Vanochtend hád ik het. Helemaal. Na weken van inspiratieloos mijn hoofd op het toetsenbord rammen, had ik nu hét idee van de eeuw voor een column.
Zoals altijd wanneer je een vlaag van inspiratie krijgt toegewaaid, moet je onmiddellijk actie ondernemen. Niet wachten, niet "eerst nog effe een lekker bakkie pleur maken", niet nog even vijf seizoenen van je favoriete serie kijken. Nee, gewoon meteen doen.

Aangezien mijn laptop sinds gisteren kuren heeft -klein stresspuntje voor later- gebruik ik nu mijn oude desktop die volgens mij nog van een T-Rex is geweest, die hij vervolgens weer voor een vriendenprijsje heeft over gekocht van een dodo. Maar helemaal zeker weten doe je het uiteraard nooit.
Ik start dus de desktop op en trommel ongeduldig met mijn vingers op het bureau. En eindelijk verschijnt het oude Windows 7 inlogscherm -nostalgie- en typ ik mijn wachtwoord in. Tot zo ver is alles oké. Niets staat mij in de weg om zometeen een fantastische column te schrijven.Ik pak de muis, klaar om het internet te openen en dan...

Horror.
Misére.
Les Miserables.

De muis beweegt niet.

Oké, ik ben dan misschien een ICT'er in opleiding en ik heb vaker muis problemen opgelost. Maar dus niet als ik net de inspiratie van de eeuw had.
Geen paniek. Gewoon even usb kabeltje in een andere poort.
Niets.
Ik trek de usb kabel van mijn toetsenbord eruit en stop die van de muis erin. Niets. Verwissel weer de usb van de muis voor het toetsenbord.
Toetsenbord functioneert nu ook niet meer.
Je kent het wel. Denk je dat het allemaal echt even niet erger kan worden en dan blijkt het universum die vraag te beantwoorden met: 'Natuurlijk wel. Let maar op.'

Ik begin als een idioot te prutsen aan mijn computer. Verwissel muizen, toetsenborden, loop usb poorten na op fouten, blaas het stof eruit en overweeg tenslotte een menselijk offer. Uiteindelijk ben ik het helemaal zat en heb ik een soort mental breakdown. Overkomt de beste wel eens.
'Godmiljaar!' schreeuw ik, 'Kut computers!'
Ik lijk nu net op een van die klanten die ik altijd moest helpen tijdens mijn stage periode. Die altijd liepen te krijsen dat het niet werkte, terwijl er een simpele oplossing voor was. Herstart je computer, bijvoorbeeld.

Herstart je compu-... Fuck.

Ik druk de desktop uit en zet hem opnieuw aan. Gespannen kijk ik toe, tot het Windows inlogscherm zich laat zien. Beweeg voorzichtig de muis.
Check.
Typ iets in via mijn toetsenbord.
Check.

Ik voel me zo'n stomme idioot.
En wat nou dat geweldige column was? Ik heb geen idee meer.

Reacties (7)

 • HeI

  Dit is zo herkenbaar!

  8 maanden geleden
 • Spunlay

  Ik heb zo gelachen! Dit is echt de grappigste column die ik op Q heb gelezen x) Die titel ook; geweldig:9~

  9 maanden geleden
 • aarsvogel

  Soms zijn die simpele dingen het gene wat je vergeet... rip.
  Een troost, nu heb je een andere geweldige column geschreven!

  9 maanden geleden
 • WilderMind

  Hahaha, mooi

  9 maanden geleden
 • Slughorn

  Haha wauw! In ieder geval was de oplossing makkelijk (':

  9 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen