Bedankt voorde hulp aan mijn Duits mondeling. Waarschijnlijk kom ik vandaag aan de beurt, maar ik hoop het niet. Ach, ja. Ik moet er toch aan geloven maandag of dinsdag.

En over die delen van hoofdstukken ji, de stemmen waren een beetje verdeeld, dus ik zal het ook een beetje verdelen met de hoofdstukken. Soms een lange, en soms twee halve op een dag, maar dan zal ik jullie het ook zeggen. Xx

Ze trekt me aan de arm mee de kantine in, waar we meteen weer stoppen. Er is duidelijk iets aan de hand, want het is erg stil, op een paar stemmen na. Alle blikken in de kantine zijn gericht op Louis en Julian, die allebei rechtop staan en blijkbaar ruzie hebben. Erge ruzie.
"Je moet echt je grote bek eens houden!", roept Julian tegen Louis.
"Weet je. Misschien moet jij dat maar eens doen. Je komt hier op school en denkt dat je alles kun permitteren! Is het je hobby om iemands relatie kapot te maken?"
"He! Jij deed niks!"
"Nee, en Juliet ook niet! Jij bent het enige probleem hier, en je vernedert gewoon iemand voor de hele school!"
"Pf! Waar slaat dit nou weer op?"
"KUN JE MISSCHIEN NOG EVEN VOOR IEDEREEN HERHALEN WAT JE GISTEREN BIJ DE KLUISJES ZEI?"
"Welk deel? Waarin ik zei dat Juliet een slet is?"
"Nee, dat andere deel, hufter! Of moet ik dat laatste deel nog eens herhalen?" Louis heft z'n arm al op en balt z'n hand tot een vuist. "Of komt die grote blauwe plek ergens anders van?" Louis en Julian staan ruzie te maken in de kantine, waar iedereen ze kan horen, en ook iedereen aandachtig meeluistert. Ik sta perplex, maar Eloise blijkbaar niet, want ze beent tussen alle mensen door, naar het groepje toe.
"Julian, dat jij nog waagt je bek open te trekken!", begint Eloise te bitchen. Ik hou me veilig op de achtergrond en laat vooral niet merken dat ik er ook ben. Dan sta ik echt meteen vol in de aandacht, en dat wil ik absoluut niet!
"En wat kom jij nou weer doen?!", roept Julian boos en ook geschrokken naar haar. Niemand lijkt er meer iets van te snappen. Zac niet, Pete niet, Julian niet, Louis zal wel een vermoeden hebben dat Eloise en ik het goedgemaakt hebben, maar de rest van de kantine weet ook niks.
"Ik kom het opnemen voor m'n beste vriendin, die jij hebt behandelt als straatvuil. Ze is de meest geweldige meid van de wereld, en jij vernedert haar gewoon voor iedereen. Je zet zelfs de mensen, die het meest voor haar betekenen, tegen haar op. Dat verdient ze niet!", zegt Eloise nog best kalm.
"Als je haar toch zo geweldig vind, ga haar dan daten. Of nee. Dan word je dadelijk nog in elkaar geslagen omdat haar 'vriendje' jaloers is", bitst Julian. Als hij vriendje zegt geeft hij Louis nog een dodelijke blik.
"That's it!", roept Eloise uit. "Kom mee, Louis", ze trekt Louis mee en ze komen samen naar mij toe.
"Juul", zegt Louis, die duidelijk niet verwacht had, dat ik het hele tafereel heb meegekregen. Ik glimlach, maar niet van harte. Erg fijn dat alle mensen uit de 5e en 6e dit hele gebeuren hebben kunnen toekijken. Niemand snapt er nog iets van, en ze gaan dus nog meer dingen verzinnen. Ik heb hier echt geen zin in, en ik hoef niemand verantwoording af te leggen, wat ik ook absoluut niet wil. Louis legt z'n hand op m'n rug en we lopen met z'n drieën de gang op. "We gaan naar Lawrence en dan regelen we dit even!"
"Die jongen gaat meteen van school af", zegt Eloise. Ondanks de situatie en hun boosheid moet ik lachen.
"Wat?", vragen ze tegelijk.
"Nou, dat jullie het allebei zo voor me opnemen."
"Hé! We hebben ook wat goed te maken", zegt Louis waarna ik een onverwachtse kus op mijn wang krijg.
"Dat is jullie geraden!", lach ik.

Bij meneer Lawrence klopt Louis op de deur en gaan we met z'n drieën naar binnen. Op dat moment gaat net de bel. Dat gaat m'n economie leraar niet zo leuk vinden.
"Wat komen jullie doen?", vraagt hij nors. "Louis jij kunt meteen weer vertrekken en dan kom je maar terug met het regelement 10 keer overgeschreven", zegt hij meteen geïrriteerd.
"Meneer ik.."
"Geen gemaar. Ik ben het echt zat met jou-", begint Lawrence als hij weer boos opstaat.
"Ik ben er niet uitgestuurd!", onderbreekt Louis hem.
"Wat is er nu dan weer?", zucht Lawrence. "En jullie twee?"
"We komen allemaal voor Julian", antwoord ik.
"De nieuwe leerling?", vraagt Lawrence voor de zekerheid. Ik knik, en Eloise en Louis kijken mij beide aan. Nu moet ik het woord doen, zeker. Ik neem een diepe hap adem en vertel in het kort wat er gebeurd is. Zonder te veel details, omdat ik niet wil dat hij dat te weten kom. Ik vertel alleen dat hij aan me gezeten heeft in de wc's en dat hij drugs in m'n cosmopolitan heeft gedaan op een schoolfeest, en vervolgens meegenomen heeft naar een hotel. Lawrence's mond valt open als ik klaar ben en ik staar naar de neuzen van mijn schoenen. "Je kunt niet zomaar leerlingen gaan beschuldigen!"
"Ik doe dat niet zomaar!", zeg ik boos. "Hij heeft dat echt gedaan!"
"Ik denk dat je dit beter met de decaan kan bespreken", zegt hij. Ik zucht. Moet ik nog eens alles vertellen. Alsof het allemaal zo simpel is!
"Meneer, u moet echt die klootzak in de gaten houden", zegt Eloise boos.
"Zo praten wij hier niet!", reageert Lawrence meteen streng.
"Die vieze jongen die z'n poten niet thuis kan houden"
"Zo ook niet"
"Die jongen die z'n handen niet thuis kan houden", zucht Eloise.
"Meneer, er moet echt wat aan gedaan worden. Dit kan u toch niet toelaten? U kent hem helemaal niet. Hij zit pas net op deze school, en weet u veel waarom hij van die andere school is gestuurd, of weggegaan", zegt Louis op z'n liefst zodat Lawrence naar hem luistert.
"Ik zal het onderzoeken, maar dit bespreken jullie eerst maar met de decaan, en nu begint jullie les, dus schiet op. Als jullie te laat komen is het niet mijn schuld", zegt hij. Ik zucht. Volgens mij gelooft hij er niet veel van. "En Louis, jou wil ik wel nog even spreken", zegt hij. Hij wuift ons weg te gaan. Ik wissel een blik uit met Louis, maar die weet het zelf blijkbaar ook niet. Ik laat z'n hand los en ga met Eloise naar buiten toe.
"Heb je nu les?", vraagt Eloise. Ik knik.
"Maar ik wacht wel even op Louis", zucht ik als ik me op de verwarming laat zakken. Meteen schiet ik omhoog. "GODVER! Dat ding is heet!", roep ik uit als ik pijnlijk over mijn kont wrijf. Eloise staat er lachend bij. "Hou maar op", zeg ik geïrriteerd. Ik ben echt geïrriteerd dat mensen mij niet geloven, en dat Lawrence het volgens mij niet eens iets boeit.
"Sorry", zegt ze meteen, en we gaan op de tafel zitten, die in de gang staat.
"NEE! HIJ VERZINT DIT ALLEMAAL!", horen we Louis vanuit het kamertje roepen.
