Het spijt me dat het hoofdstuk een beetje laat is, maar ik was zaterdagavond op een feestje, en ja, het was nogal gezellig, en ik was niet in staat om nog midden in de nacht een hoofdstuk te schrijven toen ik rond half 2 thuis kwam. En er is ook nog kinderoptocht met carnaval, en daarna moest ik ook nog weg, en ik heb ook nog PTA week, dus het is druk druk druk. I hope you understand.

"He, Niall!", groet ik hem met een glimlach als ik naast hem kom lopen in de gang.
"Oh, hoi, Juliet", zegt hij als hij me ook opmerkt. Er kan nog niet eens een glimlachje vanaf. Volgens mij is hij nog steeds heel erg down, wat ook wel begrijpelijk is.
"Hoe is het?", vraag ik als we samen de trap af lopen. Volgens mij moet hij ook naar z'n kluisje. Over een paar seconde is het pauze, maar onze klas mocht al weg.
"Hmm", murmelt hij maar. Ik vind het natuurlijk echt niet leuk voor hem, maar het heeft ook geen zin om alleen maar de hele tijd te sobben. Ik denk even na.
"Heb je vanavond iets te doen?", vraag ik.
"Nee, hoezo?"
"Nou, er draait echt een hele leuke film in de bioscoop, en jij kan wel wat vrolijkheid gebruiken", zeg ik.
"Nah, ik heb niet zo'n zin", zucht Niall.
"Jawel!", zeg ik stellig. "Louis heb ik gisteravond ook al opgevrolijkt, en jij kan het ook wel gebruiken." Niall lijkt nog te twijfelen. "Hier word je toch ook niet beter van? En Haz ook niet", haal ik hem over.
"Oke dan. Welke wilde je dan zien?", vraagt hij.
"Nou, Thanks For Sharing draait in de bios, en ik dacht dat het echt wel wat voor jou zou zijn", zeg ik.
"Oke, we zien wel", zegt Niall afwezig. Ik haal m'n mobiel uit m'n zak als we beide naar ons eigen kluisje gaan, en check hoe laat die film draait.
"Om half 8", roep ik door de garderobe zodat Niall me hoort. Ik hoor een instemmend geluid en wissel gauw m'n boeken. Als we beide klaar zijn gaat net de bel en gaan we naar de aula. We zien in de verte Louis ook al naar de kantine gaan.
"LOU!", roep ik, maar helaas hoort hij het niet. Op ons gemak lopen Niall en ik ook naar de kantine, waar we even zoeken naar waar Louis is gaan zitten. We zien dat hij aan het bellen is en we gaan naar hem toe. Hij ziet er ook niet al te blij uit.
"Oke dankjulliewel. Ja, dag!", hij hangt op en geeft mij meteen een kus als ik naast hem kom zitten. Hij kan ook wel iets van mijn vrolijkheid gebruiken. Ik geef hem nog een kus, wat hem verrast en laat m'n tas op de tafel ploffen.
"Hoe is het?", vraag ik opgewekt.
"Mwah", reageert hij.
"En?"
"Ik heb net Anne gebeld", begint hij, maar hij wordt onderbroken door Niall en mij.
"Wat zei ze?"
"Dat de dokter zei dat er al verbetering is, maar dat het nog steeds slecht gaat", gaat hij verder. Ik weet niet echt wat ik moet antwoorden. Ik ben nou eenmaal niet zo'n goede trooster.
"Jij kan ook mijn vrolijkheid gebruiken. Kom je mee vanavond met ons naar de bioscoop?", vraag ik.
"Ik heb al een portie van jou vrolijkheid gekregen", glimlacht hij. "En vanavond is weer training. Laatst heb ik ook al een training gemist, waar de coach niet erg blij mee was." Ik knik.
"Oke, maar niet zo sobben de hele tijd. Harry wilt dat vast ook niet", zeg ik. Ze halen beide onverschillig hun schouders op, tot Zac komt en de rust verstoord.
"Oh, ik ben kapot jongens, die coach heeft ons gisteren afgeslacht", klaagt Zac.
"Ja, en vanavond weer", reageert Louis.
"Och, nee"
"En morgenavond wedstrijd", zegt Louis.
"Oh, dat wordt je eerste wedstrijd, Julian", zegt Pete tegen Julian, als ze er beide bij komen zitten.
"Speel je ook al mee dan?", vraag ik.
"Ja", antwoordt hij met een scheve grijns.
"Zo snel? Wij moesten ons eerst qualificeren voor het team", zegt Zac die duidelijk jaloers is dat Julian zo snel een plek in het team heeft weten te bemachtigen.
"Ik was op m'n vorige school topscoorder", schept hij op. Kwal. Niall kijkt me aan en we wisselen een blik uit. Hij denkt er hetzelfde over. "Wie is hier topscoorder in het team?"
"Louis!", zeggen Zac, Pete en ik in koor. We moeten er met z'n vieren, inclusief Louis, even om lachen.
"En topscoorder van de competitie. Gewoon het beest van het team", lacht Zac.
"Maar hey, schat. Veel plezier vanavond met je zware training, wanneer Niall en ik waarschijnlijk buikpijn hebben van het lachen, maar ik ga nu naar Leah, Ruby, Ed en Ben", zeg ik als ik opsta en mijn tas pak. Ik kom boven hem hangen, en wil hem een kus geven.
"Kom je me nog een massage geven daarna?", grijnst hij.
"Dat kun je wel vergeten, mannetje", lach ik. Ik geef hem een kus en ga naar Leah, Ruby, Ed en Ben toe.

Die avond zit ik om kwart over zeven met Niall, twee grote bakken popcorn en twee bekers cola in de bioscoopzaal.
"Dit gaat leuk worden", lach ik voordat de film begonnen is. Het gaat inderdaad leuk worden, want na een half uur liggen Niall en ik echt dubbel. Niet zozeer meer om de film, maar omdat we melig zijn, omdat we het zelf nogal een hele leuke film maken.
"Wedden dat hij daar dadelijk binnen komt", lacht Niall.
"Wedden van nie-", begin ik, maar veel verder kom ik niet, want de man in de film komt wel binnen.
"HAAA! DIE GEZICHTSUITDRUKKING", giert Niall het uit. Ik hik ook van het lachen, en kietel Niall even in zijn zij waardoor hij nog harder lacht.
"Man, wat heb jij gehad?", vraag ik als ik rustig ben, en hij nog steeds niet bijgekomen is.
"Co-hola en po-hopcorn", lacht hij nog steeds.
"Dat had je dus beter niet kunnen doen", zeg ik.
"Ben eens stil! Mensen proberen hier een film te volgen", zegt een man geïriteerd, die achter ons zit. Ik kijk hem even aan, waardoor ik een boze blik krijg.
"Sorry", zeg ik, maar ik weet dat we er toch niks aan kunnen doen. Het is nou eenmaal gezellig met Niall.
Als het pauze is, lopen we de zaal uit, maar worden we door een medewerker tegengehouden.
"Ik zou u vriendelijk willen verzoeken of jullie iets minder kabaal willen maken. Ik zag een heel aantal mensen zich er aan ergeren. Ik hoop dat ik niet verdere maatregelen hoef te nemen", spreekt hij ons aan.
"We zullen het proberen. Bedankt", zeg ik vriendelijk. Niall en ik lopen snel verder, en als we uit zijn zicht zijn proesten we het weer uit. We gaan in de rij staan voor een zak chips of M&M's of wat dan ook, en ondertussen check ik m'n berichten.
Louis: Hoe is de film? X
Het is echt hilarisch. We zijn bijna de bioscoop uit gezet omdat we te hard lachtte. Hoe was je training? X
"Wat wil je hebben?", vraagt Niall. Ik kijk op en even op het menubord.
"Eh, niks, anders word ik nog misselijk", antwoord ik. Ik kijk weer op m'n mobiel en lees het smsje van Louis dat net binnen is.
Louis :Zwaar. Ik ben dood op!
"Aww. Arme Lou", zeg ik hardop.
"Wat?", vraagt Niall als hij een zak chips en nog een cola heeft gekocht voor zichzelf.
"Hij heeft net weer een zware training gehad", zeg ik. "Zullen we hem dadelijk verassen? Dan gaan we gewoon langs", lach ik. Niall's mondhoeken krullen ook omhoog. Of Louis dan ook zo blij zal zijn als twee hyperactieve vrolijke mensen hem komen lastig vallen.

Reacties (25)

 • xIrwin

  Haha dat doet me denken aan als ik met vriendinnen naar de bios ga, ik en nog een vriendin zetten de hele zaal op zn kop en dan zijn er nog twee die zitten zo heel stil en serieus te kijken en nog een andere die valt je aan als je te veel lawaai maakt xd
  volgens mij zijn er ook een keer mensen de bios verlaten omdat wij zo veel lawaai maakten xd

  6 jaar geleden
 • TheFeather

  Wrm heb ik het idee dat er iets fout gaat als ze hem verassen??

  6 jaar geleden
 • Clingy

  Yayy, Niall is weer blij (: Harry moet echt beter worden! <3

  6 jaar geleden
 • MusicXGuitar

  Whoop JulIET

  6 jaar geleden
 • MusicXGuitar

  I want to see BooBears face!xDJulia en Niall op de stoep!
  Xx snel verder

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen