• Regels van het MSV


  Hallo allemaal!

  Het concept van een meespeelverhaal is alweer een tijdje geleden geïntroduceerd, maar er wordt nog weinig mee gedaan. Ik denk dat het onder andere komt doordat mensen het een beetje schuwen, omdat ze zo gewend zijn aan RPG's. Daarom heb ik een MSV aangemaakt om de manier van werken, schrijven, etc. te 'leren kennen' en erachter te komen waar je voorkeur ligt: bij de RPG's of bij de MSV's (of een combi, natuurlijk).

  Wat is een meespeelverhaal/MSV?
  In dit topic staat uitgebreid beschreven wat een MSV is. Onder de spoiler-knop staat de conclusie van het verhaal dat Underhill geschreven heeft.

  Kort gezegd is dit waar het op neerkomt:
  MSV’s worden in de derde persoon geschreven
  MSV’s zijn als het ware een verhaal met co-auteurs
  MSV-posts moeten op hun eigen manier bijdragen aan het verhaal. Een minimum aantal woorden is niet nodig.
  Herhalingen in MSV-posts zijn overbodig en niet wenselijk, omdat deze het verloop van het verhaal afremmen.


  Waarom een MSV?
  Wat voor mij echt heel zwaar weegt in dit concept, is het samen schrijven aan één geheel. Een RPG is voor mij te veel afhankelijk van de RPG-starter. Vaak maakt die persoon alle belangrijke beslissingen, terwijl dat bij een MSV samen wordt gemaakt. Bovendien wordt het in de derde persoon geschreven, waardoor het ook een écht, goedlopend verhaal wordt. Eén van de MSV's waar ik aan mee heb geschreven, is zelfs uitgegeven.

  Waarom dít MSV?
  Dit meespeelverhaal start ik om te kijken of ik de MSV's onder een groter publiek kan krijgen. Ik heb jarenlang met plezier aan meespeelverhalen geschreven en ik schrijf er nog steeds met plezier aan en dat plezier wil ik graag overbrengen op een groter publiek. Er zullen meer mensen zijn bij wie het concept beter zal passen dan een RPG (al zal dat niet bij iedereen zijn) en ik wil iedereen de mogelijkheid geven om dat te ontdekken.

  Het idee
  Dit meespeelverhaal zal gaan over een groep jongeren die zes weken op jongerenkamp gaat. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, maar verder is ieder personage vrij om te doen wat hij/zij zelf wil. De afzonderlijke jongeren kennen elkaar in principe niet.
  Ik heb gekozen voor dit onderwerp omdat het alle kanten op kan. We kunnen samen beslissen wat voor activiteiten er zullen plaatsvinden en waar ze heen gaan e.d. Verder verloopt het verhaal gewoon zoals we dat zelf willen!
  Het lijkt me het handigste als de leeftijd van de personages tussen de 18-21 jaar zit, omdat je dan geen problemen hebt met dat ze geen alcohol zouden mogen benuttigen e.d.

  De regels
  In principe zijn er weinig regels aan MSV's, behalve dat het dus in de derde persoon geschreven wordt en dat men niet de reacties van anderen overneemt in je eigen stukje. Wat ik echter wel, voor dit verhaal, als eisen stel:
  - Voorlopig maximaal twee personages per persoon. Dit is weinig, maar om niet direct de weg kwijt te raken, lijkt me dit het verstandigste. Mocht het goed lopen en mocht iedereen de personages hebben leren kennen, dan kunnen we altijd overwegen om meer mensen langs te laten komen.
  - Probeer zoveel mogelijk alle stukjes te lezen van je mede-auteurs! Op die manier raak je de draad niet kwijt en leer je de andere personages ook kennen (we schrijven immers met z'n allen één verhaal). Bovendien weet je dan ook waar alle personages zijn en hoef je niet te vragen naar wie je je personage moet schrijven, omdat je wel weet waar hij/zij heen kan.
  - We schrijven in één tijd (tegenwoordige tijd of verleden tijd). Welke van de twee, dat hangt af van de voorkeuren van de mensen die met dit MSV meeschrijven, dus daar moeten we nog over overleggen.

  Het personage
  Omdat ik het niet te ingewikkeld wil maken, moet je, als je mee wilt doen, een vrij korte karakterlijst invullen. Je hoeft mij verder niet om toestemming te vragen of je een jongen of een meisje mag, want dat mag je zelf weten!

  Naam:
  Leeftijd:
  Karakter:
  Familie:
  Overig:
  Uiterlijk/foto:

  Vragen?
  Heb je nog vragen over het concept, dit verhaal of wat dan ook? Je mag ze altijd stellen. Het liefst in het infotopic wat ik hierover ga aanmaken of een privébericht, zodat dit topic niet helemaal vol raakt met posts en je de personages niet meer terug kunt vinden. Ik ga ook een rollenstory aanmaken, waar iedereen zijn/haar personage kan neerzetten. Dan wordt het nog makkelijker om informatie over de personages te vinden!

  Het rollentopic
  Het ideeëntopic
  Het praattopic
  De rollenstory

  Topic 1
  Topic 2
  Topic 3
  Topic 4


  Personages
  Asphodel Talon Godewine - Dae
  Austin Cameron Jones - Forman
  Aveline Favre - GusWaters
  Daan de Bruijn – Chantilly
  Eli Rasmussen – Sandman
  Elly Lee - SonOfGondor
  Lee Broadsword - OakenshieId
  Lucie de Wit - tubbietoost
  Mandy Jaspers – Sandman
  Millicent de Jong - JoeyTribbiani
  Oliver Nathan James - Dae
  Robin Jane Peters - Fay1D
  Rudie Clarks - JoeyTribbiani
  Sofie Sercu – Sparkle_
  Tanja van den Ochtend - OakenshieId
  Tommie Roodenburg - OakenshieId
  Ygritte Hendriksen - Sandman
  Zita Moskanovic - JoeyTribbiani

  Huisindeling
  1. Tommie Roodenburg - Lucie de Wit - Elly Lee- Oliver Nathan James - Mandy Jaspers
  2. Noa ??? -Zoë Dijkstra - Eli Erasmussen - Zita Moskanovic - Lyhra Jones - Austin Cameron Jones
  3. Daan de Bruijn - Rudy Clarks - Sofie Sercu- Tanja van den Ochtend
  4. Asphodel Talon Godewine - Lee Broadsword Robin Ellen Marcellus - Millicent de Jong - Ygritte Hendriksen - Aveline Favre

  (Voorlopige) indeling van de huisjes:
  [ bericht aangepast door Croweater op 25 nov 2014 - 9:42 ]


  Every villain is a hero in his own mind.

  Mt
  wachten op reactie van Daan Austin of Milly

  [ bericht aangepast door tubbietoost op 19 nov 2014 - 16:14 ]


  The thing you do mean something to people -Ncis

  Mijn topics


  My mom says I'm pretty, so fuck you

  Ik hoop zo nog wat te kunnen schrijven...


  Zaldrizes buzdari iksos daor. Maester > Zaldrizes

  'Ja ik vind het hier echt fantastisch', lachte Aveline vrolijk 'maar kom je moet daar niet zo aan de kant blijven staan', zei ze en ze trok hem mee naar de groep dansende mensen in de kamer.


  Ik wil vrij zijn zoals de wind

  Mijn topics.


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  'Een ander feestje?' vroeg Zita. Ze had niets gehoord van een ander feestje, maar dat was vast de reden dat niet alle jongeren hier nu waren.

  --

  'Lachen is nog gezonder!' zei Milly.


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  Lee liet zich meetrekken. Dansen was nu niet echt een activiteit waar hij heel erg van genoot, maar hij wilde ook niet als een muurbloempje aan de zijkant blijven staan. Hij blikte even op Aveline, maar dansen lijk haar automatisch af te gaan, terwijl hij over iedere beweging nadacht.

  -
  'Ja. Blijkbaar is er nog een ander huisje dat een feestje wilde organiseren.' Tanja haalde haar schouders op. 'Blijkbaar vonden ze het niet nodig om ons uit te nodigen.'


  Every villain is a hero in his own mind.

  'Wij zijn ook niet uitgenodigd,' zei Zita. Een klein beetje asociaal, want ze meende niet dat die andere mensen de moeite hadden gedaan om hen te leren kennen.


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  Asphodel Talon Godewine • 19 jaar

  Hij voelde zich een beetje schuldig dat hij Lee en de rest had opgehouden, dus hij besloot om zich te verontschuldigen later. Maar nu zou hij feest gaan vieren, alcoholvrij. Toen hij achter Lee naar binnen liep kreeg hij de snackcorner gelijk in het oog. "SNACKS!' riep hij enthousiast en hij rende naar al het chips. Toen hij een handjevol in zijn mond had gepropt ging hij naar Tommie om even "Hoi" te zeggen. 'Hey! Leuk feestje, heel gezellig!' riep hij over de muziek heen. Hij glimlachte naar Mandy en Ygritte en hij zwaaide naar Elly. Zo te zien was iedereen er, al kende hij de twee jongens bij Lucie nog niet. Hij zou hen wel leren kennen door de avond. Hij kon niet stil blijven en al snel deed hij gezellig mee. Uit zijn ooghoek zag hij hoe Line en Lee samen zaten te dansen, iedereen leek het naar zijn zin te hebben.

  Oliver Nathan James • 24 jaar

  Sinds hij niet echt iemand van feestjes was is Oliver naar zijn kamer gegaan. Hij wist ook zeker dat Asphodel hier zou zijn en hij wou zijn avond niet omgooien. Hij was van plan om hem in de ochtend wakker te maken, zodat niemand de onplezierigheid had hem in zijn ochtendhumeur te zien. Ja, dat zag er uit als een plan.


  I make you sad, because everyone keeps making you happy. You can't be truly happy, if you're "happy" all the time.

  'Hé, leuk dat je er ook bent, joh!' riep Tommie terug naar Asphodel. 'Je hebt al je huisgenoten meegenomen, toch?'
  Toen hij dat zei, viel het hem op dat zijn eigen huisgenoot nergens te bekennen was en hij vroeg zich af of hij het wel oké vond dat ze een feestje hadden georganiseerd.
  Nou ja, anders had hij het maar moeten zeggen.


  Every villain is a hero in his own mind.

  [Ben ik nu weer over een reactie van Austin heen gelezen of heeft Austin gewoon nog niet gereageerd? :x]


  My mom says I'm pretty, so fuck you

  Lucie en Milly staan naast jullie te dansen,,, je mag reageren hoor =p


  The thing you do mean something to people -Ncis

  [Doe ik dat ;-)]

  Daan keek naast zich en zag twee meiden dansen, Lucie en een nog onbekend meisje. Hij lachte naar beiden.
  Hij sloeg met zijn handen op de maat van de muziek op zijn knieën. Hij kende dit liedje ook op zijn drums. Maar het was zo'n gedoe om die helemaal mee te sleuren.


  My mom says I'm pretty, so fuck you

  'Ik ben Milly, trouwens, stelde ze zich aan de twee jongens voor.


  Those who mind don't matter and those who matter don't mind.

  'Daan,' stelde hij zichzelf voor. 'En dit is Austin,' zei hij Austin ook voor en gaf een knikje richting Austin.


  My mom says I'm pretty, so fuck you