Een paar weken geleden vierde ik Sinterklaas en hebben we lootjes getrokken met de familie. Traditiegetrouw trekken we alles uit de kast en vertelt www.lootjestrekken.nl ons voor wie wij een gedicht gaan schrijven en wat iemand graag als cadeau zou willen ontvangen. Een handige tool van deze site is dat ze een 'cadeauzoeker' hebben en dat je zo gemakkelijk een wensenlijst kan samenstellen. Op mijn wensenlijst stond een boek van Leo Pot, met 50 hacks/tips voor, onder andere, een gelukkiger leven.

Het leek me een interessant boek en gelukkig heeft degene die mijn lootje had getrokken dit boek gevonden. Het bestaat uit 50 hoofdstukken, waarin steeds één tip wordt behandeld. Het boek is heel makkelijk te lezen, met de nodige verwijzingen naar extra literatuur. Zojuist heb ik het boek uitgelezen, en één van de laatste tips bracht mij op het idee voor deze column: Dankbaarheid als manier om gelukkiger te worden.

Deze tip heb ik al vaker voorbij zien komen. Precies een jaar geleden schreef ik ook een verhaal waarbij ik elke dag één ervaring heb uitgelicht van die dag waar ik dankbaar voor was. Leo Pot vertelde dat je elke dag 3-5 dingen op zou moeten schrijven waar je dankbaar voor bent, en dat je hier vrij snel al effect van zou moeten merken. Deze dankbaarheid kan ik van alles zitten. Grote dingen, kleine dingen, ervaringen, geluiden, berichtjes of gesprekken. Het mooie is dat jij helemaal zelf invulling kan geven aan deze dankbaarheid.

Vooral in deze tijd, met de aankomende kerstperiode en Nederland wéér in een harde lockdown, kan het geen kwaad om stil te staan bij waar we dankbaar voor zijn. Om de spits af te bijten, vandaag ben ik dankbaar voor: 1) mijn kat die vanochtend vrolijk goedemorgen kwam zeggen, 2) de warme chocolademelk to-go van mijn favoriete café, en 3) de lange wandeling door de stad waarbij ik veel mooie kerstversiering kon bewonderen.

Waar ben jij dankbaar voor?

Reacties (2)

 • ChifuyuMatsuno

  1) Voor de gezondheid van mijn familie.
  2) Dat ik Quizlet heb ontdekt.
  3) Dat ik heel goede vrienden heb op Q en in het echte leven.
  4) En alles dat ik bezit, een huis, een gezin, geld, ...

  1 jaar geleden
 • Ledecky

  Ik ben dankbaar voor 1) deze column, die er voor zorgt dat ik de sociale media van Q weer tot leven kan roepen, 2) mijn loopje van deze namiddag en 3) mijn favoriete tv-programma dat ik net heb ingehaald. (:

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen