Wat is een kudo?

Een kudo is een manier om je waardering voor een creatie te laten zien, zoals een like op Facebook of Twitter. Hoe meer kudo's, hoe hoger de creatie in de top komt en hoe hoger hij wordt weergegeven in de zoekmachine onder ‘overige’ bovenaan de pagina.

Andere vragen in deze categorie

Hoe geef je een kudo?

Een kudo geef je door bij de creatie in het menu naast de creatie op de knop ‘Geef kudo’ te drukken, of door onderaan een story op ‘Kudo’ te drukken.
Let wel op, je kan een creatie maar één keer per dag een kudo geven.

Mag ik om kudo's vragen?

Het is niet toegestaan naar kudo’s te vragen, het zal bestraft worden met een waarschuwing. Het is niet toegestaan om bij stories te vragen naar kudo’s in ruil voor een nieuw hoofdstuk of om de story pas te beginnen bij een x-aantal kudo’s of abonnementen. Het is eveneens niet toegestaan om automatische kudolinks te plaatsen op Quizlet. Dat wil zeggen dat je nergens een link mag plaatsen waar iemand op klikt en automatisch een kudo geeft.

Wat is de Top?

De Top is een manier van je creaties promoten zonder dat hier credits voor nodig zijn. De Top wordt samengesteld op basis van de hoeveelheid kudo's die een creatie krijgt. Je kan in de Top van vandaag staan, of in de Top van de week. Afhankelijk van de hoeveelheid kudo’s die je krijgt, hoe hoger je creatie zal staan.
De Top die over één dag gaat wordt elke avond gereset, de Top van de hele week elke woensdag, waarna alle stories weer een gelijke kans hebben om in de Top te komen. Je kan de top onderaan de pagina vinden. De rest van de creaties in de Top kan je vinden door onderaan de pagina op ‘top stories vandaag’ of ‘top quizzen vandaag’ te klikken.

Hoe kan mijn creatie in de Top komen?

Zodra je creatie een kudo krijgt, komt hij in de Top terecht. Hoe meer kudo's, hoe hoger je in de Top komt te staan. Dit geldt alleen voor de hoeveelheid kudo's die op diezelfde dag of week gegeven zijn, niet voor de hoeveelheid in totaal gegeven kudo's. Let op: vragen om kudo's in een creatie is verboden! Dit heeft als uitzondering dat je bij een story wel mag vragen om een kudo in de story zelf, maar niet voor een tegengestelde prestatie als meer hoofdstukken.