• Hallo allemaal!

  Het concept van een meespeelverhaal is alweer een tijdje geleden geïntroduceerd, maar er wordt nog weinig mee gedaan. Ik denk dat het onder andere komt doordat mensen het een beetje schuwen, omdat ze zo gewend zijn aan RPG's. Daarom heb ik een MSV aangemaakt om de manier van werken, schrijven, etc. te 'leren kennen' en erachter te komen waar je voorkeur ligt: bij de RPG's of bij de MSV's (of een combi, natuurlijk).

  Wat is een meespeelverhaal/MSV?
  In dit topic staat uitgebreid beschreven wat een MSV is. Onder de spoiler-knop staat de conclusie van haar verhaal.

  Kort gezegd is dit waar het op neerkomt:
  MSVís worden in de derde persoon geschreven
  MSVís zijn als het ware een verhaal met co-auteurs
  MSV-posts moeten op hun eigen manier bijdragen aan het verhaal. Een minimum aantal woorden is niet nodig.
  Herhalingen in MSV-posts zijn overbodig en niet wenselijk, omdat deze het verloop van het verhaal afremmen.


  Waarom een MSV?
  Wat voor mij echt heel zwaar weegt in dit concept, is het samen schrijven aan één geheel. Een RPG is voor mij te veel afhankelijk van de RPG-starter. Vaak maakt die persoon alle belangrijke beslissingen, terwijl dat bij een MSV samen wordt gemaakt. Bovendien wordt het in de derde persoon geschreven, waardoor het ook een écht, goedlopend verhaal wordt. Eén van de MSV's waar ik aan mee heb geschreven, is zelfs uitgegeven.

  Waarom dít MSV?
  Dit meespeelverhaal start ik om te kijken of ik de MSV's onder een groter publiek kan krijgen. Ik heb jarenlang met plezier aan meespeelverhalen geschreven en ik schrijf er nog steeds met plezier aan en dat plezier wil ik graag overbrengen op een groter publiek. Er zullen meer mensen zijn bij wie het concept beter zal passen dan een RPG (al zal dat niet bij iedereen zijn) en ik wil iedereen de mogelijkheid geven om dat te ontdekken.

  Het idee
  Dit meespeelverhaal zal gaan over een groep jongeren die zes weken op jongerenkamp gaat. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, maar verder is ieder personage vrij om te doen wat hij/zij zelf wil. De afzonderlijke jongeren kennen elkaar in principe niet.
  Ik heb gekozen voor dit onderwerp omdat het alle kanten op kan. We kunnen samen beslissen wat voor activiteiten er zullen plaatsvinden en waar ze heen gaan e.d. Verder verloopt het verhaal gewoon zoals we dat zelf willen!
  Het lijkt me het handigste als de leeftijd van de personages tussen de 18-21 jaar zit, omdat je dan geen problemen hebt met dat ze geen alcohol zouden mogen benuttigen e.d.

  De regels
  In principe zijn er weinig regels aan MSV's, behalve dat het dus in de derde persoon geschreven wordt en dat men niet de reacties van anderen overneemt in je eigen stukje. Wat ik echter wel, voor dit verhaal, als eisen stel:
  - Voorlopig maximaal twee personages per persoon. Dit is weinig, maar om niet direct de weg kwijt te raken, lijkt me dit het verstandigste. Mocht het goed lopen en mocht iedereen de personages hebben leren kennen, dan kunnen we altijd overwegen om meer mensen langs te laten komen.
  - Probeer zoveel mogelijk alle stukjes te lezen van je mede-auteurs! Op die manier raak je de draad niet kwijt en leer je de andere personages ook kennen (we schrijven immers met z'n allen één verhaal). Bovendien weet je dan ook waar alle personages zijn en hoef je niet te vragen naar wie je je personage moet schrijven, omdat je wel weet waar hij/zij heen kan.
  - We schrijven in één tijd (tegenwoordige tijd of verleden tijd). Welke van de twee, dat hangt af van de voorkeuren van de mensen die met dit MSV meeschrijven, dus daar moeten we nog over overleggen.

  Vragen?
  Heb je nog vragen over het concept, dit verhaal of wat dan ook? Je mag ze altijd stellen. Het liefst in het infotopic wat ik hierover ga aanmaken of een privébericht, zodat dit topic niet helemaal vol raakt met posts en je de personages niet meer terug kunt vinden. Ik ga ook een rollenstory aanmaken, waar iedereen zijn/haar personage kan neerzetten. Dan wordt het nog makkelijker om informatie over de personages te vinden!

  Het rollentopic
  Het praattopic
  Het schrijftopic
  De rollenstory

  [ bericht aangepast door Catan op 17 aug 2014 - 20:37 ]


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  Ik doe mee. (: Personage ga ik nog wel even uitdenken. ^^


  Every villain is a hero in his own mind.

  Ik ben benieuwd:Y)


  It's never gonna happen, ladies.

  Misschien kunnen we een datum prikken waarop we beginnen? (Ideetje)


  lisa's eyes, once so magnetic, now just look empty

  Ik denk gewoon zodra de meesten een personage hebben aangemaakt. ;D


  Every villain is a hero in his own mind.

  Mijn topics ;3


  I make you sad, because everyone keeps making you happy. You can't be truly happy, if you're "happy" all the time.

  Oh, er is ook nog een ideeëntopic van. Goed om te weten n_n


  Zaldrizes buzdari iksos daor. Maester > Zaldrizes

  Mt:)


  The thing you do mean something to people -Ncis

  Ik heb hier de lijst van de speeddaters.
  Helaas zijn er niet genoeg mensen... of er zijn rollen bij gemaakt die nog niet in het schrijftopic stonden. Dat betekent gewoon dat deze persoon even alleen zit, tot er weer doorgewisseld wordt.
  Groep 1 blijft zitten en groep 2 schuift steeds een plekje op [naar onderen volgens het lijstje. Als je onderaan bent, ga je uiteraard weer naar boven. ]

  Groep 1
  Tommie Roodenburg
  Lucie de Wit
  Shailane Anna Longhe
  Mandy Jaspers
  Asphodel Talon Godewine
  Daan de Bruijn
  Luca ďLuxĒ Elizabeth Mills
  Rudy Clarks
  Zita Moskanovic
  Vincent Adams
  Groep 2
  Thomas Dylan OíShea
  Elly Lee
  Britt Ricksen
  Sil Horst
  Sofie Sercu
  Helen Beekman
  Lee Broadsword
  Gary van Vlissingen
  Ygritte Hendriksen
  Lyhra Jones
  Robin Jane Peters

  [ bericht aangepast door Grindelwald op 22 sep 2014 - 23:15 ]


  Zaldrizes buzdari iksos daor. Maester > Zaldrizes

  hallo lieve medemensjes,

  Helaas wil ik me terug trekken uit deze msv. School begint steeds belangrijker en moeilijker te worden en met de aankomende proefwerkweek moet ik er al veel tijd in stoppen. Helaas heb ik vanochtend ook te horen gekregen dat een schoolgenote na een aanrijding is overleden en die klap komt heel hard aan. Op dit moment wil ik liever met vooral school bezig zijn en ook anderen steunen, die het misschien moeilijker hebben dan ik. Door al deze spanning en stress heb ik dit dus besloten... heel jammer aangezien ik zo graag hier mee door zou willen gaan, alleen school nu even voor gaat.

  Het spijt me, nogmaal, heel erg, maar ik kan er niet veel meer aan veranderen, Ik wens jullie veel succes, en hopelijk spreek ik jullie weer!
  (En het was niet dat ik dit niet leuk vond)


  We only have eachother, just you and me, what are we gonna do? Do you want to build a snowman?

  Kunnen er alsjeblieeeft linkjes van de namen naar de bijbehorende hoofdstukken? :3


  Every villain is a hero in his own mind.