Foto bij Forty-three

REACTIONES? Ik heb tentamenweek, vandaar wat later. I'm sorry. c;

Chapter forty-three.
'M
aar waarom?' Vroeg ik vragend. 'Waarom wat?' Vroeg hij. 'Waarom... alles?' Hij keek wat sip voor zich uit. We zaten bij de Starbucks maar ik kreeg mijn koffie niet naar binnen. Zoveel dingen maalden door mijn hoofd, niet persée negatieve dingen, maar wel genoeg om mijn eetlust totaal weg te laten. 'Ik weet niet, het is lastig Harry. En ik ben nog steeds niet de oude. Of tenminste, de jongen die ik was voor ik mijn reputatie kreeg.' Ik knikte begrijpelijk. 'Mijn ouders zijn er nooit, ik moet zo ongeveer voor mijn vier zusjes zorgen. Het is best druk. Ik ben net een moedertje, terwijl ik een jongen van 18 ben!' Hij zuchtte luid. 'Ik wil ook gewoon kunnen zijn, snap je? Op school was ik de bink, dat voelde goed.' Ik beet op mijn lip. 'Ik snap je. Of nouja, ik weet wat je bedoelt.' Louis glimlachte dankbaar. 'Maar ik ben nog steeds niet de oude, echt waar. Ik kan nog steeds lullig zijn, ik ben nog steeds niet de grootste fan van homo's...' Hij slikte. 'Maar dat maakt niet uit, als je maar niks tegen ze hebt. Daar heb je geen reden toe.' Zei ik wijs. 'Daar ben ik wel over heen denk ik.' Ik grinnikte. 'Ik ben blij voor jou en Niall, maar een heerlijk idee zal ik het nooit vinden. Maar het feit dat jullie elkaar gelukkig maken, doet me goed.' Ik glimlachte. 'Thanks Lou. Daar ben ik blij mee.' Ik stak mijn hand uit en hij pakte hem vast. 'Ik ook.' Zei hij voorzichtig, maar zijn glimlach werd steeds groter.

Ding-dong. Ik belde aan bij Niall. Ik hoorde stemmen vanuit de woonkamer komen, waren er anderen? Niall deed de deur open en drukte gelijk een kus op mijn wang. 'Wie zijn er?' Vroeg ik en hij haalde zijn schouders op. 'Mijn ouders.' Mompelde hij snel en gelijk liep ik langs hem heen, om de woonkamer in te lopen. Eindelijk kon ik ze ontmoeten. 'Hallo.' Zei ik, en gelijk keken ze van de tv naar mij. 'Hallo?' Vroeg de moeder, die ik herkende van de foto, ietwat verbaasd. Je kon zijn ouders makkelijk herkennen van de foto's, maar ze leken een stuk vermoeider. Ook gestresster, ouder, verdrietiger. Een foto verbergte eigenlijk zoveel dingen. Ik liep op ze af met mijn hand uitgestoken. 'Harry, de vriend van Niall.' Ik keek even snel vragend naar Niall die achter me stond maar hij knikte geruststellend. Zijn moeder pakte mijn hand vast en glimlachte toen even voorzichtig. 'Dus jij houd Niall bezig als wij er niet zijn?' Zei ze zachtjes, voorzichtig. Ik grinnikte. 'Ja, ik denk het wel.' Toen liep ik naar zijn vader en die pakte mijn hand ook vast. 'De vriend? Jij bent degene waar Niall het over had?' Ik keek opnieuw even vragend naar Niall en die knikte uitbundig. 'Jep. Hij is het.' De vader glimlachte fijntjes. 'Fijn dat je onze zoon gelukkig maakt, want wij zijn daar niet zo goed in.' Ik beet op mijn lip maar glimlachte toen toch terug, niet wetend wat te doen. 'Hij is de beste.' Zei ik toen zachtjes, zijn vader trok me iets naar zich toe en fluisterde in mijn oor: 'Dat weten we echt wel.' Hij bedoelde het goed, dat was het idee ervan. Zijn goede bedoeling. Niet veel later lag ik alweer op bed met Niall. Ik hield van liggen met hem. We praatten niet over zijn ouders, ik denk dat hij wel wist hoe ik erover dacht. 'Ik moet je wat vertellen.' Zei Niall, draaide zich naar me toe en keek me aan met een glinstering in zijn ogen. Hij leek opgetogen. 'Ik had je toch wel eens verteld over Sean?' Ik dacht even na, dat zou best kunnen ja. 'Naja, het gaat erom dat, hij morgen hiernaartoe komt!' Oja, het was zijn allerbeste vriend, had hij wel eens verteld. Ik trok hem in een knuffel. 'Wacht, ik ben nog niet klaar!' Zei Niall en wurmde zich weer uit mijn armen. 'Ik had nog een beste vriend, of een tweede beste vriend. Zoiets. Ineens dacht ik er vorige week aan, dat toen hij een paar jaar geleden weg uit Mullingar ging, hij hiernaartoe was verhuist. Het is maar tien minuten fietsen!' Zei hij, nog vrolijker en klapte in zijn handen. 'Hij komt morgen ook.' Ik glimlachte vrolijk met hem mee, ik was blij voor hem. 'Hij heet Josh. Dus Josh en Sean komen, dus ik dacht...' Zei hij. 'Misschien kunnen jij, Liam en Zayn ook komen? Misschien zelfs Louis?' Ik knikte enthousiast. 'Dan maken we er een mannenavondje van.' Fluisterde hij opgetogen. 'Goed idee, liefje.' Zei ik en tuitte mijn lippen. Gelijk drukte hij er een kusje op. Het zal wel leuk worden toch? Vast wel. Maar toch knaagde er iets vanbinnen, maar ik had geen idee of het erg was of niet.

'Uhm, Haz, misschien moet je dit lezen.' Zei Liam de volgende dag op school en gaf me de schoolkrant, die hij opengeslagen had op een bepaalde bladzijde. Ik begon te lezen:


'Horan, Cannis en Styles? Een trio?'
'Vroeger waren Harry Styles en Abigail Cannes natuurlijk hét setje van de school, tot Niall Horan op school kwam. Styles liet al snel zijn stoere gedrag vallen en viel lieflijk in de armen van de Ier. Iets wat de school gelijk op zijn kop zette, en ik neem aan dat iedereen de wilde zoenen in de gangpaden heeft gezien van Horan en zijn 'uit-de-kast-gekomen' Styles. Nou had een insider toch wat vernomen! Zagen Styles en Cannes elkaar weer zitten? Let op: ze werden zoenend gespot in het scheikundelokaal, wat betekende dit? Van dezelfde insider hoorden we nog iets: dat ook Horan zoenend gespot was met Cannes! En wat betekende dit? Toch lopen dezer dagen Horan en Styles weer vrolijk gearmd door de gangen. Is het normaal dat ze alledrie met elkaar gaan? Is het een trio, een experimenteergroepje? Willen ze van beide walletjes eten? Is Styles of misschien zelfs Horan nog niet honderd procent zeker wat zijn seksualiteit is? Wij zijn benieuwd. Wie meer weet, laat het ons weten!'
Jonah Gietzberg

Reacties (4)

 • afghani

  STOUT(N)

  6 jaar geleden
 • xMissMarije

  verderr

  6 jaar geleden
 • NotAHumanBeing

  WAT?!
  IS DIE JONAH GIETZBERG WEL GOED BIJ ZIJN/HAAR HOOFD?
  tss dat schrijf je toch niet?
  zo maak je iemand kapot!
  tss ik ben heel boos op jou jonah gietzberg!
  hmpf maak me blij met een nog een hoofdstukje(flower)
  haha love you story honey! <3
  Xx

  6 jaar geleden
 • Mirari

  'Horan, Cannis en Styles? Een trio?'

  whaaaaahhaaaaahaaa dat stukjee!!! IK. GA. DOOD!
  EN JIJ JONAH GIETZBERG JIJ BENT EEN HEEEUL ERUG STOUT SCHRIJVER-GASTJE! HOE DURF JE ZO'N STUKJE TE SCHRIJVEN? tsja sorry ben nogal hyper... Xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen