Foto bij 034.

Harry pov
Met een nerveus gekriebel in mijn maag belde ik aan via de intercom. Het hoge gebouw voor me herbergde het appartement van Cat. Vandaag, vier dagen na het gala, was de eerste keer dat ik haar weer zag.
Op enkele korte telefoongesprekjes en nietszeggende smsjes hadden we geen uitgebreid contact meer gehad.
‘Hallo?’ Hoorde ik opeens via de luidspreker.
‘Hee, ik ben het, Harry.’ Zei ik.
Er klonk wat gestommel en een zachte pijnkreet.
‘Wat ben je vroeg! Je moet de lift pakken, ik zit op de bovenste verdieping. De code is vier-zes-twee-acht.’
De deur zoemde en met een glimlach liep ik naar binnen. Volgens de knopjes in de lift had het gebouw zevenentwintig verdiepingen. Ik was maar wat blij dat de lift goed werkte en ik geen trappen hoefde te lopen.
Ik stapte de lift in en tikte het hoogste getal gevolgd door haar code in. Rammelend en trillend kwam de lift in beweging, en voordat ik het wist gingen de deuren open.
Ik stond midden in een chic ingerichte loft, midden in de woonkamer. Het zonlicht scheen door tientallen ramen naar binnen, een heerlijke rozengeur drong mijn neus in en als plaatje van perfectie stond Cat daar.
Ze droeg een strakke, witte broek en een knalrood topje erboven. Haar bruine haren hingen los rond haar schouders en ze had haar armen achter haar rug gevouwen.
‘Een eigen code voor de lift, die midden in een loft uitkomt. Indrukwekkend.’ Zei ik toen ik de lift uit stapte.
Ze glimlachte en liep naar me toe. In plaats van een knuffel te geven, nam ze mijn jas aan en liep ermee naar een kapstok bij de muur.
‘Je moet toch iets. Bovendien heb ik hier geen last van langslopende mensen die naar binnen willen kijken, geen geschreeuw of ander lawaai van buiten. Alleen ik. Ik heb hier zelfs geen last van hoogtevrees, omdat het allemaal zo onwerkelijk lijkt.’ Ze keek met een glimlach naar buiten en ik volgde haar blik.
‘Het heeft wel iets ja. Je kunt de haven vanuit hier echt goed zien.’ Ik liep wat door haar woning en keek nieuwsgierig om me heen.
‘Je kunt bijna alles zien. De haven, de universiteit, het vliegveld. Gelukkig is dat laatste ver genoeg om geen last te hebben van het geluid.’
Cat verdween even achter het keukeneiland, dat open in de woonkamer stond, en haalde twee glazen met een wel heel bekend drankje tevoorschijn.
‘Aranciata, ken je het nog?’ Glimlachte ze naar me.
Grinnikend nam ik het drankje aan, het drankje dat we zo veel hadden gedronken op vakantie. Het was eigenlijk gewoon sinas, maar het had een rode kleur door de bloedsinaasappels die ervoor waren gebruikt.
‘Christiano dronk het altijd met water erbij.’ Gruwde ik.
Cat leidde me naar de bank en ging in kleermakerszit naast me zitten.
‘Hij verdunt alles met water. Cola, sinas, zelfs wijn.’
Ik rilde overdreven en zette het glas terug op de tafel. Ik keek Cat afwachtend aan en trok een mondhoek omhoog.
‘Dus, wat gaan we doen vandaag?’
Cat nam rustig de tijd door nog een slok te nemen, me aandachtig te bekijken en het glas weer terug te zetten.
‘We kunnen naar de glasfabriek, als je een eigen glas wil blazen, we kunnen de haven in, de stad of het oude centrum in, er is hier eigenlijk van alles te doen.’
Ik luisterde naar haar stem en besefte dat ik eigenlijk niet weg wilde hier. Ik wilde meer over Cat te weten komen, door met haar te praten op een plek waar ze zich echt thuis voelde.
Ik keek nadenkend om me heen, realiseerde me dat ik hier geen last zou hebben van paparazzi en keek toen weer naar Cat.
‘Laten we beginnen met gewoon hier te blijven. Die andere dingen kunnen ook nog wel een andere keer.’ Grijnsde ik.

Wauw! Drie pagina's met reacties :3 halen we dat met dit hoofdstukje weer of overtreffen we t zelfs?:Das you know, ik ga pas verder als er genoeg mensen reageren ^^ (lichte chantage :x

Reacties (13)

 • 1Ddreamer

  (H)(H)(H)

  6 jaar geleden
 • 1Ddreamer

  I love this story!!

  6 jaar geleden
 • 1Ddreamer

  hahaha idd chantage

  6 jaar geleden
 • Manonxxx

  N'aaahw,
  Snel verder...
  xx
  this is just the start of there new 'friendship'xD

  6 jaar geleden
 • AnkePayne

  Cuteereeeeee

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen