Home > Lijstjes > Top 10 HP-personages

Top 10 HP-personages

Door: X_hpfan_X
Laatst bijgewerkt: 2 jaar geleden

Dit is mijn top 10 van mijn favoriete HP-personages. Veel plezier met lezen!

 1. Ginny Wemel/Weasley

  Ginny staat op nummer 1 bij mij omdat het een enorm dapper meisje is. Ondanks dat ze 6 oudere broers heeft laat ze niet met zich sollen. Ze is ook heel mooi (nee, ik ben niet lesbisch) en is een goeie Jager in het zwerkbalteam van Griffoendor.

 2. Carlo Kannewasser/Cedric Diggory

  Ondanks dat Carlo niet zo'n hele grote rol heeft in de HP-serie is hij toch 1 van mijn favorieten. (waarschijnlijk omdat Edward Cullen 1 van mijn favorieten is uit de Twilight-serie). Hij is lief, knap, charmant, en trouw. Als een echte Huffelpuf.

 3. Fred en George Wemel/Weasley

  Toch wel logisch dat ze op nummer 3 staan. De clowns van de school, weten altijd iemand op te vrolijken, en zijn gewoon onafscheidelijk! Het is grappig om te zien hoe ze in deel 2 naar deel 3 omschakelen en van deel 4 naar deel 5 omschakelen. (hun uiterlijk veranderd dan verrassend snel).

 4. Hermelien Griffel/Hermione Granger

  Ze is misschien een studiebol, maar aangezien ik me vaak verdiep in Ginny Wemel, kan ze zo mijn beste vriendin worden! Ze staat erom bekend dat ze heel mooi is (*lesbisch!* Ach joh, je bent het zelf!) en dat ze goed is in school. Het is op de film altijd leuk om te zien hoe ze even zich uit kan razen;)

 5. Harry Potter

  Dé held van het verhaal. Rond brilletje, litteken, en altijd zijn haar door de war. Hij weet welke families slecht zijn en welke niet. (zie Harry Potter and the philosopher's stone). Hij is goed bevriend met zo'n beetje alle Wemels en Hermelien. Verder is hij ook hartstikke dapper.

 6. Narcissa Malfidus/Malfoy

  Narcissa kan je niet goed noemen maar ook niet slecht. Ze is misschien de moeder van het vervelendste ettertje wat je je maar kan voorstellen (althans, voor mij dan) maar ik vind haar een ontzettend moedige vrouw. Ze is nooit echt 'openlijk' een aanhanger van Voldemort geweest. Ze heeft tenminste nooit gezegd. Daarom is ze een van mijn favorieten

 7. Dobby

  'Dobby The Free Elf' verder kan ik er niks over zeggen!

 8. Ron Wemel/Weasley

  Nee, ik ga hem niet 'Ronnieponnie' noemen. (Daarmee wil ik niet zeggen dat hij niet schattig is!) Hij is lief, een beetje onhandig, en heeft een groot hart. Mijn favoriete uitspraak van hem? "Als we dood gaan, Harry. Dan vermoord ik je!"

 9. Sirius Zwarts/Black

  Hij is goed genoeg voor mijn peetvader! Het is heel makkelijk te begrijpen wat zijn rol is en waarom Harry zoveel voor hem betekend en hij voor Harry. En hij weet het altijd voor de kinderen op te nemen!

 10. Remus Lupos/Lupin

  Professor Lupos was altijd ongetwijfeld mijn favoriete leraar. (Ik vind met beter dan Dolleman (sorry voor de Dollemanfans)). Hij is erg aardig en de beste vriend van Sirius Zwarts en James Potter. Kortom, ik mag hem graag!

 11. Nymphadora Tops/Tonks

  (Oké, dit is een top 10 maar dit is nummer 11 MAAR LAAT MIJ!!(A)) Tops is een jonge (en best onhandige) zelfverzekerde heks. Grappig om te zien hoe haar haar continu veranderd! (Hoeveel kleuren? stuk of 7?) Ze is ongetwijfeld mijn favoriet uit De Orde Van Feniks. (Het genootschap, niet het boek of de film).

Reacties

 1. Billywig
  Billywig 5 maanden geleden

  Boek-ginny is awesome, film-ginny is een beetje slecht afgebeeld naar mijn mening.

Share