De broer van mijn vriend stapt komend weekend in het huwelijksbootje. Samen hebben ze al 2 kindjes en nu is het tijd om elkaar ook het ja-woord te schenken. Tot mijn ‘schoonbroer’ de felbegeerde vraag stelde aan mijn ‘schoonzus’, heb ik nooit veel stil gestaan bij trouwen. Ik weet wel: eerst trouwen en dan misschien kindjes. Maar nu ik al die voorbereidingen en dergelijke van dichtbij heb gezien, krijg ik ook zo’n zin om mijn huwelijk te plannen. Maar daarvoor moet je natuurlijk eerst gevraagd worden…

Mijn vriend is een uitsteller, dat weet ik. En ik maak daarom ook vaak het grapje dat het komt ‘omdat hij een Limburger is’. Ja ja, een eeuwenoud mopje. Maar ik weet ook dat hij zoiets uitstelt omdat hij er veel over wil nadenken, dus een gegrond excuus om mij soms lang te laten wachten.
Maar goed, ik kan het echt niet laten er al veel over na te denken en al te gaan fantaseren. Mijn vriend doet ook gewoon vrolijk mee, dus dat is een positief teken! Nu nog wachten op de vraag! (Ik mag hem zelf niet stellen van mijn vriend, dan krenk ik zijn mannelijkheid haha.)

Voorheen had ik nooit het idee dat trouwen misschien iets belangrijks voor me was. Wij wonen wettelijk samen en in België is het dan zo dat je alle zelfde rechten hebt als man en vrouw. Dat contract heeft 0 euro gekost, een trouw kost wel wat meer. Dus voor mij moest het niet per se, maar ja… Nu ik een trouw van dichtbij mee maak… Nu zou ik zoiets wel zien zitten! Steeds als ik aan trouwen denk, dan voel ik me als een klein meisje in de snoepwinkel. Ik had nooit gedacht dat ik ergens zo enthousiast over kon zijn, buiten kajak natuurlijk. Dus ik kijk er al naar uit wanneer mijn vriend ooit de vraag stelt. En hoe hij het ook stelt, dat maakt me niet uit. Zolang hij de vraag maar stelt! Ah, verliefdheid…

Waar kijk jij naar uit en kan je het niet laten om erover te fantaseren?
Ondertussen zit ik al de hele tijd terwijl ik dit schrijf met het liedje 'Trouwen' van K3 in mijn hoofd. Wie zingt er mee?

Reacties (9)

 • MoonLove

  Super leuk geschreven!! Ik zing wel mee!! Ik heb 3 weken geleden mijn vriend ten huwelijk gevraagd in Parijs. Was zijn idee dat ik dat moest doen want hij heeft mij immers ten huwelijk gevraagd. Een ring alles erop en eraan om 00:00 uur met een flikkerende eiffeltoren op de achtergrond op de pont des artes. Was een machtig mooi moment(H)

  10 maanden geleden
 • LeFou

  Ik stel trouwen nog maar even uit, zo lang ben ik nog niet samen met mijn vriend. ^^ Maar ik weet wel dat ik het dolgraag wil, al is het maar om 1 keer in zo'n prachtige witte jurk te staan.

  Ik kijk ook teveel "Say Yes to the dress"
  Te leuk programma*O*

  10 maanden geleden
 • nerveus

  Leuke column Erica!
  Ook ik fantaseer regelmatig over trouwen met mijn vriend. Ik vind dat gewoon iets heel romantisch. Mijn vriend was voorheen nooit zo van het trouwen en hij vindt ook niet dat het iets aan onze relatie toevoegt, maar hij weet wel hoe graag ik het wil en hij weet dat het een droom van mij is en daarom is hij het ook leuk gaan vinden en gaat hij mij op een dag ook zeker een keer vragen!

  Alvast gefeliciteerd met je schoonbroer!

  11 maanden geleden
 • Necessity

  Misschien moet je hem heel per ongeluk deze column onder de neus schuiven als stille hint(nerd)
  Ik wil eigenlijk wel trouwen. Het enige punt is dat er daarvoor ook een bruidegom moet zijn en als eeuwige single geeft dat nog wat problemen :') maar mocht ik uiteindelijk een vriend hebben gevonden, dan wil ik wel trouwen op een gegeven moment.

  11 maanden geleden
 • Urbosa

  "Ik mag hem zelf niet stellen van mijn vriend, dan krenk ik zijn mannelijkheid haha"
  HAHAHAHA, mijn vriend heeft precies hetzelfde x'D
  Ik denk vaak na over trouwen, mij lijkt dat echt geweldig. Gewoon één dag waarin je aan elkaar bewijst in je beste kleding dat je van elkaar houdt
  *zwijmel*

  11 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen