Bijna een jaar geleden las een een zelfde column als het column dat ik nu zelf aan het schrijven ben. Een column waarin ik zou vertellen dat het allemaal veel te druk is en een column waarin ik mijn afscheid moet aankondigen. Nooit had ik gedacht z'n column te schrijven, maar zie daar, here I am.

Als kind maakten we ons zorgen over de kat van de buren en hoe we het papiertje van de lolly kregen was de hoogste moeilijkheidsgraad. Ik kan onderhand wel zeggen dat ik ben opgegroeid, nog niet uitgegroeid, maar ik ken de echte regels van het leven.

Daar hoort de drukte bij. Ik zit nu in 5 Havo, het examenjaar. Ik weet dat dit een druk jaar is en dat ik prioriteiten moet stellen voor mezelf. Door mezelf te verplichten aan bepaalde dingen, die ik wel heel leuk vind, maar wel tijd en inspiratie van me vragen, vergroot ik de prioriteiten en zijn het geen prioriteiten meer.

Dus dit column is eigenlijk een samengebonden rommeltje waarin ik jullie wil uitleggen dat ik geen columnist meer kan zijn. Het vraagt te veel tijd van me op het moment. Ik heb het met liefde gedaan en heb met liefde mijn soms wat tegenstrijdige mening gedeeld. Zo heb ik reacties van jullie gelezen waar ik van smulde en heb ik andere inzichten gezien.

Misschien tot over een tijd(je), als ik me weer in schrijf voor de verkiezing met wel genoeg tijd om elke 3 weken een column voor jullie neer te zetten. Ik hope so!

Reacties (3)

 • Promare

  Wat jammer, maar bedankt voor al je columns, ik vond ze super tof om te lezen (:

  1 jaar geleden
 • Rubin

  Bedankt voor al je leuke columns die hebt geschreven! Veel succes met je examenjaar!

  1 jaar geleden
 • Lente2

  Succes met je eindexamens! Het is altijd goed om prioriteiten te stellen zeker in een jaar zo druk als het examenjaar.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen