Daar is hij dan. De dag die ik wist dat zou komen is eindelijk hier.
Het is inmiddels koningsdag geweest, en zelfs ik en mijn enorme fantasie kunnen er niet omheen dat koningsdag toch echt in eind april valt. En eind April valt ongeveer vier maanden na begin Januari. Wat was er dan ook alweer begin Januari? O ja, dat was de laatste keer dat ik een column schreef.

Laat ik maar als excuus nemen dat mijn leven nogal volgeboekt is. Volgeboekt met dingen zoals werken, schrijven en vooral veel te veel nadenken. Maar ook volgeboekt met vakantie, festivals en uitstapjes met vrienden..
Op deze dag die ik wist dat zou komen, wil ik dan toch bespreken waarom ik gedacht heb te stoppen als columnist en waarom ik dat niet gedaan heb. Ik denk namelijk al een tijdje ik ‘moet’ weer een column schrijven. Moet, ja. Het is een verplichting waarmee ik toegestemd heb toen ik columnist werd. Tegelijkertijd is het iets wat ik wil doen, maar af en toe is het makkelijk om te zeggen ‘laat ook maar’. Zo belangrijk is het niet.

Maar zo belangrijk is het wel. Ik heb mezelf voorgenomen om zoveel mogelijk van dingen te genieten en alle kansen te pakken die ik krijg. Columnist zijn hoort daar naar mijn mening ook bij. Wat daar ook bij hoort is positief denken en er niets om geven dat ik in deze column echt van de hak op de tak spring.

Waar komt al mijn gewauwel nu op neer? Ik probeer mijn leven te veranderen door dichter bij mezelf te blijven. Ik probeer te leven en te beleven en te genieten van ieder moment. En hoe standaard dit ook klinkt, wachten op een trein die vertraging heeft is zoveel leuker als je jezelf ervan overtuigt dat het allemaal niet zoveel uit maakt.
Ik probeer mijn leven te veranderen, maar niet om te gooien. Ik probeer mijn leven te veranderen en het is eng. En veel meer kan ik er op dit moment ook niet over zeggen, behalve: jullie zijn voorlopig nog niet van me af.

Deze column heeft niet echt een duidelijk onderwerp of een werkelijke structuur, maar het gaat over mezelf dus het is een persoonlijk stukje. En dat is goed genoeg om als ‘column’ te kwalificeren, toch? Ja, toch? Zeg maar gewoon ja, want ik ga het nu toch niet meer veranderen.

Reacties (2)

 • NiareNero

  Ik vind de columns een van de leuke dingen van Quizlet. Gewoon korte stukjes verhaal, wat meestal relatable is. Het is erg jammer om te zien dat er zo weinig columnisten nog echt aan het schrijven zijn. Ben blij dat je door blijft gaan!:)

  1 jaar geleden
 • Muizlet

  Hey wat leuk! Ik ga ook mijn leven veranderen haha. In de zin van gewoontes aanleren (10 uur gaan slapen bijvoorbeeld). Ben benieuwd hoe jouw omgooiing gaat slash of je vindt dat het goed is!

  Oja, goed dat je wil genieten van kleine momenten. Aan de andere kant is het ook helemaal oké als het een keer niet goed met je gaat!
  (H)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here