Een paar jaar geleden had ik een vriendin met een enorme vliegangst. Ze had nog nooit in een vliegtuig gezeten, maar had gewoonweg altijd het idee in haar hoofd zitten dat dat grote stuk vliegend metaal neer zou storten. Eén van haar favoriete programma's? 'Air Crash Investigation'. Dan ging zij met haar angst voor neerstortende vliegtuigen een uur zitten kijken naar... neerstortende vliegtuigen. Iets waardoor deze angst natuurlijk niet bepaald minder werd.

Ik moest hier zonet aan denken, terwijl ik één van mijn favoriete programma's aan het kijken was. 'Temptation Island'. Ja, één van de meest foute dingen die ooit op televisie verschenen is. Maar naast dat ik de drama en het leedvermaak heerlijk vind, vind ik het ook gewoon interessant.
Op het moment dat ik meneer de trouwe man in bed zie kruipen met één van de zogeheten verleidsters, denk ik bij mezelf: "geen programma om vertrouwen in relaties te kweken". Maar laat ik toevallig al op dat punt bereikt zijn, dat ik geen vertrouwen heb in relaties.
'Temptation Island' is mijn 'Air Crash Investigation'. Ik ben erg wantrouwend tegenover relaties, en toch kijk ik vrijwillig toe hoe ze neerstorten als vliegtuigen.

Momenteel ben ik met een jongen "in gesprek", en het onderwerp single zijn kwam aan bod. Ik meld dat ik nu ruim twee jaar zonder vent door dit leven wandel, waarop hij zegt dat dit voor hem sinds net voor kerst het geval is. Hoewel, hij dan zonder vrouw. Neem ik aan. Anders moet ik hem doorverwijzen naar een vriend van me. Maar die kennen elkaar bijster toevallig al, dus dat lijkt me dan ook niet nodig. In ieder geval, ik dwaal af.
Hij klonk in ieder geval (voor zover iemand een bepaalde manier kan 'klinken' via WhatsApp) verbaasd. De meeste mensen reageren nogal verbaasd als je vertelt langer dan zes maanden vrijgezel te zijn heb ik het idee. Maar als ik sommige dingen hoor van relaties, kan ik maar blij zijn dat ik er niks mee te maken heb. Relaties die minder stabiel zijn dan Trump's presidentschap, mensen die elkaar sneller bedriegen dan ik een pizza opeet en weet ik het wat. Daarnaast, het klinkt ook gewoon als veel werk.
Ik las een tijdje geleden het artikel 'Millennials hebben minder vaak seks dan eerdere generaties', en mijn eerste gedachte was: "natuurlijk, wie heeft daar tegenwoordig nou nog tijd voor?" Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar ik precies een relatie in zou moeten proppen qua tijdsbesteding.

Waarom ik dan precies met die jongen in gesprek blijf en het overweeg om eens met hem af te spreken? Geen idee. Het heeft er in ieder geval niks mee te maken dat ik dit schrijf in mijn 'Mother of Cats' shirt.
Ik zet wel weer gewoon de volgende aflevering van 'Temptation Island' aan en negeer hoe snel ik naar mijn telefoon kijk op het moment dat er een bericht binnenkomt.

Reacties (3)

 • AzzyKiller

  Het is geen schande om single te zijn! Ik denk dat je beter gewoon single kan zijn dan in een relatie te zitten met iemand die je totaal niet vertrouwt en die vreemd gaat. Kan je beter wat wachten en iemand tegenkomen die je wel vertrouwt en die niet zo is zoals al die deelnemers van Temptation!

  1 jaar geleden
 • Eldir

  Haha I feel you. Ik vind het overigens echt irritant als mensen verbaasd moeten doen als je geen relatie hebt. Alsof daar iets mis mee is.
  Ik vind je schrijfstijl overigens ook echt tof.

  1 jaar geleden
 • IngridBirdy

  Temptation is natuurlijk wel een quilty plessure van idereen, ik denk dat iedereen zich wel kan bedenken dat meestal een van het stel een draadje los heeft zitten. 5 keer vreemgaan in een jaar of smoorverliefd worden en je 5-jarige relatie en trouwplannen vergeten. Ik zou gewoon lekker verder gaan met je leven, wie weet ben je er ook gewoon nog niet klaar voor. Het kan. Spreek gewoon met die jongen af en heb het gezellig!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen