• Hallo allemaal!

  Het concept van een meespeelverhaal is alweer een tijdje geleden geïntroduceerd, maar er wordt nog weinig mee gedaan. Ik denk dat het onder andere komt doordat mensen het een beetje schuwen, omdat ze zo gewend zijn aan RPG's. Daarom heb ik een MSV aangemaakt om de manier van werken, schrijven, etc. te 'leren kennen' en erachter te komen waar je voorkeur ligt: bij de RPG's of bij de MSV's (of een combi, natuurlijk).

  Wat is een meespeelverhaal/MSV?
  In dit topic staat uitgebreid beschreven wat een MSV is. Onder de spoiler-knop staat de conclusie van het verhaal dat Underhill geschreven heeft.

  Kort gezegd is dit waar het op neerkomt:
  MSVs worden in de derde persoon geschreven
  MSVs zijn als het ware een verhaal met co-auteurs
  MSV-posts moeten op hun eigen manier bijdragen aan het verhaal. Een minimum aantal woorden is niet nodig.
  Herhalingen in MSV-posts zijn overbodig en niet wenselijk, omdat deze het verloop van het verhaal afremmen.


  Waarom een MSV?
  Wat voor mij echt heel zwaar weegt in dit concept, is het samen schrijven aan één geheel. Een RPG is voor mij te veel afhankelijk van de RPG-starter. Vaak maakt die persoon alle belangrijke beslissingen, terwijl dat bij een MSV samen wordt gemaakt. Bovendien wordt het in de derde persoon geschreven, waardoor het ook een écht, goedlopend verhaal wordt. Eén van de MSV's waar ik aan mee heb geschreven, is zelfs uitgegeven.

  Waarom dít MSV?
  Dit meespeelverhaal start ik om te kijken of ik de MSV's onder een groter publiek kan krijgen. Ik heb jarenlang met plezier aan meespeelverhalen geschreven en ik schrijf er nog steeds met plezier aan en dat plezier wil ik graag overbrengen op een groter publiek. Er zullen meer mensen zijn bij wie het concept beter zal passen dan een RPG (al zal dat niet bij iedereen zijn) en ik wil iedereen de mogelijkheid geven om dat te ontdekken.

  Het idee
  Dit meespeelverhaal zal gaan over een groep jongeren die zes weken op jongerenkamp gaat. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, maar verder is ieder personage vrij om te doen wat hij/zij zelf wil. De afzonderlijke jongeren kennen elkaar in principe niet.
  Ik heb gekozen voor dit onderwerp omdat het alle kanten op kan. We kunnen samen beslissen wat voor activiteiten er zullen plaatsvinden en waar ze heen gaan e.d. Verder verloopt het verhaal gewoon zoals we dat zelf willen!
  Het lijkt me het handigste als de leeftijd van de personages tussen de 18-21 jaar zit, omdat je dan geen problemen hebt met dat ze geen alcohol zouden mogen benuttigen e.d.

  De regels
  In principe zijn er weinig regels aan MSV's, behalve dat het dus in de derde persoon geschreven wordt en dat men niet de reacties van anderen overneemt in je eigen stukje. Wat ik echter wel, voor dit verhaal, als eisen stel:
  - Voorlopig maximaal twee personages per persoon. Dit is weinig, maar om niet direct de weg kwijt te raken, lijkt me dit het verstandigste. Mocht het goed lopen en mocht iedereen de personages hebben leren kennen, dan kunnen we altijd overwegen om meer mensen langs te laten komen.
  - Probeer zoveel mogelijk alle stukjes te lezen van je mede-auteurs! Op die manier raak je de draad niet kwijt en leer je de andere personages ook kennen (we schrijven immers met z'n allen één verhaal). Bovendien weet je dan ook waar alle personages zijn en hoef je niet te vragen naar wie je je personage moet schrijven, omdat je wel weet waar hij/zij heen kan.
  - We schrijven in één tijd (tegenwoordige tijd of verleden tijd). Welke van de twee, dat hangt af van de voorkeuren van de mensen die met dit MSV meeschrijven, dus daar moeten we nog over overleggen.

  Het personage
  Omdat ik het niet te ingewikkeld wil maken, moet je, als je mee wilt doen, een vrij korte karakterlijst invullen. Je hoeft mij verder niet om toestemming te vragen of je een jongen of een meisje mag, want dat mag je zelf weten!

  Naam:
  Leeftijd:
  Karakter:
  Familie:
  Overig:
  Uiterlijk/foto:

  Vragen?
  Heb je nog vragen over het concept, dit verhaal of wat dan ook? Je mag ze altijd stellen. Het liefst in het infotopic wat ik hierover ga aanmaken of een privébericht, zodat dit topic niet helemaal vol raakt met posts en je de personages niet meer terug kunt vinden. Ik ga ook een rollenstory aanmaken, waar iedereen zijn/haar personage kan neerzetten. Dan wordt het nog makkelijker om informatie over de personages te vinden!

  Het rollentopic
  Het ideeëntopic
  Het praattopic
  De rollenstory

  Topic 1
  Topic 2

  Topic 4


  Personages
  Asphodel Talon Godewine - Dae
  Aveline Favre - GusWaters
  Daan de Bruijn Chantilly
  Eli Rasmussen Sandman
  Elly Lee - SonOfGondor
  Lee Broadsword - OakenshieId
  Lucie de Wit - tubbietoost
  Mandy Jaspers Sandman
  Millicent de Jong - JoeyTribbiani
  Oliver Nathan James - Dae
  Robin Jane Peters - Fay1D
  Rudie Clarks - JoeyTribbiani
  Sofie Sercu Sparkle_
  Tanja van den Ochtend - OakenshieId
  Tommie Roodenburg - OakenshieId
  Ygritte Hendriksen - Sandman
  Zita Moskanovic - JoeyTribbiani

  Huisindeling
  1. Tommie Roodenburg - Lucie de Wit - Elly Lee- Oliver Nathan James - Mandy Jaspers
  2. Noa ??? - Eli Rasmussen - Ygritte Hendriksen - Zita Moskanovic - Lyhra Jones - Austin Cameron Jones
  3. Daan de Bruijn - Rudy Clarks - Sofie Sercu- Millicent de Jong - Tanja van den Ochtend
  4. Asphodel Talon Godewine - Lee Broadsword Robin Ellen Marcellus - Zoë Dijkstra - Aveline Favre

  [ bericht aangepast door Catan op 10 nov 2014 - 10:41 ]


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  'Sodemieter op, Rudie,' gromde Tommie en hij draaide ruw zijn hoofd weg.


  Every villain is a hero in his own mind.

  Rudie beet op zijn lip en sloeg zijn ogen neer. Hij had het verpest. Zijn eigen broer dacht dat hij een gestoorde fan was die zijn aandacht wilde. Hij voelde zich ellendig en stom, omdat hij het zo fout had gebracht. Hij had gehoopt dat Tommie direct al voelde dat ze familie waren en dat Rudie's woorden een soort bevestiging waren van zijn vermoedens, maar Tommie voelde dat niet en nu was hij boos op Rudie.
  Hij keek op toen hij Elly naar hem toe zag komen. Toen ze hem wat vroeg, veegde hij verwoed de tranen uit zijn ogen weg. 'Tommie is boos op mij,' mompelde hij. Daarna draaide hij zich om en liep hij weg. Niet in de richting van zijn huisje, maar van de camping af. Het kwam niet vaak voor dat Rudie alleen wilde zijn, maar dit was één van die momenten en Rudie zakte op een grote steen neer, een paar meter van de ingang van de camping verwijderd. Hij zette zijn handen in zijn haren en staarde naar de grond, terwijl hij zijn best deed om Tommie's boze gezicht niet meer voor zich te zien.


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  Mt


  The thing you do mean something to people -Ncis

  Elly zuchtte en liet Rudie gaan. Hij had vast geen behoefte aan haar gezelschap. Maar wat moest ze nu? Ze had weer geen speeddate door dit gedoe. Moest ze misschien iemand van het kamp roepen? Maar ze wilde zich niet bemoeien met iets waar ze haar neus niet in moest steken.
  Dan maar terug naar de huisjes. Ze had nog wel een boek liggen en het speeddaten zou zo wel afgelopen zijn.


  Rest in Peace, Son of Gondor

  Tommie leunde tegen een stenen plantenbak aan en stak een sigaret op. Hij rookte niet veel, meestal alleen op feestjes, maar wanneer hij niet goed in zijn vel zat, zoals nu, had hij een sterke behoefte om wat gekalmeerd te raken. Hij had plotsklaps helemaal geen zin meer in dit kamp. Hij had gewoon willen ontspannen en aan alle heisa willen ontsnappen, maar zelfs hier achtervolgde zijn artiestenbestaan hem nog, die klaarblijkelijk verweven was geraakt met zijn persoonlijke leven. Hij nam een stevige trek en zag dat Ellie het pleintje overstak. Hij vroeg zich af of ze op de commotie tussen hem en Rudie was afgegaan. Hij vond het niet erg als ze hem in het oog kreeg, maar hij kon niet de energie vinden om haar zelf te roepen.


  Every villain is a hero in his own mind.

  Onderweg naar het huisje zag ze Tommie een sigaretje roken. Vreemd, ze leek hem niet echt een type om te roken. Ze deed het zelf ook niet, maar ze wist wel dat sommige mensen erop terugvielen bij stress. Ze twijfelde of ze naar hem toe moest gaan. Misschien wilde hij wel alleen zijn?
  Aan de andere kant, ze wilde wel heel graag weten wat er aan de hand was. Voorzichtig liep ze naar Tommie toe.
  'Hey,' zei ze een beetje stilletjes. 'Vind je het erg als ik even bij je kom staan?'


  Rest in Peace, Son of Gondor

  Tommie schudde zijn hoofd. 'Nee, dat is goed.'
  Hij kon niet zo goed alleen zijn. Hij had liever dat er iemand zwijgend naast hem zat dan dat er helemaal niemand was.


  Every villain is a hero in his own mind.

  Elly glimlachte. Gelukkig, ze had de juiste keuze gemaakt.
  'Wil je me vertellen wat er gebeurd is of liever niet?' Ze wilde niet te opdringerig klinken. Elly was dan nieuwsgierig wat er was gebeurd, maar ze was hier niet gekomen als één of andere ramptoerist.


  Rest in Peace, Son of Gondor

  Tommie slaakte een zucht. Ellie was zijn huisgenoot en zou er hoe dan ook mee te maken krijgen.
  'Vorig jaar heeft de pers ontdekt dat ik vroeger een tweelingbroer had, die tijdens een vakantie vermist raakte. Zijn lichaam is nooit gevonden en vanaf het moment dat het bekend werd gemaakt, krijg ik allerlei berichten van gekken die beweren dat ze mijn broer zijn. Zo ook Rudie.'


  Every villain is a hero in his own mind.

  'Wat?' Elly had van alles verwacht, maar niet dit.
  'Dus hij is je helemaal naar het kamp gevolgd om dat te vertellen?'


  Rest in Peace, Son of Gondor

  Mijn Topics


  I make you sad, because everyone keeps making you happy. You can't be truly happy, if you're "happy" all the time.

  Um, ik merk het nu pas...Maar hoort Robin Jane Peters - Fay1D niet vervangen te worden door Robin Ellen Marcellus - AlphaFox?


  I make you sad, because everyone keeps making you happy. You can't be truly happy, if you're "happy" all the time.

  Dae schreef:
  Um, ik merk het nu pas...Maar hoort Robin Jane Peters - Fay1D niet vervangen te worden door Robin Ellen Marcellus - AlphaFox?


  Klopt,, maar waar is Robin? In de laatste post die ik kan vinden staat ze met muziek tegen de muur..


  The thing you do mean something to people -Ncis

  'Leuk! Ik ben wel nieuwsgierig hoe goed je bent,' reageerde Daan op Lucie. Het leek hem echt leuk om met haar te kickboksen, want hij dacht dat het hem nog wel een kon verrassen hoe goed ze was.
  'Hmm.. Dat is inderdaad niet leuk. Ik heb ook een hekel aan ruzie en probeer dat dan ook zoveel mogelijk te vermijden,' zei Daan. 'Maar als je wilt gaan kijken, moet je dat doen. Ik houd je niet tegen,' zei hij en keek Lucie aan met een vriendschappelijke glimlach.


  My mom says I'm pretty, so fuck you

  Lucie lachte. "ik doe het nu al 10 jaar ofzo maar ben nogsteeds niet echt goed maar, het is een verslaving geworden." ze zag hoe Elly achter Tommie aanging. "Ik denk dat Elly hier beter in is dan ik. Soms zijn twee te veel." Ze richtte haar aandacht weer op Daan. "Welke richting volg je op het conservatorium?"

  [ bericht aangepast door tubbietoost op 31 okt 2014 - 21:38 ]


  The thing you do mean something to people -Ncis