Zojuist zette ik een kop thee. Mijn favoriete thee van dit moment: winter glow. Iedereen herkent vast de vragen die al een tijd op de theezakjes worden gezet. Normaliter besteed ik er weinig aandacht aan, omdat ik niet echt onder de indruk ben van de kwaliteit van de vragen. Toegegeven, ze zijn niet allemaal voor de hand liggend of ‘vreemd’. De vraag op het theezakje was namelijk dit keer: ‘wat is iets dat weinig mensen over jou weten?’ Voor de verandering vond ik dit een interessante vraag. Zo interessant, dat ik er een hele column aan wil wijden. Het zette me aan het denken. Over mijn eigenschappen, interesses, hobby’s, noem het maar op. Wat is nou iets dat weinig mensen over mij weten?

Gek genoeg ben ik op dit moment aan het doen, wat weinig mensen over mij weten. Er is namelijk slechts een handvol mensen dat weet dat ik schrijf als hobby en dit ook publiceer op Quizlet. Er zijn wel mensen die weten dat ik goed met woorden om kan gaan. Voor de grap is de term ‘woordengoochelaar’ of ‘woordentovenaar’ al eens gevallen. Een sollicitatiebrief schud ik bijvoorbeeld zo uit mijn mouw, en ook een essay voor mijn studie staat zo op papier. Vaak vragen mensen me ook om teksten voor ze na te lezen op spelling, bijvoorbeeld. Maar wat ik zojuist benoemde is toch een ander soort schrijven dan waar ik op doel: het soort schrijven dat ik op Quizlet publiceer.

Het is niet zozeer een geheim, dat ik het leuk vind om te schrijven. Van kinds af aan vond ik het namelijk al heerlijk om te schrijven. Als we een opstel moesten schrijven voor school, kon ik me helemaal verliezen in mijn fantasiewereld en een boekwerk op papier zetten. Het is meer dat de dingen die ik schrijf, té persoonlijk voelen om met zomaar iedereen te delen. Dat zullen sommige users op deze website vast herkennen. Het klinkt misschien wel intenser dan dat het daadwerkelijk is. Het is nou ook weer niet zo alsof ik heel mijn hart en ziel in mijn creaties uitstort hier op Quizlet. Maar toch. Het zijn míjn creaties. Gevormd in míjn gedachten en fantasie. Ze zijn toch een deel van mij.

En om eerlijk te zijn, bestaan veel van mijn creaties hier uit fanfictie. Niet dat daar wat mis mee is, maar als buitenstaanders dat horen wordt er toch een beetje een stempel op je gedrukt. Hoewel dat eigenlijk best gek is. De hoofdpersonen van het verhaal zeggen helemaal niks over de inhoud en de kwaliteit van het verhaal. Maar toch … Toch is dat één van de redenen dat ik niet snel openbaar zou maken dat ik op dit account al ruim acht jaar aan het schrijven ben, en met name wat ik dan zoal geschreven heb.

Het doel van deze column was om jullie aan het denken te zetten, net zoals het theezakje mij aan het denken had gezet. Daarom ben ik erg benieuwd naar jullie antwoord op de vraag: ‘wat is iets dat maar weinig mensen over jou weten?’

Reacties (3)

 • Megaeraaa

  Dit is echt wel heel herkenbaar.
  Tegen mijn beste vrienden zeg ik soms wel iets over mijn verhalen, maar meestal heb ik toch de indruk dat ze het niet helemaal begrijpen en zeker het concept van fanficties niet. Ik zou denk ik ook niet snel iemznd mijn schrijfsels laten lezen omdat het te persoonlijk en slecht is

  3 weken geleden
 • PercyMontana

  Heel mooi stukje hoor, en om antwoord te geven op je vraag.

  Mijn eerste echte kus is eentje met een pijnlijke herinnering, Omdat ik op dat moment gebruikt werd om een onderbuik gevoel te bevestigen. En niet uit liefde.

  1 maand geleden
 • e_nnazus

  Je schrijft altijd op zo'n manier dat ik er altijd op wil reageren, haha. Alleen kost het voor mij juist wat meer moeite om mezelf uit te drukken.

  En ik heb zojuist iets geschreven, maar ik durf het niet te plaatsen, want het werd nogal persoonlijk.

  1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen