Home > Columns > Geluk

Geluk Print deze column

389

breed | normaal | small

Wat maakt mij nou gelukkig?

      Dat is vast een vraag die je jezelf wel eens hebt afgevraagd, toch? Op een moment dat je in stilte in je kamer zit, of onder de douche staat of op het moment dat iemand het aan je vraagt. Wat maakt jou nou gelukkig? Is het iets kleins waar je vrolijk van wordt? Of een groot gebaar van een geliefde? Is het een moment-opname? Of toch iets dat je al een langere tijd voelt?
      Vandaag vroeg ik me dat ook af. Jullie hebben in mijn vorige column gelezen dat ik de laatste tijd toch wat in de put zat, dus ook ik ben hierover gaan nadenken. Het lag me eerder best wel zwaar en onbewust ben ik er nog steeds mee bezig, maar ik kreeg zoveel liefs te horen en ik kon zoveel kracht halen uit de woorden van de vrienden die ik nog wèl over heb. En gisteren vierde ik mijn verjaardag met al die vrienden; mensen van vroeger en mensen van nu. De sfeer was niet anders dan positief en iedereen kon met elkaar opschieten. Voor het eerst in jaren merkte ik geen gemopper op, geen chagrijnige blikken, geen schijnheilig gedrag en geen ruzie. Al dat ik daar zag in mijn tuintje waren gelukkige gezichten, gezelligheid en pure vriendelijkheid. Mensen die verhalen deelden met oude bekenden en zelfs met nieuwe vreemdelingen. Het was zo krachtig om daar tussen te staan. Om te weten dat deze mensen mij door dik en dun steunen en bij wie ik me veilig en geaccepteerd voelde. Dat maakte mij echt gelukkig. Wetende dat ik daar kon doen wat ik wilde, kon zeggen wat ik wilde en dat ik nooit raar aangekeken zou worden, want deze mensen houden van mij en accepteren me.

      Geluk kan van elke kanten komen. En het kan iets kleins zijn als een knuffel wanneer je ziet dat iemand het nodig hebt, een biertje wanneer je ziet dat iemand iets op het hart heeft liggen, maar het niet durft te zeggen, een bemoedigende glimlach, want meer heeft iemand misschien niet nodig om zijn dag op de fleuren of zelfs een lied dat je in eeuwen niet meer op de radio hebt gehoord. Echt geluk is het spontane gevoel van vreugde, van het weten dat je goed zit hier, dat je het juiste doet en dat je geniet van je leven. Sommige zeggen dat je het geluk zelf moet vinden, maar soms heb je een duwtje in de rug nodig. Dat duwtje heb ik nu zeker gehad!

Reacties:


Tribbiany
Tribbiany zei op 17 aug 2017 - 9:13:
Heel mooi!


degvr
degvr zei op 29 juli 2017 - 17:55:
(N)(N)(lol)(H)(K)(H)(H)(K)(K)(K)


Paardenvriend
Paardenvriend zei op 22 juni 2017 - 16:28:
Dat ik kaartjes heb voor Harry maakt me gelukkig. Ik ga Harry zien. Eindelijk.(H)
Als je aan mij zult vragen of ik kaartjes heb, dan zie je me echt lachen. Niet een neppe lach maar de meest echte lach die ik maar kan hebben. Het viel andere mensen ook op. "Je straalt helemaal" ja dat klopt. Harry betekend zo veel voor me. En nu ik hem live kan zien. Wow.(H)(H)


Grijs
Grijs zei op 17 juni 2017 - 23:07:
Ik denk dat Geluk maar net is hoe je het bekijkt. Het kan ''happiness'' zijn, maar ook dat het meezit in het leven. En ik denk dat je niet op zoek moet gaan naar geluk, maar naar blijheid en vriendschap. Samen maakt dat geluk, denk ik ^^
Mooi geschreven!


AbcBoekje
AbcBoekje zei op 17 juni 2017 - 13:22:
Een gelukkige verjaardag he!!!! Ookal is het al een dagje te laatxDecht super mooi geschreven!