Stel, je krijgt de kans om met de liefde van je leven te daten. Jullie zouden elkaar perfect aanvoelen, dezelfde humor hebben en ongelooflijk veel van elkaar houden. Maar hij/zij is intens lelijk (wel verzorgd, hij zal dus niet uit zijn mond stinken of geen deo gebruiken). Denk dan aan flaporen, acne en scheve tanden. En nu komt de vraag: Zou je dan nog steeds met deze jongen willen daten?

Voor sommigen is het belangrijker om een knappe vriend te hebben dan dat dat voor anderen is. Maar ondanks dat voelen we ons denk ik allemaal sneller aangetrokken tot knappe mensen. Ook onbewust. Hier heb ik ook last van. Maar ik heb het nu echt over een situatie waarbij je een bewuste keuze moet maken om met hem te daten, terwijl je weet dat hij de liefde van je leven is. En als het echt de liefde van je leven is, zal je je toch al snel aangetrokken tot hem voelen?

Voor alle mensen die 'nee' zullen zeggen, weet wat er aan je voorbij gaat en denk er over na wat echt belangrijk voor je is. Ik heb veel vriendinnen die ook 'nee' zouden zeggen. "Ik wil me niet hoeven schamen" en "Het oog wil ook wat" wordt dan gezegd. En dan is mijn antwoord: "Mensen zullen me misschien uitlachen of nakijken, ze zullen over ons praten en hun mening hebben, maar ik heb gewoon de liefde van mijn leven."

Dat laatste is voor mij zo ontzettend belangrijk. Sinds wanneer maken we ons druk over wat anderen van ons vinden? Als ik de kans krijg om met de liefde van mijn leven te daten, hoef ik niet eens de "bij-informatie" dat hij lelijk is. Die kans laat ik niet aan me voorbij gaan. Zou jij de kans grijpen?


[Dit was niet mijn inzending voor de wedstrijd. Deze wil ik namelijk nog iets aanpassen]

Reacties (7)

 • Fennec

  Ik zie het altijd als volgt; het uiterlijk is een uitnodiging. Als de uitnodiging er leuk uit ziet, stap je eerder op iemand af. Maar als de persoon (het feest zelf) niet leuk is, ga je vanzelf weer weg.
  Ik zou misschien niet op iemand afstappen als hij/zij lelijk is, maar je kunt ook op innerlijk vallen. Stank zou ik erger vinden, dat zou ik echt niet volhouden. Een jongen hoeft echt niet knap te zijn, maar ik wil hem het liefst niet spuuglelijk vinden. Als anderen dat vinden maakt het mij niet uit. Als iedereen mijn vriend opeens lelijk vindt, wat boeit mij dat?

  11 maanden geleden
 • Rosier

  Leuke column! De liefde van mijn leven heb ik al ontmoet, ik ben nu samen met hem zelfs. Als ik echter voordat ik hem zou ontmoeten voor zo'n keuze zou staan, zou de bij informatie mij niet eens uitmaken. Ook ik heb mijn onaantrekkelijkheden en daar knapt mijn vriend niet op af (:

  11 maanden geleden
 • Morales

  Ik trek mezelf sowieso al niet al te veel aan van wat anderen denken :') Als het de man van mijn leven is, maakt het me echt niet uit of hij al dan niet aantrekkelijk is (al hoor je me niet klagen als hij wel aantrekkelijk zou zijn XD)
  Maar als je verliefd bent, wordt iemand hoe dan ook aantrekkelijk (iets lelijk wordt dan miss schattig, of iets waar je overheen kijkt).

  11 maanden geleden
 • Ohorat

  Persoonlijk denk ik dat als je verliefd wordt op iemand, dat die persoon sowieso aantrekkelijk is in je ogen.
  Je valt namelijk altijd wel op het totaalplaatje.
  Je eerste indruk van iemand kan dan wel zijn van: 'oei, die vind ik niet zo knap' maar dan nog vergelijk je dat met wat je normaal wel knap vind.
  Uiteindelijk denk ik dat iemand knap is wanneer de manier, de aura, rond die persoon aantrekkelijk is in mijn ogen.
  Een houding bijvoorbeeld, vind ik ook vaak aantrekkelijk en knap.
  Dus sowieso, ja, want de liefde van mijn leven zal sowieso wel perfect zijn imo haha

  11 maanden geleden
 • WilderMind

  Ik vind dat je gelijk hebt, en ik zou ook zeker ja zeggen. Ik moet wel toegeven dat ik het uiterlijk dan toch wel 'jammer' zou vinden, omdat het me toch wel wat uitmaakt.

  11 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen