Hoelang duurt het tot ik een antwoord krijg van een bta-reader?

Dat is niet precies te zeggen, want het is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Hoe snel jouw aanvraag wordt verwerkt heeft onder andere te maken met hoeveel open aanvragen er nog voor de jouwe komen en hoeveel tijd de bta-readers op dat moment hebben. Alle bta's zijn vrijwilligers, dus in sommige periodes zullen ze het druk hebben met hun privleven.
Reken in ieder geval op een paar dagen wachttijd. Als je het gevoel hebt dat het echt buitengewoon lang duurt, kun je een van de bta-readers een berichtje sturen om te vragen hoe het zit.

Andere vragen in deze categorie

Wat is een bta-reader?

Een bta-reader is een persoon die jou op aanvraag met je verhalen kan helpen. De bta-reader kan je hoofdstuk verbeteren en feedback geven. Je kunt zelf kiezen of je wilt dat je story wordt nagekeken op spelling (met of zonder uitleg) of dat je commentaar wilt op je verhaallijn en schrijfstijl. Je kunt ook voor beide kiezen, of een andere wens toevoegen.
Verder hebben de bta-readers een story over Grammatica en Spelling. Als je vragen hebt over Nederlandse of Engelse spelling of grammatica of iets wat met schrijven te maken heeft, kun je die stellen aan hun gezamenlijke account, betareaders, of direct aan een specifieke bta. Kortom, voor al je problemen met stories, schrijven en taal kun je bij bta-readers terecht!

Hoe kan ik mijn story laten verbeteren door een bta-reader?

Je kunt dit gemakkelijk doen door dit stappenplan te volgen:
1) Klik in de menubalk boven aan de pagina onder het kopje "Stories" op "Mijn Stories".
2) Je kiest een story die je hebt aangemaakt en klikt onder de titel op "details". Co-auteurs kunnen geen bta-aanvragen doen, dus het is belangrijk dat jij de hoofdauteur bent.
3) Als je story hoofdstukken heeft, zul je daar een lijst van zien, met onder ieder hoofdstuk de optie "beta aanvragen". Je klikt hierop.
4) Je vult het formulier in om de bta informatie te geven over je verhaal en wat jij wilt.
5) Als je tevreden bent met wat je hebt ingevuld, klik je op "Aanvragen". Je aanvraag is nu verzonden en je zult een privbericht krijgen zodra een bta-reader een antwoord voor je heeft.

Waar kan ik al mijn aanvragen en afgehandelde hoofdstukken vinden?

Hier is een aparte pagina voor. In de menubalk boven aan de pagina kies je onder het kopje "Creaties" voor "Mijn Beta Aanvragen". Hier vind je een lijst van al je aanvragen en hun huidige status.

Hoe kan ik bta-reader worden?

Eens in de zoveel tijd houden we verkiezingen om nieuwe bta-readers te vinden. Dit zal op het forum worden aangekondigd in het subforum Nieuws. Daar verschijnt een topic met een link naar een inschrijfformulier en meer informatie. Als er geen verkiezing gaande is, zijn we niet op zoek naar nieuwe bta's.

Kan ik een aanvraag weer intrekken?

Ja, dat kan. Dit kun je doen bij "Mijn Beta Aanvragen" (te vinden via de menubalk boven aan de pagina, onder "Creaties"). Hier vind je een lijst van al je aanvragen en hun huidige status. Als je aanvragen hebt die nog open staan, staat er achter de status een knopje met "intrekken". Als je hierop klikt, wordt je aanvraag ingetrokken en zul je geen antwoord meer ontvangen van een bta-reader tenzij je het hoofdstuk opnieuw opstuurt. De status van de aanvraag zal veranderen naar "zelf ingetrokken".

Is er een maximum op het aantal bta-aanvragen dat ik kan doen?

Nee, maar er is wel een maximum op het aantal aanvragen dat je tegelijkertijd kunt doen. Als je drie open aanvragen hebt en toch nog een aanvraag wilt doen, moet je wachten tot er een hoofdstuk is afgehandeld of een hoofdstuk intrekken.

Wat is de maximale lengte van een bta-aanvraag?

Een hoofdstuk mag maximaal 2000 woorden lang zijn. Hoofdstukken waar alleen commentaar op moet worden gegeven, zonder te kijken naar de spelling of iets anders, mogen iets langer zijn, namelijk 2500 woorden. Deze limieten bestaan zodat aanvragen haalbaar blijven voor de bta-readers en zodat andere mensen met aanvragen niet extra lang hoeven te wachten.