De afgelopen jaren is het een gewoonte geworden op met zijn drieën op vakantie te gaan. Met de meiden, welteverstaan.
Een aantal dagen geleden hadden we het hierover, en kwamen we tot de conclusie hoeveel we eigenlijk wel niet meemaken op zo'n vakantie. Het gaat van kwaad tot erger, maar uiteindelijk hebben we het altijd heerlijk en fantastisch in ons groepje.
Om in het thema te blijven van deze periode van het jaar, ben ik dan ook van plan om onze vakanties kort toe te lichten. Of in ieder geval - de gedenkwaardige momenten. Om welke reden deze dan ook gedenkwaardig zijn.

Vakantie 1 - Blanes, Spanje

Eigenlijk waren we hier gewoon te oud voor. Ik denk dat we 18 jaar waren? Maar ach, ook wij wilden deze wilde 'jongerenvakantie' eens meemaken en dus zijn we er gewoon voor gegaan.
Destijds bestond ons drietal nog uit een viertal, en aangezien deze vierde doodsangsten heeft voor vliegen (maar rustig 'Air Crash Investigation' keek) zijn we met de bus gegaan. 24 ongemakkelijke en slapeloze uren verder kwamen we aan op een schelpachtig Spaans strandje. Ik denk dat dit we meest orgastische (sorry, ik heb er geen ander woord voor) aankomst is die ik ooit heb beleefd op een vakantieplaats. Na uren klem te hebben gezeten tussen een bende hitsige jongelui was er niks beter dan de zee in te rennen en het zweet van me af te spoelen.

Eenmaal aangekomen op 'de camping' kwamen er al snel achter dat we toch echt een jaar of twee (bij sommigen zelfs drie) te laat aankwamen op deze bestemming.
Niet dat we er ons door lieten kisten. De afbrekende steel van de koekenpan (er zat nog een ei in) en het doorzakkende bed van een vriendin (de vriendin zat er nog in) midden in de nacht hielden ons niet tegen, en ook dit verschil in leeftijd niet.
We gingen gewoon mee met de club, naar de club. De reisleiders baanden de groepering in zo soepel mogelijk banen, floten en schreeuwden soms alsof ze een kudde kamelen door de Sahara loosden en wuifde ze snel naar binnen in alle verschillende kroegen en clubjes en bars die er maar waren in Blanes.
Nou moet ik natuurlijk zeggen dat ik niet alles meer van deze vakantie weet. Niet omdat we het dusdanig wild hebben gemaakt, maar omdat het gewoon al vier jaar geleden is dat we bijna elke dag in de broeiende hitte een paar kilometer liepen voor een pinautomaat om er op de eennalaatste dag achter te komen dat er eentje verstopt zat om de hoek van de camping.

We hebben het wel geprobeerd om wild te maken hoor, daar niet van. Eén avond, toen we met zijn vieren op de camping bleven met het plan om met z'n allen dronken te worden aangezien we dat nog nooit hadden gedaan.
Het resulteerde erin dat twee van de vier dronken werden. Vriendin één riep om de minuut een stukje te willen gaan lopen en zei dan met moedeloze stem 'nee, ik wil niet' als iemand zei dat dat goed was. Vriendin twee had het zo heet dat ze d'r knoopjes opentrok en vroeg zich hardop af waarom al die jongens bij ons stonden.
Misschien was haar bh de reden, maar we zullen het nooit weten.

Reacties (1)

  • Necessity

    Dit klinkt als een onvergetelijke vakantie :'D

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen