Foto bij 026.

Cat pov
Met een krijtwit gezicht en donkere kringen om mijn ogen zat ik emotieloos naar een of ander duf kookprogramma te kijken. In Bristol. Zonder hem.
Het was nu een halve week geleden sinds ik halsoverkop mijn vakantie had afgebroken om mijn verdriet proberen voor te blijven. Ik had niet meer gehuild, ik was er zelfs een beetje trots op, maar ik voelde dan ook werkelijk niets op het moment. Ik sliep, weinig. Ik at, weinig. Ik lachte, helemaal niet. Mijn werk had ook geen afleiding voor me kunnen vormen, want sinds gisteren had ik pas geen vakantie meer volgens het rooster, en ik denk dat ze een beetje huiverig waren om me te bellen. Ze hadden vast en zeker het nieuws gezien.
Na een half uur naar de stromende regen te hebben gekeken vanaf de bank verveelde zelfs dat me, go figure en pakte ik mijn telefoon. Ik had wel vrienden, maar ik was nooit echt close geweest met iemand. Ik had niemand verteld over mijn gebroken hart, dat echt voelde alsof het in duizenden stukjes door mijn lichaam zwierf, maar had wel talloze smsjes van collega’s met troostende, maar toch lege woorden.
Ik zette de TV uit, schonk mijn kop thee bij en keek met een diepe zucht om me heen. Als de telefoon niet was gegaan, zou ik waarschijnlijk drie uur lang in bad gaan liggen met een of andere thriller om te lezen, misschien zou ik hem dan zelfs even vergeten, maar hoe dan ook was dat niet mogelijk zodra ik had opgenomen.
‘Catriona.’ Mompelde ik neerslachtig. Ik zei zelfs mijn volledige naam, omdat de afkorting ervan me zelfs aan Harry deed denken. Ik was zo zwak.
‘Catriona, met Jason Tanner. Nevs model agency.’ Zelfs zonder die laatste zin had ik geweten dat hij het was, maar zo begon hij nu eenmaal ieder gesprek.
‘Haay Jason.’ Mompelde ik.
‘Ik houd het kort, geen tijd voor chitchat, maar kun je over twee uur hier zijn? We hebben een mogelijke klus voor je.’
Mijn humeur klaarde direct op. Afleiding!
‘Natuurlijk! Zal er op tijd zijn.’
Jason hing na een formele groet op en ik sprintte naar de badkamer.
Na een hete, stomende douche met de nodige scrub-zeep-en scheerroutines, kwam ik er bijna als nieuw uit. Ik spoot een of ander haar-bescherm-spul van mijn kapper in de puntjes van mijn haren, poetste ondertussen mijn tanden en zocht verwoed naar mijn makeup. Deze klus zou de mijne worden. Wat het ook was.
Precies twee uur later liep ik het vertrouwde gebouw binnen. Ik kwam er niet zo vaak, daar mijn shoots vaker in andere landen waren, en hoorde het vertrouwde geluid van mijn hakken op de marmeren vloer.
Ik keek een lange, glazen ruimte in waar tientallen modellen in een keurige rij stonden. Sommigen lachten me even toe, maar zonder verder aandacht aan ze te besteden liep ik door naar het kantoor van mijn baas.
Jason zat aan zijn vertrouwde werktafeltje en knikte me even toe.
‘Ga maar naar binnen. Ze wacht op je.’
Met groeiende opwinding liep ik naar binnen, schudde mijn haren naar achteren en zette een glimlach op.
‘Catriona! Ga zitten, alsjeblieft.’ Mijn bazin verspilde, net als Jason, weinig tijd aan gezellige praat. Des te beter.
‘We hebben een nieuwe klus voor je, van Chanel. Ze zagen je foto’s van je Ducati-opdracht en wilden kijken of je ook in hun plaatje zou passen. Ze hebben onlangs een nieuw parfum uitgebracht en willen die promoten. Ga je akkoord?’
Ze deed alsof het allemaal niets was, terwijl ik – ondanks mijn langere carrière hier – nog altijd grote ogen opzette bij zulke namen.
‘Zolang het niet naakt zal zijn ga ik akkoord.’ Besloot ik.


Iedere keer als ik een stukje activeer krijg ik 9 berichten van reacties binnen ghehe; dankjewel trouwe abo's voor het altijd reageren <3

Reacties (8)

 • Puellae

  Super!!
  (Harry, gi get your girl!!)
  snel verder! ! x

  6 jaar geleden
 • kukeluusje

  snel verder ben benieuwd

  6 jaar geleden
 • AnkePayne

  ik vind jouw verhaal super! kben alweer benieuwd naar het volgende deel, hopelijk terug met harry.. Maar keb zo een vermoeden dat het een opdracht geregeld is door harry:)

  6 jaar geleden
 • Thoughtss

  Ben benieuwd :3
  Snel verder ! xoxo

  6 jaar geleden
 • StylesDream

  Er is iets met die shoot, denkik......
  Maarrr ik weet het niet dus je bent verplicht om verder te gaan:)
  (Sorry dat ik lang niet gereageerd heb, maar ik heb lang niet op quizlet gezeten )

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen