Iedereen denkt wel eens na over hoe hun leven er over vijf jaar uit zou zien. Woon ik dan al samen? Ben ik al getrouwd? Zou ik dan al kinderen hebben? Zou het me dan eindelijk gelukt zijn mijn droom waar te maken? Ik had er deze vakantie ook veel over na zitten denken, omdat ik er achter ben gekomen dat ik onwaarschijnlijk veel dromen heb. Zelfs een paar waarvan ik nu pas heb ontdekt dat ik dat zou willen bereiken. En ze zullen niet allemaal waarheid worden, daar reken ik echt wel op, maar toch zou ik het graag willen proberen. Misschien verdwijnen er ook een paar en komen er weer een paar bij.

Over vijf jaar hoop ik mijn grootste droom waar te hebben gemaakt. Want hoe leuk ik mij opleiding nu ook vind, dat zal nooit een droom voor mij zijn. Mijn grootste droom is een boek uitgeven, en dat zal bij een hoop van jullie ook zo zijn. Daarom zitten wij ook op deze site neem ik aan, omdat we er iets mee willen doen. Misschien niet nu, misschien later, maar het is een wens. Ik ben hard bezig die droom te verwezenlijken en als ik denk aan hoe mijn leven er over vijf jaar uit ziet, dan sta ik met een geschreven boek in mijn handen. Dat is echt mijn doel.
      Over vijf jaar hoop ik ook een baan te hebben en op mezelf te wonen. Ik hoop dan echt al zekerheid in mijn leven te hebben; een vaste baan, misschien een vriend, hopelijk een blaffend beestje op de bank en notitieboekjes en manuscripten over mijn bureau gespreid. Dit is wel erg groot gedacht, maar hé, dromen mag!
      Over vijf jaar hoop ik ook zeker Ierland een keer te hebben doorgetrokken, want hoe simpel ook, dat is voor mij ook een droom. Net als ver in de toekomst daar een huisje te hebben, zodat ik me daar kan verschuilen om eens in de zoveel tijd daar te kunnen schrijven. Of misschien verwissel ik Ierland later wel voor een warmer land, wie zal het zeggen?
      De toekomst is echt nog ongeschreven, maar ik hoop het zelf toch een beetje te kunnen invullen met die paar dromen die ik heb. Sommige zijn wat ver gezocht en andere wat makkelijker te bereiken. Voor sommige zal ik hulp nodig hebben en anderen kan ik alleen af, maar ik zou het graag met zoveel mogelijk willen delen, zodat ook zijn geïnspireerd zullen raken om hun eigen dromen waar te maken. Voor de een gaat dat makkelijker dan de ander, maar dat is waarom het een droom is, omdat we ervoor willen werken.
      Vijf jaar. Zoveel jaar wil ik vooruit denken. Wie weet waar ik dan weer sta met mijn gedachten. Vijf jaar is een lange tijd, maar het vliegt voorbij. Zolang ik mijn zicht op die horizon houd, geloof ik dat ik er wel ga komen. En anders deken we gewoon weer opnieuw vijf jaar erbij, toch?

Hoe ziet jullie leven er over vijf jaar uit?

Reacties (5)

 • Butter_Fly

  Mooi geschreven!

  10 maanden geleden
 • Altaria

  Over vijf jaar heb ik mijn reis naar Australië gemaakt. Misscchien nog meer van de wereld gezien en een miauwend beestje bij mij in mijn woonboot. En niet te vergeten: dan woon ik miss wel al samen met mijn vriend

  10 maanden geleden
 • Rhyme

  Pfoe, ik hoop over vijf jaar in ieder geval mijn diploma binnen te hebben, een eigen klasje om aan les te geven (en stiekem dus een vaste baan in het onderwijs). Een eigen plekje op dat moment lijkt me ook wel fijn, of het nu huur of koop is - zolang ik dit huis maar uit ben. En ik hoop in die vijf jaar ten minste een keer londen bezocht te hebben, want dat is één van de plekken die nog echt op mijn lijstje staat!

  10 maanden geleden
 • Paganwitch

  Over vijf jaar hoop ik al een beginnende doelgroep te hebben aan klanten, een bijbaan door de week, een rijbewijs en een redelijke bank-rekening voor een klein huisje. Dit zijn veel dingen dus eerst zien en daarna pas geloven haha
  Maar ik heb nog tijd genoeg, Ik ben pas negentien, als het pas in tien jaar is gelukt ben ik al heel blij.

  11 maanden geleden
 • Spunlay

  Over vijf jaar studeer ik nog, woon ik (nog steeds lol) samen met mijn vriend, heb ik mijn autisme onder controle en heb ik twee boeken gepubliceerd.

  11 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen