Mijn favoriete Harry Potter quotes.Hier zijn mijn favoriete Harry Potter quotes van alle boeken & films. Ik heb ze niet in volgorde gedaan, want het is gewoon te moeilijk om te kiezen welke nu het beste is. Ik heb de naam van de gene er boven staan wie het gezegd heeft en de quote staat er onder.Gemaakt voor de thema wedstrijd van Sylvie & Gabriëla

 1. Severus Snape & Albus Dumbledore


  “After all this time?” - “Always,”
  - Albus Dumbledore & Severus Snape  Dit is hoe dan ook mijn beste quotte voor Severus en Albus. Eigenlijk is deze alleen maar van Severus, omdat hij hier zijn liefde voor Lily laat zien - na zo veel jaar en dat hij om die reden Harry beschermd.

 2. Sirius Black
  “We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on.
  That's who we really are.”

  - Sirius Black  Deze heb ik gekozen vanwege de mening er achter. Sirius verteld aan Harry dat niet alleen hij maar iedereen een slechte kant heeft. En dat je hoe dan ook je beste kant kan kiezen en je kan het niet laten beïnvloeden en dat dat juist het gene wat jij jij maakt.

 3. Quirinus Quirrell  "There is no good or evil: only power and those too weak to seek it. "
  - Quirinus Quirrell  Quirinus was toen hij dit zei, bezeten door Voldemort. Dit geeft een perfecte voorbeeld van de quote. Quirinus was te zwak van zichzelf dat Voldemort hem heeft kunnen bezitten zonder moeite, en hierdoor wou hij - vermoed ik - laten zien dat er hierdoor alleen maar macht is (Voldemort) en diegene die te zwak (Quirinus) zijn.

 4. Luna Lovegood  “Things we lose have a way of coming back to us in the end, if not always in the way we expect.”
  - Luna Lovegood  In Harry Potter was Luna een van mijn favoriete personages. Dit omdat ze een outcast is/was, en ik mezelf in haar kon plaatsen. Vandaar deze quote van Luna, waar ze zegt dat je vaak dingen verliest, maar deze op een vreemde manier weer terug komt. Ze laat zien dat ze zich niet laat kleinieren dat iedereen haar spullen jat, en dat vind ik geweldig.


 5. Rubeus Hagrid


  “I am what I am, an’ I’m not ashamed. ‘Never be ashamed,’ my ol’ dad used ter say,
  ‘there’s some who’ll hold it against you, but they’re not worth botherin’ with.”

  - Rubeus Hagrid  Ik ben dol op deze, niet alleen vanwege Hagrid, maar ook omdat hij zegt dat je je niks van moet aantrekken wat andere zeggen. Nu doen we dat te vaak en genieten we vaak niet meer van de dag. We zijn wie we zijn en daarvoor moeten we ons niet schamen.

 6. Albus Dubledore  “We are only as strong as we are united, as weak as we are divided.”
  - Albus Dumbledore  Nog eentje van Dumbledore. Ik weet niet waarom, maar dit doet me niet alleen aan Harry Potter denken maar ook aan alle superhelden films. Want samen sta je sterker dan in je eentje. Samen heb je meer kracht en mensen om dingen te slagen dan als je alleen bent. Als je alleen bent maak je vaak de minder goeie beslissingen maar ook als je in een groep hebt, heb je deze dingen.

 7. Harry & Ron  “He must have known I'd want to leave you."
  "No, he must have known you would always want to come back.”

  - Harry & Ron  Deze quote laat zien hoe sterk de vriendschap is tussen Harry en Ron, vandaar mijn keuze. Ron denkt dat Dumbledore had geweten dat het hem op een gegeven moment te veel zou worden, terwijl Harry daar niet aan twijfelt. Hij weet dat hij ooit naar hen terug zou keren - omdat ze elkaar nodig hadden. Voor hun vriendschap heb ik deze gekozen.

 8. Harry Potter  “I'm going to keep going until I succeed — or die. Don't think I don't know how this might end. I've known it for years.”
  - Harry Potter  Ik heb deze quote van Harry gekozen omdat je hier echt ziet hoe Harry is. Hij zegt in deze zin dat hij door gaat tot hij slaagt tot hij Voldemort heeft verslagen, ook al betekende dit dat hij hierdoor moet sterven en weet hij dit al enkele jaren.

 9. Neville Longbottom  “We’re all going to keep fighting, Harry. You know that?”
  - Neville Longbottom  Ook Neville heeft een heleboel quotes in Harry Potter, maar deze vind ik dan toch het beste. Neville laat zien dat ze Harry zullen blijven steunen wat er ook gebeurd en die moed kun je ook aan het einde van de films en boeken zien, waar zijn vrienden maar bovenal Neville niet zullen opgeven voor Harry.

 10. Fred & George


  “I solemnly swear that I am up to no good.”
  - Fred & George  En als laatste deze quote van Fred en George. Gewoon omdat ik dol ben op de tweeling, en ze een plekje in mijn top 10 verdienden.

Reacties (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen