• 2101
  Door de ijstijd die 86 jaar lang aanhield is het grootste deel van de wereldbevolking uitgeroeid. In de eerste paar jaren van de ijstijd heerste er chaos, er was geen eten en geen warmte. Veel mensen zijn om het leven gekomen of verwilderd. De Amerikaanse FIS (Federal ice saver) heeft besloten om een beschaving te beginnen onder de staat New York, om zo de mensheid te redden. De rijkste families en de slimste mensen van de wereld werden hier ondergebracht. In 2024 werd Sunnyside (zoals de ondergrondse stad nu heet) volledig afgesloten van de buitenwereld en sindsdien kan geen levende persoon in Sunnyside zich de bovenwereld nog herinneren. Onder de grond worden mensen gevoed met gewassen die ondergronds verbouwd kunnen worden. Mensen worden verzorgd in een bijzonder goed ontwikkeld ziekenhuis en mensen worden onderwezen door de meest briljantste professoren. In die 86 jaar is de ontwikkeling ook gewoon doorgegaan. Genetische manipulatie heeft ervoor gezorgd dat sommigen begaafd zijn, dit kan van alles zijn. Er is een gehele nieuwe beschaving opgedoken in de aardbodem.
  Maar nu, 86 jaar later, geven de metingen aan dat het bovengronds weer leefbaar zou kunnen zijn. De inwoners van Sunnyside hunkeren naar de aarde, zoals hun voorvaderen die kennen. Helaas weet niemand wat er zich boven afspeelt en daarom is het nog te gevaarlijk om iedereen terug te plaatsen. De FIS, die nog steeds aan de leiding van Sunnyside stond, heeft besloten om 6 jonge, begaafde, sterke, slimme en moedige mensen tussen de 16 en de 21 naar boven te sturen, om het daar te verkennen. Dit kan nog wel eens heel gevaarlijk zijn.


  2014, het jaar van verraad.
  Iedereen wist dat de ijstijd eraan zat te komen, dat was wetenschappelijk voorspeld. Er gingen echter geruchten ten ronde dat China een remedie had gevonden tegen de ijstijd, een manier om grote stukken land toch warm te houden zonder al te veel schade. Niemand wist wat de manier was, omdat het strikt geheim werd gehouden. De VS maakte een pact met een groot deel van de wereld, om zo het geheim van China in handen te krijgen. Dit pakt werkte helaas niet en er waren voor de rest van de wereld nog maar twee opties: vechten of bevriezen. Natuurlijk kozen ze voor de eerste en op 29 December 2014 vielen verschillende legers China binnen, met als missie de remedie te bemachtigen. China had sterke legers en ze dwongen al snel alle vijandige soldaten hun land uit. Toen kapte China al het contact met de buitenwereld af en bevroor de rest langzaam maar zeker. Nog steeds weet niemand wat China’s geheim is, en of het heeft gewerkt. De hele wereld is bevroren, ook de zeeën, daarom is het een stuk makkelijker om de wereld over te reizen. Een van de doelen van de 6 jongeren, is erachter komen hoe het nu met China zit. Ze moeten de North pacific ocean oversteken om China te bereiken, dit gaat makkelijk omdat de zee bevroren is en de 6 zo genetisch gemanipuleerd zijn dat ze zich zeer snel kunnen voortbewegen, zonder snel moe te worden.


  Mogelijke gevaren
  -Een dodelijk of zwaar ziekmakend virus
  -Gevaarlijke beesten of mutanten
  -Onbekende factoren die leiden tot verwonding of zelfs dood
  -Extreme klimaatverandering


  Mogelijke landschappen (word besproken met de uiteindelijke co-writers)
  -Toendra landschap
  -Kaal en dor, nergens planten


  Mogelijke factoren
  -Ontdooide mensen of dieren, die ronddwalen over het landschap
  -Extreme kou of hitte
  -Verwilderde mensen  Rollen

  -Valerie Michelle Carlson


  -August Vellee - Eichen

  Naam:
  August Vellee

  Leeftijd:
  Achttien

  Gave:
  Onzichtbaarheid - Aoratos: letterlijk: onzichtbaarheid van het fysieke
  Onzichtbaarheid spreek natuurlijk voor zich, maar er zitten een paar belangrijke voor en nadelen aan. Één van de belangrijkste voordelen is natuurlijk het vermogen om ongezien ergens heen te sluipen. Een paar kleinere voordelen zijn onder andere makkelijk rust krijgen omdat niemand je op kan zoeken en grappen uithalen.
  Nadelen zijn onder andere het niet instaat zijn het op ieder moment onder controle te houden. August wordt soms onbewust onzichtbaar (soms alleen lichaamsdelen, soms helemaal) en als hij dan geen spiegel in de buurt heeft, valt het hem niet op tot hij er op gewezen wordt. Daarbij kan hij enkel één kledinglaag met hem onzichtbaar maken, dus moet hij zich vaak uitkleden tot op zijn ondergoed als hij echt niet zichtbaar wil zijn. Daar zit weer aan vast dat hij soms plotseling weer zichtbaar wordt en dan dus te zien is in zijn ondergoed.

  Uiterlijk:
  August heeft een erg duister uiterlijk. Zijn ijsblauwe ogen steken fel af tegen zijn donkerbruine, bijna zwarte haar en onder zijn ogen heeft hij vrijwel altijd donkere cirkels. Daarbij versterken de hoekige lijnen in zijn gezicht de duistere uitstraling nog wat meer.
  Als August je aankijkt met zijn ijskoude ogen en doordringende blik, voelt het haast alsof hij recht door je heen kijkt. Negen van de tien keer klopt dat, omdat hij heel veel staart. Het valt op en is soms wat ongemakkelijk voor een eventuele gesprekspartner, maar uiteindelijk past het bij Gus' persoonlijkheid en wendt het als het goed is.
  Hoewel hij het zo goed mogelijk probeert te verbergen met wijd vallende kleden, heeft August een vrij smal lichaam. Ondanks dat hij hard zijn best doet een afgetraind, breed lichaam te krijgen, heeft hij nog steeds een dun en bleek lichaam. Hij zal moeten accepteren dat dit gewoon zijn lichaamsbouw is en hier niet zo veel aan te veranderen is.
  Zoals al gezegd draagt August het liefst wijde kleding of een grote trui. Dit om te verbergen dat hij redelijk smal is maar ook omdat hij zo niet erg opvalt.
  August's lichamelijke kracht is niet enorm indrukwekkend. Zoals gezegd heeft hij een smal lichaam waarmee hij niet veel kracht kan uitoefenen. Daarentegen heeft hij wel lange benen waarmee hij erg snel kan rennen.

  Innerlijk:
  Ondanks dat hij van buiten erg koel en teruggetrokken overkomt op het eerste gezicht, is August eigenlijk erg vriendelijk. Hij is dan wel een introvert, maar een goed gesprek vindt hij zeker geen probleem. Hij vindt het niet eng om tegen onbekenden te praten en meestal lukt het hem goed om het ijs (langzaam, maar toch) te breken.
  In tegenstelling tot zijn vriendelijk kant, komt het ook nog wel eens voor dat August doorslaat. Hij is vrij snel geïrriteerd of beledigd en heeft niet goed geleerd hoe hij moet reageren op kritiek. Meestal gaat hij er tegen in en loopt een klein meningsverschil uit op een ruzie. Zo'n ruzie resulteert er weer in dat hij wegloopt om tot rust te komen en pas uren later terug komt. Vaak lukt het zelfs dan nog niet om de ruzie uit te praten.
  Omdat het August niet altijd even goed lukt om ruzies uit te praten, raakt hij makkelijk vrienden kwijt (die hij misschien na een tijd wel weer terug krijgt). Soms heeft hij het zelfs zo bont gemaakt dat hij daadwerkelijk een vijand maakt. Of het kan in ieder geval zo zijn dat iemand vanuit zijn oogpunt een vijand is; iemand die voor August's gevoel alles zou doen om hem te dwarsbomen. Negen van de tien keer is dit niet waar en overdrijft hij extreem, maar het hindert hem erg in het goedmaken van ruzies en het maken van (nieuwe) vrienden. Nieuwe vrienden maken is dan lastig omdat hij ook de vrienden van zijn "vijanden" erg wantrouwt, puur omdat ze bijvoorbeeld omgaan met zijn zogenaamde vijand.
  August is een harde werker en hij doet hard zijn best om een doel te bereiken. Hij kan uren bezig zijn met een activiteit die hem uiteindelijk zijn doel zal laten bereiken. Hij is echter erg lui als het aankomt op klusjes die hij eigenlijk niet wil doen. Hij zal alles doen om er onderuit te komen en als dat hem niet lukt, zal hij erg slecht zijn best doen en extreem langzaam werken. Het is een kinderachtige eigenschap van hem die voor veel irritaties zorgt in zijn omgeving, maar hij trekt zich er niets van aan.
  Als het op liefde aankomt, is August erg harteloos. Het komt vrijwel nooit voor, maar als iemand een oogje op hem heeft, zal hij diegene negen van de tien keer afwijzen. Dit is niet alleen omdat hij totaal geen interesse heeft in alle drama rondom liefde, maar ook omdat hij van zichzelf weet dat hij geen boyfriend material is. Hij heeft een hekel aan lichamelijk contact en als het er op aankomt, gaat hij voor zichzelf en niet voor iemand anders. Hij weet dat een relatie met hem enkel slecht uit kan pakken en dat wenst hij zowel zichzelf als de ander niet toe.
  August heeft een erg volwassen kijk op het leven. Veel mensen zouden van hem zeggen dat hij pessimistisch is, maar eigenlijk bekijkt hij alles gewoon zo realistisch mogelijk. Als hij van tevoren al weet dat iets niet mogelijk is, zal hij het niet eens proberen. Daarbij is het voor hem niet moeilijk om iemand te vertellen dat hun dromen waarschijnlijk niet uit zullen komen, hoe hard het ook is.

  Verleden:
  August werd geboren in een liefhebbend gezin. Hij was enig kind en kreeg daarom de onverdeelde aandacht van zijn ouders. Alle liefde die hij kreeg was uiteraard goed bedoeld, maar voor August voelde dat niet zo. Hij voelde zich onder druk gezet en voelde zich steeds minder op zijn gemak in het bijzijn van zijn ouders. Zo werd hij op vijf jarige leeftijd erg teruggetrokken; iets wat zijn ouders niet leuk vonden, maar hij in tegendeel heerlijk vond. De drukkende liefde van zijn ouders woog niet op tegen de rust die hij kreeg als hij alleen op zijn kamer zat en pas nadat hij het duizend keer had uitgelegd, begrepen zijn ouders dat ze hem beter met rust konden laten.
  Op school was het niet veel anders. August kwam van buiten erg rustig en koel over, maar toch had hij aardig wat aantrekkingskracht. Dit resulteerde erin dat veel kinderen zijn vrienden wilden zijn, maar dit wilde August niet. Hij hield ze uit zijn buurt door niet met ze te praten. Hij eindigde uiteindelijk met één erg goede vriend van wie hij heel veel hield, maar dat was voor hem ook écht genoeg. Meer had hij niet nodig.
  Zijn hobby's waren voornamelijk op zijn kamer zitten met muziek, met zijn vriend omgaan (meestal deden ze niet veel meer dan gesprekken voeren) en lezen.

  Foto's:
  Foto een
  Foto twee
  Foto drie


  -Laereyn Amerena Clifford - Unsullied

  Naam:
  Laereyn Amerena Clifford

  Leeftijd:
  Negentien

  Gave:
  Telekinese: Voorwerpen laten bewegen van een afstand door midden van geestkracht. Je kan het alleen laten bewegen; dus niks uit het niets laten verschijnen. Je kan bijvoorbeeld op een computer de cijfers en letters met geestkracht veranderen, maar ook bijvoorbeeld een lepel buigen of grotere voorwerpen. Je kan ook mensen/dieren/jezelf “telekineseren”<Zelfbedacht werkwoord, hehe. Dus je kan ook jezelf laten “vliegen” enzo. Het nadeel is dat als je het niet goed onder controle hebt, het heel gevaarlijk kan zijn bij heftige emoties.
  Cryokinesis: Het manipuleren van ijs. Je kan dus water is ijs veranderen, maar ook voorwerpen. Ook is je lichaam helemaal gewend aan de kou van ijs en kan je dus zonder moeite naakt in de sneeuw lopen. Het nadeel is dat je minder goed tegen warmte kan. uitgebreid beschrijven, denk aan beperkingen en voorwaarden!

  Uiterlijk:
  Lae is meisje met witblond haar met lichte krullen welk tot haar middel komen. Haar ogen zijn grijs en ze heeft een blanke huidskleur. Ze heeft een beetje een wipneusje. Ondanks haar witblonde haar heeft ze toch donkere wenkbrauwen. Haar lippen zijn vol en hebben een mooie rozige kleur en haar gezicht is ovaalvormig. Lae heeft een behendig lichaam en mooie vrouwelijke vormen. Ze heeft redelijk wat kracht in haar armen, iets wat je niet snel van haar zou verwachten. Ze is sterk en snel. Ze is niet echt lomp en best soepel, al heeft ze geen “danslichaam”. Lae is niet dun, maar ook niet dik.
  Lae draagt het liefst een broek, stevige schoenen, lekker zittend shirt en een jasje. Dus ook als ze eindelijk de aarde opgaan draagt ze vooral licht zittende kleding die haar niet in de weg zitten. denk aan haar, gezicht, lichaamsbouw, kledingstijl, kracht, snelheid, etc.

  Innerlijk:
  Lae is geboren en opgegroeid in een van de weeshuizen onder de grond. Het weeshuis was erg bruut. De meisjes werden er allemaal snel weggehaald, iedereen behalve Lae. Mensen vonden haar eng door haar starende blik die door hen heen leek te gaan en doordat ze niks zei. Ze deed niks. Dit kwam doordat ze haar vertrouwen in mensen was verloren. Dit omdat ze mishandeld was door de mensen uit het weeshuis en ook door haar ouders, strenge rijke belangrijke mensen.
  Hierdoor is ze haar vertrouwen in mensen verloren, vooral in mannen doordat iedereen die haar mishandelde een man was.
  Lae is erg intelligent doordat ze zich afsloot van mensen en zich richtte op boeken. Verder is Lae erg koppig en eigenwijs. Ze laat zichzelf niet veel horen, behalve als het noodzakelijk is. Je ziet haar koppigheid en eigenwijsheid vaak door haar acties.
  Lae is goed in het hanteren van wapens en in hand-op-hand gevechten. Verder is ze wel heel slecht in het gebruiken van elektrische apparaten. Ze is dus slecht met computers en gadgets. Ook is ze slecht in techniek en dingen in elkaar zetten. Denk aan eigenschappen, talenten, dingen waar de persoon niet goed in is, etc.

  Angsten:
  Lae kan slecht tegen lichamelijk contact en heeft een angst voor mannen. Dit komt beide doordat ze mishandeld is in het verleden. Vooral door mannen. Ook is ze bang voor harde geluiden.
  Lae heeft tevens een angst voor fel licht. Dit komt omdat ze het doodeng vind om niets te kunnen zien. En het zicht is haar beste zintuig en diegene waar ze het meest op vertrouwd. uitgebreid beschrijven, dus ook de oorzaak

  Verleden:
  Lae’s vader was een belangrijke professor. Haar moeder was van rijke afkomst. Het was toen al bekend dat de ijstijd op zijn einde liep en vele jongeren werden getraind om naar boven te mogen.
  Lae’s ouders waren erg aan het hameren op hun kinderen zodat deze naar boven konden. Het werd er letterlijk ingeslagen.
  Lae is al vroeg naar het weeshuis gebracht doordat Denk aan familie, scholing, opvoeding, etc

  Foto's:
  ASAP


  -Mackenzie Walker - Inspirenova

  Naam:
  Mackenzie Walker

  Leeftijd:
  zestien

  Gave:
  Pyrokinesis, Mackenzie’s gave is geheel gebaseerd op vuur. Zo kan ze zichzelf geheel omhullen met vlammen. Ze kan vuur ‘afschieten’ met een soort bal vorm, en haar vlammen manipuleren tot verschillende vormen, effecten en temperaturen. Ook is ze in staat vuur te absorberen en daarmee branden te doven. Echter heeft Mackenzie haar gave nog niet altijd onder controle, zo heeft ze ooit een belangrijke akker in de brand gezet en haar ouders hebben daardoor een flinke boete moeten betalen.

  Uiterlijk:
  Mackenzie heeft een ovaal-achtig gezichtje met grote blauwe ogen, licht roze lippen, en een babyzachte lichte huid. Ze heeft knalrode haren die aan de onderkant licht gekruld zijn. Haar vrouwlijke vormen zijn van gemiddeld formaat, en ze heeft een slank lichaam. Ze is niet uber sterk maar wel razend snel. Ze draagt het liefst stretch jeans, wijde sweaters en haar hoge veterlaarzen.

  Innerlijk:
  Sinds het ongeval is Mackenzie zeer stil geworden en proberen de meeste mensen haar te ontwijken. Mackenzie is echter heel verlegen, houd niet van aandacht, durft niet snel met mensen te praten en is erg onzeker over zichzelf. Mackenzie zit vaak alleen op haar kamer te tekenen, wat ze ook aardig goed kan, verder is ze goed in rekenen, verder is ze wel wat vergeetachtig en kan ze niet goed namen onthouden.

  Verleden:
  Mackenzie is opgegroeid bij haar ouders thuis, maar na het ongeval hebben haar ouders haar naar een kostschool gestuurd en woont ze daar sinds dien. Mackenzie heeft nooit veel aandacht gekregen van het bestuur van de kostschool en is zeer op zichzelf. De meeste vakken op school gaan goed, vooral wiskunde.

  Angsten:
  Mackenzie is bang voor water, sinds water haar vlammen dooft.  -Daene Cretz - Faelain

  Naam:
  Daene Cretz [Dajn-uh Krets]

  Leeftijd:
  Zestien

  Gave:
  Ze beheerst voornamelijk Elektrokinese, en kan dus bijvoorbeeld elektrische apparaten laten werken. Dit kan ze al van jongs af aan en ze moet er dus niet erg veel moeite voor doen. De meeste apparaten bij haar thuis werken dan ook op haar energie. Ze heeft er wel wat moeite mee om haar gave te gebruiken in een andere omgeving dan die waar ze gewend aan is, omdat ze snel afgeleid raakt waardoor ze soms per ongeluk iets verkeerd onder stroom zet.
  Ze beheerst ook tot op zekere hoogte Aerokinese, de gave om lucht te controleren. Dit is enkel nog maar in ontwikkelende fase, en het frustreert Daene erg dat ze er nog maar zo weinig mee kan doen. Ze probeert er veel mee te oefenen, maar momenteel kan ze nog maar net een deur laten toewaaien. Hoewel haar ouders hier erg trots op zijn, vindt ze dit zelf maar niets en vertelt ze dus tegen niemand dat ze eigenlijk ook Aerokinese beheerst.

  Uiterlijk:
  Daene is een klein meisje, (iets kleiner dan 1.60) en dat werkt haar pop-achtige uiterlijk een beetje in de hand. Ze heeft een erg bleke huidskleur (bijna wit) en blonde haren. Van nature uit zijn deze behoorlijk warrig, maar meestal föhnt en borstelt ze deze zo stijl mogelijk. Ze heeft een volle mond en grote grijze ogen die omlijst zijn door dikke wimpers. Haar wenkbrauwen zijn wat donkerder dan haar haarkleur. Ze wordt vaak jonger geschat dan ze eigenlijk is, meestal veertien-vijftien jaar. Ze is behoorlijk smal gebouwd, en omdat ze erg haar best doet om zo weinig mogelijk te eten is ze ook erg dun.
  Haar ouders denken dat dit komt omdat ze nog maar in haar groeifase zit. Voor anderen valt haar dunheid niet echt op, omdat ze iets te grote kleren draagt, waardoor ze wat zwaarder lijkt.
  Ze eet te weinig proteïnen om echt spieren op te bouwen, dus sterk is ze niet. Ze is wel een goede sprinter, maar ze is niet echt goed in lange afstand lopen, want dat put haar erg uit.
  Haar handen en voeten zijn ook erg klein, en daarom moet ze (hand)schoenen dragen die speciaal voor haar gemaakt zijn, anders vallen ze af.

  Innerlijk:
  Ze is eerder verlegen, hoewel ze soms ook erg fel uit de hoek kan komen en een behoorlijk grote mond op zet wanneer iets haar niet aanstaat. Dat komt behoorlijk veel voor, aangezien haar ouders haar behoorlijk verwend hebben. Toch heeft ze maar een klein hartje en is ze erg onzeker. Indien ze beledigd wordt, zal ze volledig toeslaan en geen woord meer zeggen. Door haar onzekerheid let ze ook erg op haar gewicht: ze is ervan overtuigd dat mensen haar niet meer leuk gaan vinden wanneer ze een kilo bij komt.

  Angsten:
  Ze houdt helemaal niet van scherpe en luide geluiden. Ze leeft een beetje in een cocon, en daarom is ze gewend dat alles precies gaat zoals zij het wenst, en luide geluiden horen daar dus niet bij. Ze maken haar van streek en in de war, waardoor zowel zijzelf als haar gave niet goed functioneren. Daene heeft nog nooit echt last gehad van deze fobie, omdat ze er in Sunnyside niet echt mee te maken krijgt.
  Ze heeft ook verlatingsangst, dat komt van toen ze nog klein was en haar ouders haar alleen achter lieten wanneer ze de graven van haar gestorven zusjes gingen bezoeken. Daene dacht toen altijd dat haar ouders haar achterlieten omdat ze niet van haar hielden. Ook nu krijgt ze nog steeds een panische inzinking wanneer ze ergens alleen is.

  Verleden:
  Daene haar moeder heeft twee miskramen gehad, en twee kinderen die door ziekte rond hun eerste levensjaar overleden zijn. Ze had te horen gekregen dat ze nooit meer kinderen zou kunnen krijgen, maar dat veranderde toen ze zwanger was van Daene. Daene werd geboren, ze was gezond en begaafd. Haar ouders noemen haar ‘hun kleine wondertje.’ Ze wordt dus ook erg in de watten gelegd en er zijn maar weinig dingen die haar ouders haar zouden weigeren.
  Daene heeft enkele vrienden, maar ze weet niet goed of ze hen wel echt mag en is er dus altijd een beetje afstandelijk tegen. Op school blinkt ze uit in geschiedenis, biologie en de praktijkoefeningen van haar Elektrokinese, maar rekenkundige vakken zoals wiskunde en fysica zijn haar zwakkere broertjes. Ze is ook erg slecht in hoofdrekenen.

  Foto's:
  Hoe Daene er uit ziet in Sunnyside, met behulp van haar haardroger en een goede stijltang
  Hoe Daene er uit ziet wanneer ze geen stijltang in de buurt heeft.
  Daene Cretz


  -Evan Lee Connor - Anthroopos

  Naam:
  Evan Lee Connor

  Leeftijd:
  19 jaar

  Gave:
  Emoties manipuleren.
  Evan is een gevoelige jongen. Hij heeft gauw in de gaten wat anderen werkelijk voelen. Heftige emoties komen hard binnen bij Evan en de kracht van de gevoelens kan hem erg uitputten. Dit gebeurt vooral bij negatieve gevoelens zoals woede of jaloezie.
  Het liefst wil Evan dat de sfeer goed is en iedereen met elkaar kan opschieten. Als dit niet het geval is, probeert hij met behulp van zijn gave de gevoelens van anderen te sturen. Hij haalt een deel van de kracht bij anderen weg, waardoor de emotie minder heftig wordt. Ze kalmeren en zijn weer in staat om rationeel na te denken.
  Er zit echter een keerpunt aan zijn gave. Het deel van de kracht dat Evan bij anderen weghaalt, verdwijnt niet zomaar. De emoties moeten ergens naar toe en komen daarom bij hem zelf naar binnen. Zijn eigen emoties worden op deze momenten onderdrukt door die van anderen. Het kost hem veel moeite om deze gevoelens een plaats te geven en zichzelf weer te zijn. Als dit gebeurt, neemt Evan even een moment van rust om te kalmeren.
  Hij is na jaren ervaring steeds beter geworden in het sturen van emoties. Het kost hem minder kracht dan voorheen. Ook kan Evan nu sturen welke emoties hij wel en welke hij niet overneemt. De controle over zijn gave verliest hij bijna niet meer. Alleen op momenten wanneer hij erg boos of gefrustreerd is, heeft hij zijn gave niet volledig in de hand. Dan komen alle emoties van de aanwezige personen bij hem binnen. Zijn lichaam kan deze hoeveelheid en kracht niet aan, waardoor het niet meer goed functioneert. Evan kan dan flauwvallen. Hij vreest deze momenten en probeert daarom altijd kalm en doordacht te blijven.

  Uiterlijk:
  [FC --> Alexander Johansson]
  Evan heeft blond, licht krullend haar dat hij meestal nonchalant omhoog draagt. Zijn ogen hebben een heldere, donkere kleur blauw. Doordat zijn pupillen aan de kleine kant zijn, vallen zijn blauwe irissen erg op. Evan’s verdere gezichtstrekken worden beschreven als mannelijk: hij heeft een brede, hoekige kaaklijn en hoge jukbeenderen.
  Evan is met zijn één meter vierentachtig een lange verschijning. Dit wordt nog meer versterkt doordat hij slank is. Desondanks is Evan wel erg gespierd. Hij hecht veel waarde aan zijn uiterlijk en sport veel. Hierdoor heeft hij een goede conditie en een groot uithoudingsvermogen. Evan’s lievelingsport is hardlopen, wat hij minstens vier keer per week doet. Verder houdt hij ook van krachttraining, waardoor vooral zijn arm- en buikspieren erg zichtbaar zijn. Hij heeft een blanke huid met een aantal sproetjes op zijn neus.
  Evan’s kledingstijl is te beschrijven als nonchalant en sportief. Het liefst draagt hij een strak T-shirt of een strakke trui waarin zijn spieren goed uitkomen en een spijkerbroek. Hij vindt het belangrijk dat kleding gemakkelijk zit, maar hij wil wel dat het er netjes en verzorgd uitziet. Zijn lievelingskleur is donkerblauw en dat draagt hij dan ook vaak.

  Innerlijk:
  Evan is een rustige, open jongen. Hij is niet overdreven spraakzaam, maar neemt wel altijd deel aan gesprekken. Hij is goed in het overhalen en overtuigen van mensen door zijn rustige en beheerste manier van praten, soms met behulp van zijn gave. Hij wordt gezien als een betrouwbare jongen en een goede vriend. Hij staat dan ook positief in zijn vriendengroep.
  Verder is Evan erg intelligent en oplettend. Hij luistert vooral naar mensen en de omgeving, waardoor hij dingen opmerkt die voor anderen verborgen blijven. Hij zal echter eerst de kat uit de boom kijken, voordat hij actie onderneemt. Evan kan goed handelen in stressvolle situaties doordat hij zijn acties goed overdenkt en nooit impulsief zal reageren.
  Hij is een nieuwsgierige en leergierige jongen die graag nieuwe dingen leert en ontdekt. Op zijn viertiende verjaardag heeft hij een gitaar gekregen. Sindsdien heeft hij veel geoefend en is hij nu onafscheidelijk van zijn gitaar. Als Evan muziek maakt, lijkt hij een heel ander persoon. Hij is niet meer rustig en een beetje verlegen, maar zelfverzekerd en krachtig.
  De slechtste eigenschap van Evan is dat hij graag alles zelf doet. Hij houdt van controle en geeft daarom niet gauw taken uit handen. Hierdoor wordt hij wel eens plagend ‘control-freak’ genoemd. Ook is hij een perfectionist. Hij wil het beste uit zichzelf halen en is pas tevreden als iets perfect is.

  Verleden:
  Om overbevolking te voorkomen heeft de FIS een wet vastgesteld die inhoudt dat de bevolking in Sunnyside maar één kind per koppel mag hebben. Evan’s ouders hadden al één kind, een jongen genaamd Zeke. Twee jaar na zijn geboorte is Zeke’s moeder per ongeluk zwanger geraakt van nog een kind. Zij en haar man konden het niet over hun hart verkrijgen om de baby weg te laten halen en hielden de zwangerschap verborgen. Doordat ze niet twee kinderen konden houden, bedachten de ouders een verhaal. De zus van Zeke’s moeder was ongeneeslijk ziek en had nog maar korte tijd te leven. Deze vrouw deed alsof ze zwanger was van Evan. Bij de FIS heeft ze aangegeven dat ze niet voor hem kon zorgen en dat hij daarom als pleegkind bij haar zus en diens man moest leven. De FIS stemde in. Buiten de familie is dit altijd een geheim gebleven.
  Evan’s ouders houden zielsveel van Zeke en Evan en zullen alles doen om hen te beschermen. De band tussen Evan en Zeke is heel sterk. Ze lijken veel op elkaar en kunnen goed met elkaar opschieten. Deze band is nog sterker geworden nadat Zeke het leven van zijn broer heeft gered na een ongeluk.
  Evan is een intelligente jongen. Hij kan goed leren en was succesvol op school. Naast geschoold te zijn in de reguliere lessen die ook door niet-begaafden werden gevolgd, kreeg hij extra lessen om zijn gave onder controle te krijgen. Deze lessen werden gegeven door een man die dezelfde gave heeft als Evan: emoties manipuleren. Evan heeft veel aan deze lessen gehad en zijn leraar betekent veel voor hem.

  Angsten:
  Toen Evan zeven jaar oud was, is hij in een woest kolkende rivier gevallen. Hij werd door de stroming meegesleurd en kon zich nergens aan vasthouden. Als zijn oudere broer hem niet achterna was gesprongen en hem had gered, was Evan verdronken. Door deze traumatische ervaring heeft hij veel nachtmerries. Ook al is het jaren geleden gebeurd, de angst voor stromend water blijft even groot.

  Foto's
  Foto een
  Foto twee
  Foto drie

  Attentie, alle plekken zijn vergeven, dit staat er enkel nog voor informatie voor de co-writers!!!

  [ bericht aangepast door GrandeGirl op 3 juli 2014 - 14:00 ]


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Ik wil misschien wel, maar ik heb nu niet zoveel tijd om alles door te lezen. Vanavond/morgen stuur ik je een bericht;)


  “You’re a storyteller. Dream up something wild and improbable. Something beautiful and full of monsters."

  Faelain schreef:
  Ik wil misschien wel, maar ik heb nu niet zoveel tijd om alles door te lezen. Vanavond/morgen stuur ik je een bericht;)


  okiii


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Ik doe mee, dat weet ik nu al;)
  Ik ben nu bezig met het lijstje schrijven ^-^


  "I'm in the mood for chaos." - Cheryl Blossom [Weggooiwashand --> Katalante]

  Waar moet ik de rol sturen? Gewoon hier?


  "I'm in the mood for chaos." - Cheryl Blossom [Weggooiwashand --> Katalante]

  Unsullied schreef:
  Ik doe mee, dat weet ik nu al;)
  Ik ben nu bezig met het lijstje schrijven ^-^


  top!!!!!!


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Unsullied schreef:
  Waar moet ik de rol sturen? Gewoon hier?


  jep!


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Ik maak wel een vrouwelijk karakter. Daarin kan ik mezelf beter verplaatsen. Al is uit een jongen schrijven ook wel een uitdaging;)


  "I'm in the mood for chaos." - Cheryl Blossom [Weggooiwashand --> Katalante]

  Sorry, ik heb al een paar story's en het een beetje druk met RPG's:(


  "Sometimes the hardest thing and the right thing are the same."

  Ik wil wel maar ik kan niet heeeel vaak schrijven... Is dat een probleem? (Ik zou dan de mannelijke rol wel willen maken)


  i'm not much but i'm all i have

  Unsullied schreef:
  Ik maak wel een vrouwelijk karakter. Daarin kan ik mezelf beter verplaatsen. Al is uit een jongen schrijven ook wel een uitdaging;)


  Toppieee! ik hou trouwens zoveel van Dany!!! Ik ben nu bezig met het boek en ik heb seizoen 1 en 2 al gezien. Go Game of thrones!!!!


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Eichen schreef:
  Ik wil wel maar ik kan niet heeeel vaak schrijven... Is dat een probleem? (Ik zou dan de mannelijke rol wel willen maken)


  Nee maakt niet uit, maar een keer per week zou wel prettig zijn, denk je dat je dat kan halen?


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  Foreverx schreef:
  Sorry, ik heb al een paar story's en het een beetje druk met RPG's:(


  Maakt niet uit hoor;)


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  GrandeGirl schreef:
  (...)

  Nee maakt niet uit, maar een keer per week zou wel prettig zijn, denk je dat je dat kan halen?


  Één keer per week moet lukken ja. Ik ga wel twee weken op vakantie eind deze maand, is dat een probleem?


  i'm not much but i'm all i have

  Eichen schreef:
  (...)

  Één keer per week moet lukken ja. Ik ga wel twee weken op vakantie eind deze maand, is dat een probleem?


  Nee, ik ga ook veel op vakantie dus er moet denk ik sws een stop komen uiteindelijk..


  "Katy Perry told me i look like the little mermaid" - Ariana Grande

  GrandeGirl schreef:
  (...)

  Toppieee! ik hou trouwens zoveel van Dany!!! Ik ben nu bezig met het boek en ik heb seizoen 1 en 2 al gezien. Go Game of thrones!!!!


  YEAH! Haha:P
  Ik moet alleen nog seizoen 4 zien en alle boeken lezen:P
  Ik ben nu bezig met boek 1 ^^


  "I'm in the mood for chaos." - Cheryl Blossom [Weggooiwashand --> Katalante]