"ZITTEN EN MOND DICHT, TOMLINSON! JIJ DENKT ECHT DAT JE ALTIJD JE GROTE BEK KAN OPENTREKKEN!", klinkt de boze stem van Lawrence. Geschrokken kijk ik Eloise aan. We kunnen verder niet echt goed horen wat er gezegd word, maar ze hebben duidelijk ruzie. Ik zou echt nooit tegen een leraar of zelfs coördinator durven schreeuwen, wat hij ook zegt. Plots vliegt de deur open en schrikken Eloise en ik op. Louis stampt naar buiten en gooit met al z'n kracht de deur achter zich dicht. En hard! Keihard! Lawrence komt niet veel later achter hem aan.
"Jij kan het vergeten op deze school!", zegt Lawrence angstaanjagend kalm. Je word er zo bang van, dat je het liefste weg zou willen rennen.
"EN ALS IK NOU GELIJK HEB? DAN KAN U HET OOK VERGETEN OP DEZE SCHOOL!" Louis durft wel, hoor! Hij draait zich om en loopt de trappen af. Lawrence gaat terug z'n kantoor in, en er hangt weer een doodse stilte in de gang. Ik kijk Eloise aan die haar schouders op haalt.
"Kom, we gaan Lou achterna", zeg ik. Ik pak haar arm vast en sleep haar mee de trap af. "LOU!" Hij draait zich om en stopt onderaan de trap. "Wat was er?"
"Julian heeft gemeld dat hij meerdere keren in elkaar geslagen is door mij, en dat ik ook Niall een hersenschudding geslagen heb. Daarom geloofde hij jou niet, en ARGH! IK WORD GEK HIERVAN!", roept hij gefrustreerd uit. De woede overvalt mij nu ook weer.
"Hij-", begin ik. "Godver! We moeten Niall de waarheid laten vertellen. Dat hij door Julian geslagen werd!"
"IK WORD DOODZIEK VAN DIE GAST!"
"Lawrence of Julian?", vraagt Eloise.
"Beide!" Ik haal m'n mobiel al tevoorschijn en sms Niall met de vraag wanneer hij weer naar school komt.
Niall: Waarschijnlijk morgen als ik me goed voel. Hoe is het met jou?
Gaat wel. Het is goed met Louis & met Eloise, maar Julian heeft weer vanalles verspreid. Hij zei tegen Lawrence dat Louis jou in elkaar heeft geslagen
"HIJ GAAT ER ECHT AAN!", zegt Louis boos. Meteen pak ik hem bij z'n arm vast en trek hem terug.
"Doe dat nou niet! Je krijgt dan alleen nog maar meer problemen", waarschuw ik hem.
Niall: WAT?! Ik ga morgen wel naar Lawrence om te vertellen wat er gebeurd is! Zit je nu in de les?
Dankje, en nee, ik sta nu op de gang met Lou en El. We zijn echt pissig, en dan vooral Lou
"We moeten nu wel naar onze les", zegt Eloise wijs. Ik knik.
"Ik heb nog twee lessen met Julian", zucht Louis.
"Gedraag je een beetje en laat je niet gek maken. Dat is het echt niet waard", zeg ik tegen Louis als ik hem bij de kraag van z'n blouse vast heb. Ik glimlach liefjes naar hem en geef hem nog een kus.

Ik heb een challenge voor jullie, en drie winnaars zullen een shoutout krijgen voor hun verhaal, quiz, wat ze ook willen. Goed idee? Ik zal het vanmiddag met 100 kudo's bekend maken wat de challenge is

Reacties (38)

 • YME

  Waarom is hij nog niet dood?

  4 jaar geleden
 • Glambertx

  Vereen, dat mag:)

  5 jaar geleden
 • AnkePayne

  Louis is echt zot grappig! Haha die zijn antwoorden altijd:)

  6 jaar geleden
 • VerenaClifford

  Mag ik die kop van julian er ff afrukken en aan de honden voeren

  6 jaar geleden
 • likecat

  GVD!! nu gaat hij echt dood!!!!! vermoord dat kind!
  gvd met zijn vuile streeken!!
  louis en juul zijn echt schatig $

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen