The Most Awesome Greek Gods in Percy Jackson

THE MOST AWESOME GREEK GODS IN PERCY JACKSON

Dankzij Percy Jackson and the Olympians en the Heroes of Olympus ben ik echt geïnteresseerd geraakt in Griekse mythologie. Maar toch zal ik alle Goden en Godinnen voor me blijven zien zoals Rick Riordan ze omschreven had. Dit lijstje gaat over welke Griekse Goden in Percy Jackson ik toch echt wel het leukst vond. Het is dan ook vooral over hoe Rick Riordan de goden heeft omschreven en gemaakt, niet de officiele mythologiën.
Voor de Themawedstrijd van Dylazing en McDonell

 1. Artemis

  Artemis is the Greek virgin goddess of the hunt, the Moon, chastity, animals, and the wilderness. She and her twin brother Apollo are known as the "Twin Archers." Artemis' handmaidens are known as the Hunters of Artemis, a group of young women that have turned their back from the company of men and have pledged themselves to the goddess. Her Roman counterpart is Diana.

  Voordat ik begon aan de Percy Jackson reeks, vond ik Artemis altijd nogal een saai, on-interessant mythologisch figuur. Maar de Artemis van Rick Riordan was een heel ander verhaal. Dit was een Godin vol met girl-power, wilskracht en een geweldig karakter. Ze is een voorbeeld figuur, sterk en eigenlijk alles wat ikzelf zou willen zijn. Kortom, ik vind haar op alle manieren de Most Awesome Goddess of All Time.

 2. Apollo

  Apollo is the Greek god of the sun, light, healing, music, poetry, archery, reason and prophecy. He is the twin brother of the goddess Artemis. He is depicted as the god who drives the sun around in his chariot, a job he received when the original sun god, Helios, faded due to him being downsized by the Romans. He and his sister, Artemis, are known as the Twin Archers.

  Na zijn tweelingzus Artemis, vindt ik Apollo zeker wel de meest awesome god. De Twin Archers zijn dan ook met gemak mijn favoriete Olympische duo, gewoon door de manier waarop ze met elkaar omgaan. Apollo zelf is grappig, een beetje arrogant en onserieus, maar dat vind ik juist zo leuk. Ook is hij best wel beschermend over Artemis, wat je ziet in the Titan's Curse, waar hij Percy illegaal helpt op zijn quest om Artemis te bevrijden.

 3. Hestia

  Hestia (meaning "hearth" or "fireside") is the eldest child of Kronos and Rhea. She is the Greek virgin goddess of the hearth, home, the right ordering of domesticity, and family. She received the first offering at every sacrifice in the household. Her Roman counterpart is Vesta.

  Hestia heb ik voor Percy Jackson nooit echt heel bijzonder gevonden. Maar na het lezen van de boeken en erover nagedacht te hebben, besefte ik dat Hestia eigenlijk is zoals ikzelf graag zou willen zijn. Aardig, zorgzaam, bescheiden en het tegenovergestelde van egoïstisch. Zonder haar zouden ze Goden allang uit elkaar zijn gevallen. Ze is de 'Last Olympian' en zou zeker meer moeten worden geapprecieerd, vindt ik.

 4. Hecate

  Hecate is the daughter of the Titans Perses and Asteria. She is the Greek goddess of magic, sorcery, witchcraft, crossroads, trivial knowledge, and necromancy. According to The House of Hades, she is also the goddess of the Mist. She also represents the dark side of the moon, or the Harvest Moon, and is associated with many things including childbirth, nurturing the young, gates, walls, doorways, and sometimes even change. Her Roman counterpart is Trivia.

  Hecate is een minor Goddess die ook amper in de boeken voorkomt, maar ondanks dat is ze toch één van mijn favorieten. Waarschijnlijk komt dit omdat, voordat ik Percy Jackson/Heroes of Olympus ging lezen, ze al één van mijn favoriete Godinnen was. De verhalen van haar trokken me aan omdat ze zo mysterieus is, maar ook omdat ze zoveel geeft om haar (halfbloed) kinderen. Rick Riordan heeft me niet teleurgesteld door de manier waarop hij haar omschreef en welke rol ze speelde in HoO. Ook is ze veel sterker en belangrijker dan ze lijkt, ook een Titaness geweest zijnde met veel sterke krachten.

 5. Poseidon

  Poseidon is the Greek god of destruction, earthquakes, horses, hurricanes, oceans, seas, droughts, floods and storms. He is the son of the Titans, Kronos and Rhea, as well as one of the Big Three. His Roman counterpart is Neptune.

  Natuurlijk verdiend ook Poseidon een plaats op de lijst. Hij is, om het zo maar te zeggen, volwassener dan Zeus en dat is te merken. Daarnaast is hij ook een goed vaderfiguur voor Percy, ondanks dat hij zo weinig aanwezig kan zijn in zijn leven. Maar het leukste aan hem vindt ik toch echt zijn gevoel voor humor. Bijvoorbeeld in The Last Olympian, toen Zeus zei dat het moeilijk zou zijn geweest Typhon te verslaan zonder Poseidon, Poseidon heel onschuldig zei: 'Moeilijk?' om Zeus de kast op te jagen. Dit soort kleine dingetjes vindt ik erg leuk aan hem.

 6. Aphrodite

  Aphrodite is the Greek goddess of beauty, love, lust, desire, sexuality, and pleasure. Her Roman counterpart is Venus.

  Wat ik vooral leuk vindt aan Aphrodite is de macht die in haar verscholen ligt. Ook al merk je het niet vaak, maar Aphrodite is wel de oudste Olympiaan, geboren door Ouaranos 'dood', gestapt uit de zee. Ze representeert hoe liefde plat en onbenullig lijkt maar uiteindelijk één van de belangrijkste dingen is.

 7. Dionysus

  Dionysus is the Greek god of grape-harvest, wine, madness, parties, and ecstasy as well as theater. He is also known as Mr. D, the camp director of Camp Half-Blood. He was placed as the director by his father Zeus as punishment for chasing after an off-limits nymph. His Roman counterpart is Bacchus.

  Dionysus is altijd, door iedereen, gezien als de minst belangrijke Olympiaan, oninteressant en niet de moeite waard. Wat voor een kracht is wijn nou weer? Toch vond ik de verhalen over Dionysus altijd interessant en leuk om te horen. Vooral het verhaal over hem en de prinses Ariadne is altijd één van mijn favoriete geweest. Het heeft ook best wel een groot deel gespeeld in de boeken - zijn haat voor demigods komt natuurlijk voort uit wat er met Ariadne gebeurt, en dat is te zien in de boeken. Wat ik nou zou grappig vond aan hem in de boeken zelf, was bijvoorbeeld hoe hij hardnekkig iedereens naam verkeerd had. Percy Jackson was Peter Johnson, Annabeth was Annie-Bell. Hij probeert heel hard om onverschillig over te komen, maar van binnen geeft hij veel om zijn tweeling zoons en eigenlijk ook wel om Camp Half-Blood.

 8. Circe

  Circe is a minor Greek goddess of magic living on the island of Aeaea. She is the daughter of Helios, the Titan of the sun. Her mother is said to be Hecate in The Sea of Monsters.

  Ook de Godin Circe intrigeert mij. Ondanks dat ze de slechte gewoonte heeft om mannen in cavia's te veranderen heeft ze wel wat. Ze is een nogal extreme feminist, wat ik erg leuk vindt (girl power all the way). Het is niet dat ik haar respecteer ofzo, het is meer dat ik de manier waarop Rick Riordan haar heeft gemaakt grappig en leuk vindt.

 9. Iris

  Iris is the goddess of the Rainbow. She delivers Iris Messages for gods, goddesses, and if asked nicely, and she's not too busy, for demigods. Interestingly, her affiliation is unknown, as she has been known to deliver messages for both gods, demigods, and Titans. It is possible that she was neutral in the Second Titan War because she was too busy carrying messages, as she wasn't among the many minor gods and goddesses who had switched over to Kronos' side. Her Roman counterpart is Arcus.

  Wat ik zo leuk vindt aan Iris is dat ze een vrije geest is. Ze doet waar ze zelf zin in heeft en is ook nog eens erg onschuldig. Ze is ook erg tegen geweld en onzijdig in de meeste oorlogen. Maar als iemand haar aanvalt zal ze natuurlijk wel terug aanvallen, en hard ook. Iris komt maar heel kort voor in de boeken zelf, maar in dat moment ben ik toch Iris leuk gaan vinden.

 10. Gaea

  Gaea (also spelled as Gaia) is the primordial Greek goddess of the Earth, and the main antagonist of The Heroes of Olympus series. Her current husband is the protogenos Tartarus and her former husband is Ouranos. Her Roman counterpart is Terra.

  Gaea is natuurlijk de hoofd antagonist van HoO, maar toch mag ik haar om de één of andere reden. Dit komt misschien omdat de grootste onderliggende reden de liefde voor haar kinderen zelf is. Deze liefde is puur en ze doet daadwerkelijk alles voor ze, zoals bijvoorbeeld de hele Western Civilization vernietigen. Gaea houdt echt van haar kinderen en is op een manier toch wel echt Moeder Natuur.

Reageer (4)

 • Megaeraaa

  Leuk lijstje
  Ik hou echt van de Griekse mythologie. Persoonlijk is Artemis altijd al mijn favoriet geweest. Ik dacht dat Circe een halfgod was.

  2 jaar geleden
 • SCORPlO

  Mooi lijstje!

  4 jaar geleden
 • Papiliones

  Echt een leuke lijstje. Zelf ben ik een grote fan van Griekse mythologie ^^

  5 jaar geleden
 • NiareNero

  Mooi lijstje! Erg mooie omschrijvingen en plaatjes!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen