tegen zich aan.
We stonden voor het huis van mijn vader, de rest zat in de dichtstbijzijnde speelhal spelletjes te spelen, en ik had Harry het idee van mijn decaan verteld.
‘Dat is fantastisch! Tenminste, dat is toch wat je wilt, of niet?’
Ik knikte en grijnsde scheef.
‘Ik had alleen niet gedacht dat één verkeerd telefoontje zulke gevolgen zou hebben.’
Harry grinnikte en fronste even.
‘Hoe gaat je vader reageren, denk je? Na je moeder..’ Hij zweeg en ik dacht terug aan het bezoek aan mijn moeder, nog geen uur geleden.
Ze had ons nauwelijks aandacht gegeven. Ze had gezegd dat ze blij was dat ik zo goed op eigen benen kon staan, want de zorg voor een kind kon ze er nu niet bij hebben. Buiten die paar zinnen om had ze alleen maar telefoontjes met het werk gepleegd en was niet van haar laptop af te krijgen. Ze had ons niet eens iets te drinken aangeboden.
‘Ik denk niet dat mijn moeder het erg zou vinden, je zag hoe ze reageerde op de thuiskomt van haar enige dochter na drie maanden.’ Zei ik donker. ‘Mijn vader heeft nu ook een nieuwe fase in zijn leven, ik denk niet dat het erg is als ik in Londen blijf.’
Harry schonk me een blik vol medeleven, en ik belde aan voordat hij op mijn woorden kon reageren.
De vriendin van mijn vader deed de deur open, en geschokt bleef de adem in mijn keel steken. Mijn ogen pinden zich vast op haar bolle buik en met moeite slikte ik. Mijn vader was nu maximaal een jaar met haar samen, ik was drie maanden weg. Ze was blijkbaar al langer zwanger dan die drie maanden, maar mij was niets gezegd geworden. Aan al haar spullen in mijn oude huis te zien woonde ze hier ook al in.
Voordat ik iets kon zeggen draaide ze zich om en schreeuwde mijn vader om te komen. Met een blik op Harry volgde ik haar en liep mijn vader in de woonkamer tegenmoet.
Hij leek verbaasd te zijn, en met een aarzelend gebaar drukte hij een kus op mijn wang. Er klopte iets niet. Ik had altijd een goede band gehad met mijn vader, zelfs onze telefoongesprekken waren minder kil geweest dan de sfeer die nu in huis hing.
‘Macey! Wat een verrassing!’
Ik stelde Harry aan hem voor en ging nerveus zitten. Misschien werd dit nog wel een korter bezoekje dan het bezoek aan mijn moeder.
Na wat beleefd heen en weer gebabbel besloot ik om maar met het meest pijnlijke onderwerp in huis te vallen. Omdat Harry geen Nederlands sprak, zei ik alles in het Engels, zodat mijn vader ook in die taal zou antwoorden.
‘Ik blijf in Londen. Ik mag daar afstuderen, en mijn stageplek heeft al laten doorschemeren dat ik daar kan blijven werken.’
Ik verwachtte op zijn minst een verbaasde reactie, het was tenslotte wel mijn vader. Hij keek echter alleen fronsend naar zijn handen, en nadat Harry overdreven hard gekucht had, keek hij naar mij.
‘Het punt is Macey, dat zelfs als je terug zou komen, je niet hier kan wonen. Zoals je ziet verwachten we een kindje, en jouw oude kamer is zeg maar.. Gereserveerd voor de kleine. Ik kan je tot de komst van je halfbroertje financieel ondersteunen, maar daarna..’ Zijn stem stierf weg en ik knikte langzaam, vechtend tegen de woede die in me raasde.
‘U hoeft haar niet financieel te onderhouden, menéér Austen.’ Zei Harry. ‘Mocht ze er zelf niet meer in staat tot zijn, zal ik haar opvangen.’
Ik wierp hem een dankbare blik toe, glimlachte waterig naar mijn vader en trok Harry mee naar buiten.

Reacties (9)

 • yasmine658

  Rot ouders...

  7 jaar geleden
 • Noelle1D

  Ga harry! In the face dad!

  7 jaar geleden
 • LStyles212

  dafuqq,, wat zijn dat voor ouders, ook die pa, hij laat zn dochter stikke voor zo'n kut baby van zn nieuwe kut vriendin,, je dochter is toch zeker wel belangrijker he??
  vind zoo erg voor der,,
  snellverderr<3

  7 jaar geleden
 • StylesDream

  Nou.. Leuke ouders dan... Echt lullig

  7 jaar geleden
 • CurllMonster

  Het zullen je ouders maar zijn! Lullig zeg...
  Snel verder!!
  Xxx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen