Opmaak

Hoe geef ik een link een kleur?

Dit doe je door deze code te gebruiken:
[url=link][red]klikbare tekst[/red][/url]

Je kan red dan vervangen door een UBB code naar keuze.

Andere vragen in deze categorie

Hoe pas ik de UBB codes toe?

Eerst typ je je tekst. Daarboven staan de UBB/BB codes (letters, figuurtjes en kleurtjes).
Je selecteert de tekst die je bijvoorbeeld rood wilt en klikt op het rode vakje. Dit kan je ook doen bij de andere UBB codes.

Je kan het ook zelf doen. Dan typ je:
[red] JE TEKST [/red]

Je kan ook inplaats van red deze woorden tussen de haakjes plaatsen:
Kleuren: blue, green, yellow, grey, purple, pink, orange.
Dikgedrukt, schuin, ...: b, i, u, s, url, img, youtube, quote, spoiler, left (links), center (midden), right (rechts), uitvullen, font (lettertype), size (grootte).

Hier zijn ze allemaal:

[/b] <- Dikgedrukte tekst
/b]i][/i[b <- Schuingedrukte tekst
[u][/u] <- Onderstreepte tekst
[s][/s] <- Doorstreepte tekst
[quote][/quote] <-
Wit vakje
om je tekst/gequotet stukje tekst
[spoiler][/spoiler] <- je tekst wordt pas getoond als iemand op spoiler klikt zoals hierboven.
[url][/url] <- Link naar een (stukje) website
[url=HIERDELINK]HIERDENAAM[/url] <- Aanklikbare link naar een (stukje) website
[q][/q] <- Link naar een Quizletprofiel
[tab] <-       tekst
[youtube][/youtube] <- Een youtubefilmpje invoegen
[img][/img] <- Een afbeelding invoegen
[left][/left] <-
Tekst aan de linkerkant

[center][/center] <-
Tekst in het midden

[right][/right] <-
Tekst aan de rechterkant

[justify][/justify] <-
Tekst wordt uitgevuld

[red][/red] <- Rode tekst
[blue][/blue] <- Blauwe tekst
[green][/green] <- Groene tekst
[yellow][/yellow] <- Gele tekst
[grey][/grey] <- Grijze tekst
[purple][/purple] <- Paarse tekst
[pink][/pink] <- Roze tekst
[orange][/orange] <- Oranje tekst
[face=arial][/face] <- Arial lettertype
[face=courier][/face] <- Courier lettertype
[face=times][/face] <- Times lettertype
[10][/10] <- Size 10 tekst
[11][/11] <- Size 11 tekst
[12][/12] <- Size 12 tekst
[13][/13] <- Size 13 tekst
[14][/14] <- Size 14 tekst
[15][/15] <- Size 15 tekst

Met dank aan: Meanwhile

Hoe maak ik van een woord of zin een link?

We kennen allemaal wel de oude manier om links weer te geven door middel van het welbekende url-knopje. Inmiddels is het ook mogelijk om een link als een woord weer te geven. Dat doe je door bij het openen van de code een = achter de url te zetten. Daar achter plaats je weer het webadres van de pagina waarnaar je wilt linken. In de ruimte tussen de opende en sluitende code plaats je het woord dat de link moet weergeven. Het sluiten gaat zoals gewoonlijk. Denk er wel aan om http:// vσσr het webadres te zetten. Met enkel www. ervoor pakt Quizlet de link niet.
Men typt dus het onderstaande.

[url=(link webadres)] Woord dat klikbaar wordt [/url]

Hoe kan ik een vierkantje rond mijn tekst doen?

Door er [quote] Hier de tekst [/quote] rond te plaatsen zonder spaties in de code.

Hoe plaats ik een foto?

Door de link van je plaatje tussen [img]hier de link[/img] te zetten.

Hoe maak ik een inspringing?

Je kan dit doen door '[tab]' op de plaats te plaatsen waar de inspringing zou moeten komen. Je hoeft de code niet af te sluiten.

Hoe maak ik van een foto een link?

Met deze code kan je een foto klikbaar maken:
[url=link van de site waar je heen wilt][img]Link van de foto[/img][/url]

Als je niet weet hoe je aan die link van een foto komt, scroll je naar onderen op deze pagina.

Waarom blijft het plaatje dat ik plaats even groot, ook al wil ik het groter?

Het systeem van Quizlet zorgt ervoor dat je plaatje verkleint wordt naar een standaardgrootte. Deze standaardgrootte kan je zelf niet aanpassen. Je kan je plaatje enkel kleiner maken, groter niet.