Foto bij 005.

David maakte een verlangend geluidje toen Cat de deur uit was, en hij draaide zijn gezicht om me een brede grijns te schenken.
‘Zeg nou zelf, zoiets kom zelfs jij niet iedere dag tegen.’
Ik grijnsde automatisch en haalde mijn schouders op.
‘Dat moet ik toegeven.’
David schudde zijn hoofd en keek toen weer naar de deur.
‘Ze komt hier al jaren, haar vader is bevriend met deze familie. Vroeger was ze al een mooi meisje, maar nu.. God wat zou ik haar graag in mijn bed willen hebben.’ Kreunde hij.
Ik fronste, maar niet omdat ik zijn woorden afkeurde. Ik fronste omdat ik wist dat ik dat zelf ook wilde, en het voelde niet prettig om te weten dat ik een mogelijke concurrent had. Hoewel ik wereldberoemd en absoluut niet lelijk was, was David zelf ook een jongen met een goed aanzien. Hij was gespierder dan ik, had een getinte huid van de zon en zijn Italiaanse uiterlijk straalde een bepaald soort charme uit dat ik niet had.
‘Succes daarmee.’ Zei ik uiteindelijk met een kleine grijns.
David keek me scherpzinnig aan en hief zijn kin omhoog.
‘Denk je dat ik haar niet kan krijgen?’
Ik hield verontschuldigend mijn handen omhoog en schudde mijn hoofd.
‘Dat zeg ik niet, maar zeg nou zelf: Zo’n meid is echt niet lang alleen.’
‘Jij kent haar niet. Cat is niet het type om van de een naar de ander te springen. Ze heeft net een half jaar lang een relatie gehad, maar volgens de nieuwsberichten is haar vriend talloze keren vreemd gegaan. En dat terwijl Cat zo’n monogaam relatietype is. Volgens mij is ze hier om haar verdriet te verwerken, want ze heeft een maand geleden pas geboekt voor drie weken.’
Ik voelde een vreemde steek in mijn maag toen ik besefte dat ik meer op haar ex dan op haarzelf leek, en ik onderdrukte met moeite een zucht.
‘Wat doet ze voor een werk? Ik heb nog nooit van haar gehoord.’ Zei ik toen, om van gespreksonderwerp te veranderen.
‘Dat spreekt toch voor zich als je haar ziet, niet dan? Ze is een model, en sinds een aantal jaar is ze echt over de hele wereld aan het reizen.’
Ik grinnikte en knikte toen. Natuurlijk, geen enkele scout van een modellenbureau zou dit meisje laten lopen, tenzij ze blind waren.
‘Zou ze goed zijn in bed, denk je?’ De woorden flapten eruit voordat ik ze kon tegenhouden, en ik keek schichtig om me heen om te controleren dat we nog steeds alleen waren.
‘Ik denk het wel, hoewel ze me ook zonder skills kan laten genieten, denk ik zo.’ Zei David lachend.
Ik knikte grijnzend en kreeg een idee. Iets om me mee bezig te houden deze vakantie, om mijn gevoel van trots – dat verdwenen was toen ik hier gedumpt werd – weer een beetje op te krikken.
‘Wat dacht je van een weddenschapje?’
De suggestieve toon in mijn stem liet David opkijken, en hij gebood me woordeloos verder te gaan.
‘Wie haar het eerst het bed in krijgt, binnen de komende drie weken, wint.’
David grijnsde breed en keek even nadenkend naar het plafond.
‘Deal.’
Hij schudde met een tevreden glimlach mijn hand, en op dat moment ging de deur weer open. Cat kwam binnen, keek met een korte blik op onze ineengeslagen handen en liep met een kleine glimlach om haar lippen de trap op.
David en ik keken elkaar even aan, en instinctief wist ik dat hij wachtte tot ze terugkwam, net als ik.
Na enkele minuten kwam ze, gekleed in een jurkje tot haar knieën en haar haren opgestoken, terug.
‘Ziet er goed uit hoor, kitty.’ David keek haar na terwijl ze hem op een zacht gegrinnik na negeerde, en ik haalde diep adem.
David had zijn eerste stap naar contact al gezet, het werd hoog tijd dat ik dat ook eens zou doen.

Reacties (6)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen