• Het grote Wordwar topic

  ”There is no greather agony than bearing an untold story inside you”
  -Maya Angelou  Welkom in Het grote Wordwar topic, hét topic voor iedereen die opzoek is naar een flinke boost om te schrijven!

  Wat is de bedoeling:
  Het idee is dat iedereen een eigen doel stelt van een aantal woorden dat hij/zij die maand gaat schrijven. Dit mag aan één story zijn, maar ook aan meerdere. Daarnaast is het ook niet verplicht dat het een story is die op Quizlet staat en mag het zowel OP als Fanfic zijn, het genre maakt niet uit. Zolang het maar een verhaal is waaraan jij schrijft. Vervolgens zullen we allemaal een poging wagen dit doel te bereiken. Je kunt overleggen, tips aan elkaar geven en natuurlijk het belangrijkste van al: Wordwars organiseren. Iedere maand zal worden bijgehouden wie zijn doel haalt. Zodra dit je gelukt is, zal je naam een plekje krijgen op de lijst met “winnaars” van die maand. Wanneer je in 2015 elke maand je doel hebt gehaald, zul je een plekje krijgen op de zogenaamde “gouden lijst”. Zodra je een verhaal officieel hebt afgerond en verder gaat werken aan een ander verhaal, zul je een plekje krijgen op de zogenaamde “zilveren lijst”. Als laatste komt iedereen die dit jaar een woordenaantal behaalt van 100K of meer op de zogenaamde “bronzen lijst” te staan.

  Hoe doe ik mee:
  Ten eerste is het altijd mogelijk om mee te doen voor iedereen. Het enige wat je door hoeft te geven is: Je username, de story/stories waar je aan werkt en je doel voor die maand. Het is mogelijk je midden in een maand op te geven. Je doel kan je dan gewoon aanpassen aan de overige dagen. Alleen de laatste dag van die maand is dit niet meer mogelijk. Dan kan je je wel opgeven voor de volgende maand. Zodra je iets behaalt hebt, je doel, een afgerond verhaal of de 100K mag je dit doorgeven en zal je dat fel begeerde plekje op de bijbehorende lijst krijgen.

  Hoe worden de Wordwars georganiseerd en wat zijn het:
  Wordwars zijn zoals het woord het al zegt woordenoorlogen. Het is de bedoeling dat je in de aangegeven tijd, meestal een uur, zoveel mogelijk woorden schrijft. Het idee is dat je probeert de anderen die meedoen te overtreffen, zodat je extra motivatie hebt, hoewel het natuurlijk aan de andere kant niet om winnen gaat, maar om het feit dat je schrijft. Het is dus eigenlijk een slimme manier om je verhaal af te krijgen en elk behaalde resultaat is eigenlijk al een overwinning voor jezelf, elk geschreven woord is een schouderklopje waard.
  Het organiseren ervan is heel makkelijk. Heb je zin in een wordwar, dan kun je er gewoon eentje voorstellen in dit topic. Iedereen is dan vervolgens vrij om mee te doen. Aan het einde zegt iedereen even hoeveel woorden hij/zij geschreven heeft en kunnen jullie elkaar fijn complimentjes geven over hoe goed iedereen bezig is.

  Vanwaar dit topic en idee? Wat hebben we eraan:
  Ikzelf (en ik weet dat anderen hier ook wel eens last van hebben) moet af en toe echt ontzettend veel moeite doen om door te schrijven. De wordwars helpen om gewoon door te schrijven. Natuurlijk is er af en toe NaNoWriMo wat ontzettend motiverend is en is er ooit een Q-writers topic geweest dat helaas redelijk dood is, maar dat alles mis ik op het moment ontzettend. De bedoeling hiervan is dat iedereen op ieder moment van de dag de nodige boost kan krijgen. Je kan zelf beslissen welke maanden je meer of minder tijd hebt, maar wordt toch uitgedaagd om wel door te gaan en iedere maand in ieder geval iets te schrijven (door middel van de gouden lijst). Daarnaast is het mogelijk om aan meerdere verhalen tegelijkertijd te werken en mag je deze woordenaantallen gewoon optellen (hoewel je dan natuurlijk wel minder kans loopt om de zilveren lijst te halen, wat je dus motiveert om daadwerkelijk iets af te maken), wat bij NaNoWriMo toch niet helemaal de bedoeling is.

  Wat als ik vals speel:
  Natuurlijk is het mogelijk om dingen door te geven die helemaal niet waar zijn, zodat je op die lijst komt te staan. Ik ga dit ook niet allemaal controleren om de simpele reden dat de enige die je voor de gek houdt, jijzelf bent. Je liegt dan voornamelijk tegen jezelf, gezien dit ook voor jezelf bedoelt is. Ons heb je er verder niet mee.

  ______________________________________________  Deelnemers:
  Username:

  Lily_Evans
  Kvatch
  Lizor
  JamesPotter
  Wiarda
  Mylintis
  Trohman
  Shippings
  Kardashians
  Zweinstein
  Angmar
  Hubris
  CaptianHook
  Allonsy
  Aelyn
  Fereale
  Michonne
  serein
  Solangelo
  Tylan
  Square
  Krory
  Sempre
  Emrys
  Holder
  voidance
  HelenaRavenclaw
  Shipping
  Davon
  StephenFry
  CrowIey
  McKagan
  XY390
  Twisty
  liesbeth4
  Toska
  Derks
  Jingim
  Kreynta
  Taytay
  Feanor
  Corporalki
  Caffeine
  Naesse
  Dunedain
  Lindir
  Story/stories:

  The Mystery Behind the Mask & Schimmenspel
  CA
  Crazy • Sirius Black
  ?
  Suikerbloesems
  ?
  Moreel Kompas
  Blauw bloed
  Bridges & The Jeffersons
  Glarry. & Stand Alones - 2015
  Luotisade & Leviathan
  De stilte van een eiland & Zij heet Pandora
  A YouTube Story † Jack Harries
  Fallen Melody
  ?
  Black feathers
  Scharlaken Wachters
  ?
  De Schrijfster & Six Degrees of Seperation - Sterek
  Zwarte Dagen & Metanoia » Dylan O'Brien
  ?
  Als Bloed opdroogt & Koningin van Vuur
  Until lambs become lions
  Dear World
  De grond is lava
  Achter de bergen
  Bad Romance & The Diary of Helena Ravenclaw
  British Voice • One Direction & Troebel Water
  Magic from the Moon
  The Bookie
  Zwijgen is goud
  Executie
  ?
  ?
  Stille Winterrozen
  Gevleugeld
  ?
  Unforgettable
  ?
  Hidden Blossom
  De verloren prinsessen
  Schaduwval & Quizletstories
  De doornen van Rose
  Q-verhalen
  ?
  ?
  Doel Februari:

  10K
  ?
  15K
  2,5K
  8K
  ?
  ?
  7K
  5K
  5K
  -10K & +25K
  ?
  ?
  7K
  7,5K
  8K
  10K
  8K
  5K
  10K
  ?
  5K
  ?
  ?
  ?
  ?
  10K
  ?
  50K
  15K
  ?
  ?
  ?
  ?
  5K
  ?
  ?
  15K
  15K
  15K
  5K
  15K
  15K
  ?
  50K
  10K

  Totaal in 2015:

  30,1K
  0
  30K
  3,2K
  7,5K
  0
  0
  5K
  7K
  5,4K
  -15,2K & +8,2K
  0
  3,7K
  5,2K
  7,9K
  7,8K
  15K
  6K
  0
  9K
  4K
  5,2K
  2,4K
  5,1K
  0
  0
  5K
  5,2K
  18,2K
  15K
  2,4K
  3,5
  0
  0
  5K
  0
  0
  15,1K
  10,8K
  8,2K
  1K
  10,5K
  14,8K
  5,4K
  0
  0

  ______________________________________________  Winnaars van 2015:

  Januari:
  Fereale
  Kardashians
  Tylan
  Davon
  Caffeine
  Naesse
  Zweinstein
  Allonsy
  Krory
  Lizor
  StephenFry
  Shippings
  Aelyn
  Wiarda
  Angmar
  liesbeth4
  serein
  Corporalki
  Jingim
  Michonne
  Lily_Evans

  Februari:

  Maart:

  April:

  Mei:

  Juni:

  Juli:

  Augustus:

  September:

  Oktober:

  November:

  December:
  ______________________________________________  De Gouden lijst (iedere maand zijn/haar doel bereikt):
  De Zilveren lijst (verhaal/verhalen afgerond):
  De Bronzen lijst (100K bereikt):

  ______________________________________________


  Algemene tips en tricks voor wanhopigen:

  -Maak van je Wordwar een Random Woorden Wordwar: Hierbij geef je elkaar een random woord wat de ander dan in zijn aankomende stukje moet verwerken. Zelfs al lukt het je uiteindelijk niet het woord er daadwerkelijk in te verwerken, dan heb je toch weer wat geschreven. Jullie mogen elkaar dus wanneer jullie willen woorden geven of om woorden vragen.

  -Gebruik de coole kitten site voor extra motivatie: Klik voor om de zoveel woorden een "kittige" beloning voor je harde werk.(mocht het te afleidend werken, ga dan onmiddellijk weer over naar word c; )

  -Gebruik een SelfControl programma om afleidende sites te blokkeren. Zo voorkom je dat je tijdens het schrijven rond gaat dwalen op het internet (ook handig bij huiswerk c;). Voor de mac: Klik. Voor de pc: Klik

  -Maak een gebeurtenissen schema voor je gaat schrijven. Je kan er altijd vanaf wijken, maar mocht je vastlopen, dan weet je in ieder geval waar je naartoe moet werken.

  -Bij moeilijke beslissingen kan je altijd een randompicker van internet gebruiken om de beslissing voor je te nemen.

  -Schrijf door, misschien lijkt je stukje even prut, maar uiteindelijk kom je dan in een stuk terecht dat een stuk makkelijker schrijft. Het aanpassen van het stuk zogenaamde prut gaat dan vaak veel makkelijker. Je hoeft er dan immers alleen nog een mooi geheel van te maken met het stuk erna.

  -Neem af en toe een welverdiende pauze waarbij je iets heel anders doet. Ga even een blokje om met de hond, zing en dans belachelijk mee met een vrolijk nummer, stofzuig je kamer en ga vervolgens weer door. Niemand kan 24/7 schrijven, dus even vastlopen is heel normaal.

  -Raak nooit in paniek als je woordenaantal dramatisch laag is. Iedereen heeft wel eens een dipje. Rustig blijven en door schrijven (en dat rijmt ook nog eens) c;

  ______________________________________________


  De grote eind War januari 2015!

  Welkom bij de 1e Grote eind War! Van 25 januari tot en met 30 januari zal deze plaatsvinden. In die periode zullen twee teams strijden voor de eer door zoveel mogelijk woorden te schrijven. De 31e zal dan een officiële telling gedaan worden om het winnende team van januari 2015 te bepalen.
  Je hiervoor opgeven is heel simpel: plaats een reactie met "Ik wil mij graag opgeven voor De grote eind War" in prachtig dik gedrukt groen en ik zet je op de lijst van deelnemers. Opgeven kan vanaf nu t/m de 23e. De 24e zullen door middel van een random picker van internet de teams worden samengesteld en dan kan om precies 00:00 de strijd beginnen.
  Je geschreven woorden aantal doorgeven is ook heel simpel. Stuur een pb met als het onderwerp de naam van je team en in de pb zelf je geschreven tekst. Stuur nooit meerdere keren dezelfde tekst en pb mij niet elk uur een luttele honderd woorden. Dan wordt ik pissig en geloof mij, dat heb je liever niet. De stukken tekst die je opstuurt moeten natuurlijk op 25, 26, 27, 28, 29 of 30 januari geschreven zijn. Opsturen kan tot 31-01-15 10:00.

  Regels
  -Alleen bedoeld voor deelnemers van Het grote Wordwar topic.
  -Wanneer je meedoet, blijf je meedoen tot het eind.
  -Het is niet mogelijk over te stappen naar het andere team, ze worden willekeurig gemaakt.
  -Alleen verhalen tellen voor het woorden aantal. Samenvattingen/plot uitwerkingen/rollen etc. tellen niet.
  -Bij verlies, geef dan niet elkaar de schuld.
  -Ruzie of alles wat dit uitlokt is ten strengste verboden, dit is een vriendschappelijke Wordwar.
  -Woorden aantallen kunnen alleen doorgegeven worden door geschreven stukken naar mij te pben, zo wordt valsspelen zoveel mogelijk voorkomen.
  -Ik ben objectief scheidsrechter en tel alleen mijn woorden mee bij een oneven aantal, zo zal er altijd een gelijk aantal mensen per team zijn.
  -Winnen doe je voor de eer, verliezers kent dit topic niet.
  -Meedoen is niet verplicht.

  De Onverschrokkenen hebben gewonnen!:
  De Onverschrokkenen:
  1. Emrys
  2. Gibbs
  3. Kreynta
  4. Caffeine
  5. Naesse
  6. Lizor
  7. Jingim
  8. Rider
  Woordentotaal: 28213
  De Heldhaftigen:
  1. Corporalki
  2. StephenFry
  3. Allonsy
  4. OakenshieId
  5. Beatus
  6. Davon
  7. Fereale
  8. HelenaRavenclaw
  Woordentotaal: 18984


  ______________________________________________


  Ik wens jullie allen veel schrijfplezier en heel veel succes!  Belangrijke mededelingen:
  1. Om je totaal aantal woorden in 2015 te updaten kan je iedere zaterdag (of vrijdag avond als je zaterdag geen tijd hebt) je woorden aantal plaatsen. Doe dit dik gedrukt en in het oranje. Zo kan ik het iedere zondag ochtend makkelijk updaten. Het is niet erg als je het een keer vergeet. Dan geef je het gewoon die week erna weer op en is het weer up to date. Geef het niet meer dan 1 keer door. Anders wordt het een zooitje. Natuurlijk mag je het na de update wel even zeggen als ik je per ongeluk over het hoofd heb gezien.


  [ bericht aangepast door LilsEvans op 1 feb 2015 - 22:09 ]


  Happy Birthday my Potter!

  MT.


  Your make-up is terrible

  Assassin schreef:
  MT.


  And don't forget, Elvendork! It's unisex!

  Hey, het is al weer een tijdje geleden dat ik op dit topic heb gereageerd. Hoe gaat het nog met jullie doelen? ^^


  You save everyone, but who saves you?

  Heeft iemand zin in een wordwar om 7 uur?


  You save everyone, but who saves you?

  MT


  What would Emma do?

  Als jullie om half acht gaan, ga ik ook om half acht. Eerst nog aan iets anders schrijven. :'D


  Ik kijk uit het raam, naar de lucht en de zon, ik loop naar buiten en flikker van het balkon.

  Assassin schreef:
  MT.


  16 - 09 - '17

  Oke, dus een wordwar om 19.30? c:


  You save everyone, but who saves you?

  Jup half acht doe ik ook mee. c:


  Wie durft te verdwalen, zal nieuwe wegen vinden!

  Ik doe ook weer mee, gisteren was echt een ramp D:


  Der Teufelskreis wird enger! Man muß dem Unheil wiedersteh'n. Die Schatten werden länger!

  Ik heb echt veel te lang al niet meer geschreven.


  You save everyone, but who saves you?

  MT. Ik doe mee met een wordwar, want ik heb mijn schrijfwedstrijd opdracht nog lang niet af! D:


  • It is often the biggest smile, that is hiding the saddest heart. •

  Ik doe ook mee, heb echt te lang niet geschreven, oops


  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ~ Albert Einstein

  Iedereen die meedoet om 19.30 al vast veel succes:)


  What would Emma do?

  Helaas ga ik half acht niet halen, ik moet nog even de vaat opruimen en inruimen. Ik spring wel in wanneer ik klaar ben. ^^


  Der Teufelskreis wird enger! Man muß dem Unheil wiedersteh'n. Die Schatten werden länger!