'I'm happy you came!' Zegt hij vol enthousiasme en ik glimlach naar hem. Hij neemt mijn hand van zijn borstkas, in zijn hand. Een vreemd gevoel verspreidt zich door mijn lichaam door de plotselinge connectie met zijn vingers. Het lijkt voor hem doodnormaal dat hij mijn hand vasthoudt in openbaar, al waren we niet zó openbaar. De meeste mensen waren te druk met anderen en het was donker genoeg om iemand niet te herkennen. Maar toch voelt het vreemd voor me.
      Ik draai mijn hoofd om naar achter zodat ik naar Niall kan kijken maar hij is nergens meer te bekennen. De schuldgevoel in mijn buik, dat komt vooral door de reactie van Zayn op hem, vermindert een beetje. Ik hoopte voor hem dat zijn band wel aardig was voor hem. Dan had hij tenminste een goede tijd.
      Zayn loopt richting de kant van het podium op, richting een deur. Hij opent hem en begeleidt me naar binnen. Door de makkelijke manier waarop hij door de plaats loopt merk ik al dat hij hier vaker komt. Of al eerder heeft opgetreden. Wat natuurlijk zo is want ze zijn best wel bekend op school.
      Dat had ik al in de gaten toen ik meer begon te luisteren naar de mensen op school. Ik had altijd uitgezonderd gezeten in de pauze's maar dat probeerde ik te veranderen. Ook al waren mijn ouders daar niet zo blij om. Ik miste een aantal shakes, en ik was te druk bezig. Twee dingen waar ze gek om werden.
      Zayn stopt plotseling waardoor ik tegen zijn rug aankom. Hij draait zich om en gelijk bestudeer ik zijn gezicht. Zijn wenkbrauwen staan gefronst maar er speelt wel een kleine glimlach op zijn lippen. Ik heb geen flauw idee wat voor emotie dit is.
      'What...' Mompel ik en vanzelf frons ik mijn wenkbrauwen ook. Mijn lichaam vult zich met met een lichte bezorgdheid.
      'They kind of have the urge to scare new girls away. So... prepare yourself for... every possible thing.' Zegt hij voorzichtig met oprechte bezorgdheid om zijn gezicht. En gelijk slaat mijn humeur om.
      Mijn bezorgde uitdrukking verandert gelijk in ongeloof. 'Don't worry, I'm just a friend, remember?' Zeg ik met een speelse ondertoon. Zayn's ogen flikkeren even licht mijn kant op, een sprankeling gaat door de bruine kleur van zijn oog. Hij schraapt zijn keel. 'Yeah, sure, ofcourse.' Zegt hij snel achter elkaar voordat hij de deur voor me uit opent.
      Met opgetrokken wenkbrauwen achtervolg ik hem de kleedkamer in waar de meeste mensen van zijn band er al zijn. Ze kijken gelijk op. Alsof ik één of ander mirakel ben dat de kamer is binnengestapt. Voor een seconde lijkt het net alsof één van zijn vrienden een paar keer met zijn ogen knippert alsof ik elk moment kan verdwijnen. Ik vraag me momenteel echt af waar ik mezelf in heb gezet.
      Zayn kucht om de jongens te laten concentreren op hem in plaats van mij, dankbaar kijk ik snel de andere kant op. Dit was namelijk erg ongemakkelijk. 'Guys...' Mompelt Zayn waardoor ze alles op de grond leggen. Zayn legt een hand op mijn onderarm voordat hij verder begint te praten. 'This is Alaine.' Het is net alsof een granaat is gevallen in de kamer want opeens is het één en al geluid.
      Ik had altijd gedacht dat zijn vrienden populaire gasten waren die niets te doen hadden met muziek. Dat ze atleten waren en alleen sporters waren die dachten aan meisjes. Maar ik zag een piano in de hoek. En dat was vreemd.
      De eerste vriend die mijn kant op kwam lopen was een jongen met gemillimeterd haar, en hij was enorm. 'Zayn told us about you.' Lacht hij warm en ik herken hem als de puppy gast. 'I'm Liam.' Antwoord hij zacht, en ik vraag me af sinds wanneer puppy's zo groot zijn.
      'Alaine.' Zeg ik, alsof dat al niet duidelijk is, maar hij lacht. Een jongen met een gitaar in zijn hand kijkt me aan vanuit de hoek. 'I'm Joshua.' Antwoordt hij met een glimlach en ik voel hoe zijn ogen me van top tot teen opnemen. Zijn ogen vliegen dan regelrecht naar Zayn en hij wiebelt met zijn wenkbrauwen. Gelijk beslis ik dat hij een pervert is en ik hem niet mag. Ook al was zijn haar best uitzonderlijk, hij had namelijk een enorme bos krullen en het leek even alsof het een afro was. Maar de krullen waren te krullig en hij was niet bruin, wel getind. Maar zijn kapsel was niet belangrijk, want ik mag hem niet.
      'Louis.' Zegt de jongen met de groene ogen en de vreemde kuif, en om eerlijk te zijn past zijn naam helemaal niet bij zijn uiterlijk. Ik had hem meer een Joey gevonden, maar hij heet Louis. Prima naam.
      'Louis and Liam are in my band... We kind of started new so we're in search of members.' Zayn kijkt even door de ruimte alsof hij iemand aan het zoeken is, dan scant hij mijn gezicht op.
      Ik kijk emotieloos naar de personen in de kamer en even vraag ik me af wat ik hier eigenlijk van denk. Hij zit in een band, één van zijn vrienden is een pervert en hij zoekt nieuwe leden. Mijn oog valt op Joshua en voordat ik Zayn kan afvragen wat hij hier in hemelsnaam aan het doen is kijkt hij boos Joshua's kant op. 'And I have no freaking idea what Joshua's doing here.' Zayn kijkt even hard Joshua's kant op en ik merk hoe zijn borst vanzelf naar hem wijst. De manier waarop hij dit doet maakt iedereen in de kamer zichtbaar bang, het is alsof hij gelijk een dreigende positie in neemt naast zijn vrienden.
      'I was just leaving anyway, I have a meeting in the bathroom.' Zegt Joshua met een smerige ondertoon. Hij legt de gitaar in zijn handen op de grond neer. Vanzelf gaat mijn blik naar Zayn. Zijn lip staat opgetrokken en hij kijkt alsof hij walgt van Joshua.
      'Never thought Zayn would show up with a brunette.' Zegt Joshua luchtig terwijl hij naar de deur loopt. Zijn ogen nemen me weer op. Opeens staat er een kleine glimlach om zijn lippen. 'You sure can do better than this one.'
      En dat is tot waar ik zijn arrogantie kan nemen.
      'I probably should be offended but I don't take negativity from someone with longer hair than me.' Ik kopieer zijn gezichtsuitdrukking en haal mijn schouders op. Een paar seconden is het stil en kijkt Zayn mijn kant op alsof ik net iemand heb aangevallen. Dan beginnen zijn ogen te twinkelen en groeit er een lach op zijn gezicht.
      Joshua kijkt me even verbaasd aan, zijn gezicht verandert binnen een seconde en zonder enige woord verlaat hij de kamer. Ik draai mijn hoofd om naar Zayn die nog steeds verbaasd naar de deur aan het kijken is. Hij draait zijn hoofd langzaam mijn kant op terwijl hij zichtbaar moeite moet doen om zijn mond dicht te houden.
      'That was awesome. Seriously, you're like the first person that every said something to Joshua.' Zegt Louis met een kleine glimlach en ik merk al dat ze me accepteren. Liam knikt hevig. 'Even Perr-' Zayn kucht een paar keer zodat Louis stopt met spreken en fronsend kijk ik Zayn's kant op. Maar het lijkt alsof hij expres een andere kant op kijkt.

Reacties (15)

 • Bieberatic

  love it <3

  8 jaar geleden
 • Zayniac

  Ik weet echt niet wat ik hier van moet denken, ik zit met zo veel scenario's in mijn hoofd nu. Ik ben benieuwd naar het volgende hoofdstuk!

  8 jaar geleden
 • YourLittleEl

  perrrie ;( ma twas tog al uit ea????

  8 jaar geleden
 • Liberta

  Awesoooooooome ^^

  Ps: het is eigenlijk het schuldgevoel en niet de schuldgevoel;)
  (voor de uitleg: schuldgevoel is samenstelling, gevoel is hoofdonderdeel, dus hele samenstelling krijgt lidwoord van het hoofdwoord :p )
  x

  8 jaar geleden
 • RosaliexXx

  Supppper Leuk!! Snel Verder Please!!(H)

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen