Home > Columns > Genot

Genot Print deze column

403

breed | normaal | small

De laatste week was enorm vermoeiend voor me. Ik werk voltijds, ik geef iedere maandag- en donderdagavond les kajak, bijna iedere dinsdag heb ik vergadering tot laat,… Ik ben ook gewoon een workaholic, ik geef dat eerlijk toe. Als ik niet kan werken, verveel ik me. Ik kan zo moeilijk tot rust komen. Soms is tot rust komen zelfs werken. De lijn is maar heel vaag bij mij.

Maar zo af en toe, kan ik ook echt wel genieten. Daarstraks heb ik met voldoening heel de keukenblok gepoetst bijvoorbeeld. Al mijn keukenkasten zijn vanbinnen en vanbuiten proper en ik heb sommige dingen gereorganiseerd. Zoiets kan je soms echt voldoening geven. Of gewoon mijn ondergoedlade nog eens mooi ordenen en zien dat alles opgevouwen is. Die LaChouffe op het terras daarstraks, heerlijk. Ik luister ook al de hele avond naar Queen muziek, geweldig. Ik ben de laatste tijd weer veel aan het lezen, momenteel veel van Tess Gerritsen (een van mijn favoriete schrijvers). Oh mannen, ik kan soms toch ook echt genieten, maar dan van de kleine dingetjes. Gewoon zalig. (En ook broodnodig na zo’n intensieve week!)

Dus terwijl ik deze hersenspinsels opschrijf, luister ik naar Queen en ligt een boek al klaar om gelezen te worden. Mooi. Misschien moet ik toch eens vaker de tijd nemen om te genieten. Werken kan altijd nog!

Reacties:


degvr
degvr zei op 29 juli 2017 - 12:47:
Leuk


Majime
Majime zei op 3 juni 2017 - 11:08:
Zeer herkenbaar en een goede column! Geniet ervan, werken kan daarna nog. ^^