Laat ik deze column beginnen door alle actieve, inactieve en semi-actieve Quizlet users het allerbeste te wensen voor 2022. Dat al jullie wensen en dromen mogen uitkomen. En ik denk dat we allemaal ook wel wensen dat we die coronapandemie eindelijk eens goed in de greep krijgen dit jaar. Maar, deze column gaat niet over goede voornemens, de coronapandemie of 'de beste wensen' in het algemeen.

Het idee voor deze column ontstond door een topic getiteld 'Ode aan Quizlet', aangemaakt door Wavechaser. Verschillende users deelden hun herinneringen aan Quizlet, hoe lang zij al actief zijn en hoe zij de veranderingen van de website hebben ervaren de afgelopen jaren. Twee grote kernthema's keerden mijns inziens duidelijk terug: 1) de meeste users hebben genoten van hun tijd op de website tot nu toe, en zij denken met een nostalgisch gevoel terug aan de contacten, de verhalen en de activiteit op de website, en 2) veel users betreuren de route die de website heeft genomen en het afnemen van de activiteit van veel users.

Het was een heuse trip down memory lane om iedereens ervaringen te lezen. Zelf heb ik ook bijna 10 jaar geleden mijn account aangemaakt op deze website, en in de afgelopen 10 jaar heeft zij verschillende ontwikkelingen doorgemaakt. Van een strijd in de 'top' tussen One Direction fanfics en een actief RPG forum, tot de sneeuwballen wedstrijd en 'de week van' topics. Ik denk dat ik voor veel users kan spreken als ik zeg dat we hebben genoten van Quizlet en dat we hier zelfs wel vrienden voor het leven hebben gemaakt. Veel users hebben de ontwikkelende jaren van hun leven hier doorgemaakt, vonden steun en ontwikkelden zichzelf tot de mooie mensen die zij nu zijn. Hoewel ik stiekem vaak toch wel terug verlang naar de tijd van toen, is het ook tijd om de veranderingen die Quizlet heeft ondergaan te accepteren en om vooruit te kijken.

Ja, Quizlet is niet meer wat het was geweest. Maar tegelijkertijd kan je wel fijne gesprekken voeren met de users die nog actief zijn, worden er nog leuke nieuwe creaties gemaakt en worden er dikwijls topics aangemaakt waar we met elkaar kunnen spreken. Kortom, het is tijd voor mij, en misschien wel voor meer users, om te accepteren dat er een nieuwe periode aangebroken is. En als ik heel eerlijk ben, vind ik nieuwe periodes en veranderingen altijd wel wat hebben. Laten we met een positief gevoel onze herinneringen koesteren, en tegelijkertijd het beste halen uit wat het huidige Quizlet ons te bieden heeft!

Reacties (2)

  • GossipGirl21

    Ja ik heb het soms ook moeilijk met veranderingen.

    4 weken geleden
  • ChifuyuMatsuno

    Erg mooi geschreven! Er veranderen veel dingen in ieder zijn leven, en meestal moet je gewoon accepteren hoe iets is. En na een tijdje wen je eraan en begint het ook wel leuk te worden. Laten we inderdaad het beste halen uit wat het huidige Quizlet ons te bieden heeft! :)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen