1. De Oorlog in het Verschiet


  bron: 45.media.tumblr.com

  The king is mad
  The queen is scared
  The heir is torn
  The knight is exiled
  The mistress is on the run.


  De koning is gek geworden, zijn razernij en paranoia roepen in het hele land angst en weerstand. Eben is zich goed bewust van de oorlog die in het verschiet ligt maar is verscheurd tussen trouw aan zijn familie en zijn plicht tegenover het volk.

 2. H_NGM_N


  bron: 33.media.tumblr.com

  L_B_RTY


  Rusland — 1943. Isidor Yefrem staat in commando voor het Russische bevrijdingsleger met de taak om de Duitse krijgsgevangen onder controle te houden. In dit geval betekent dat maar één ding; uitmoorden. Het is de tweede wereld oorlog en Isidor treedt op als beul voor zijn land. Zijn generaal klopt hem op zijn schouder en vertelt hem dat hij het goed gedaan heeft. Hij schiet soldaten neer, mensen met een leven, een gezin, een familie. Het is werk. Het is oorlog. Oorlog kent geen grenzen. In tijden van oorlog, mag alles.

  Isidor slaat op de vlucht als de missie mislukt, maar niemand ontsnapt de oorlog ongedeerd. De enigen die het einde van de oorlog echt meemaken, zijn de gesneuvelden.

  War does not determine who's right, only who is left.

 3. Warheroes


  bron: i63.tinypic.com

  Dromen, iedereen doet het weleens. Sommige mensen zeggen, dreams come true. De 19 jarige Jane McCartney wil al jaren het leger in, mensen helpen, dat lijkt haar wat. De keuring is streng en er dreigt een oorlog uit te breken. Jane moet met vrijwel geen training het slagveld in, maar zal het haar lukken de oorlog te stoppen?

 4. And Yet We Die


  bron: i.imgur.com

  Justine is nog maar net 20 als de oorlog begint. Aanvankelijk gaat Frankrijk de oorlog in met een positief gevoel, maar de stemming slaat al snel om. Haar beide broers zijn naar het front gestuurd en lopen elke dag groot gevaar. Als het ondenkbare gebeurt en Justine haar familie uit elkaar ziet vallen, ziet ze dat ze iets moet doen. Ze besluit een kans te grijpen om als verpleegster naar het front te worden gestuurd, waar ze kennis maakt met het zware dagelijks leven in de loopgraven. Ook leert ze Jean kennen, een soldaat uit Algerije die gedwongen werd uit zijn moederland te vertrekken en te vechten. Ze luistert naar zijn verhalen en een hechte band ontstaat tussen de twee verwante zielen. Op een nacht beloven ze elkaar de oorlog te overleven, maar de soldaten uit de koloniën doen al het meest dodelijke werk en Justine vreest voor het leven van haar nieuwe vriend.

  Lees meer

 5. Mijn hart nog bij het zomerhuis


  bron: oi65.tinypic.com

  Het is 1965, hartje zomer. Overal in Amerika genieten mensen van het weer en de vakantie. Vier jongens, bijna negentien, besluiten hun laatste geld uit te geven aan een strandvakantie in Oceanside, Californië. De stemming lijkt vredig, maar niets is minder waar.
  De Vietnamoorlog is in volle gang en Anthony, Wolfe, Eli en Wayra weten dat ze ieder moment opgeroepen kunnen worden voor de militaire dienst. Beseffend dat ze het lot niet kunnen ontlopen besluiten ze nog een laatste keer met zijn vieren te genieten, voordat ze zichzelf in het dood en verderf storten, mijlen ver van huis. Ze huren een zomerhuis in Oceanside en bereiden zich voor op hun laatste vrije weken. Maar dan is daar Lola, de vijftienjarige sproeterige Lola, de vijftienjarige sproeterige Lola die in het strandpaviljoen werkt en al hun harten sneller laat kloppen en het lijkt erop dat de vier al uit elkaar vallen voordat ze de gedoodverfde brief op de mat krijgen. De oorlog sijpelt langzaam hun leven binnen en staat op het punt alles te ruïneren.

 6. De voorspelling

  Merith is geen gewoon weesmeisje, ze is anders dan anderen, dat voelt ze gewoon. Als ze op haar twaalfde verjaardag een vak moet gaan leren weet ze niet wat ze moet doen. Ze wil vechten, het land beschermen en iets betekenen voor de stad. Ze verkleedt zich als jongen en trekt weg uit de geliefde stad. Als jongen komt ze wel aan het werk en algauw komt ze in de leer bij een ridder. Ze is erg gelukkig en besluit om voor altijd jongen te blijven. Als er vlak voor Merith's eindproef een voorspelling klinkt, over de vermiste prinses komt Merith in actie. Maar kan ze haar ware identiteit verbergen in de woeste strijd?

 7. Beasts


  bron: i66.tinypic.com

  “Oorlog is een activiteit die de mens in staat stelt om allerhande deugden, zoals discipline, moed, zelfopoffering, verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Oorlog brengt het beste boven in de mens.”

  De zestienjarige Eden kent oorlogen alleen maar uit de boeken – en daar heeft ze er veel van moeten lezen. Iedereen wist immers dat deze dag zou komen: de dag waarop de volwassenen net zo uitgestorven waren als de dinosaurussen.

  Geen enkel boek bereidde haar voor op de gruwelijke realiteit: oorlog maakt zelfs van kinderen beesten. De klok lijkt de andere kant op te tikken, met de dag wordt de wereld minder beschaafd en worden lang vergeten en barbaarse praktijken weer in ere hersteld.

  En Eden?
  Eden draagt daar net zo hard aan bij als alle anderen.
  Misschien nog wel harder.
  Overleven gaat immers boven alles.
  Alles

  Lees meer

 8. Kroon van bloed

  Ivy leeft in Neria een rustig leventje. Ze woont samen met haar vader, moeder en zus Maren in een knus dorpje, genaamd Adin. Op een dag vallen er troepen van de koningin binnen en nemen Ivy mee. Ivy blijkt haar lang verloren dochter te zijn. Helaas gaat de hereniging niet zonder slag of stoot. Dit is geen
  ''And they lived Happily ever after'' sprookjesverhaal. De koningin wordt op brute wijze vermoord en Ivy is troonopvolgster. Alleen is niet iedereen het daarmee eens en als topje op de ijsberg, breekt er ook nog de lang verwachte oorlog uit.

  ''You were born to be a Queen.''


 9. How to kill death


  bron: 36.media.tumblr.com

  De vredige vallei van Draganon gaat ten onder wanneer onbekende ruiters het gehucht binnenvallen en denken iedereen vermoord te hebben. Per toeval overleeft de kleine Storm en wordt hij opgevoed door de oude Bald, die eveneens overbleef. Ze vormen een onafscheidelijk duo, tot op de ochtend dat Storm een raaf op het hekwerk ziet zitten.
  Storm is razend op de dood, omdat hij hem alles heeft ontnomen. Hij vertrekt uit Draganon met als doel de dood voor eeuwig te verslaan, en op die manier alle overledenen terug uit de onderwereld te halen. Maar hoe in hemelsnaam start je een oorlog tegen de dood hemzelf?
  Op zijn reis merkt Storm dat er veel meer is in de wereld dan enkel Draganon. Het wordt moeilijk voor hem om goed en kwaad te kunnen scheiden, wanneer de dood niet zijn enige vijand blijkt te zijn.

  'Each soul is connected to a raven. Whenever daylight slowly fades, the raven draws near.
  And when the dark bird finally touches you, he takes you upwards, to a place far away from here.'


  Lees meer

 10. Russisch Terracotta


  bron: i66.tinypic.com

  Ieder mens heeft zijn wensen: sommigen willen gewoon een goed bestaan, anderen willen meer. De mensen die belust zijn op zoveel mogelijk macht zijn het gevaarlijkst. Normaal hebben zij niet echt de kans om te komen tot hun grootste wens: de hele wereld overheersen. Maar wat als één zo'n macht belust persoon een machtige bondgenoot en dus de uitgelezen kans krijgt om de wereldheerschappij te kunnen veroveren? Het resultaat is angst en chaos in de wereld.
  Maar er zijn ook mensen die zich verzetten tegen dit soort machtswellustelingen. Totaal verschillende personen komen tegenover elkaar te staan, maar ook oude vrienden raken verenigd. In deze chaos proberen enkelen de wereld nog te redden.
  Dit is het verhaal van Afanas Sergei Rudavin, een Rus die de wereld wilt veroveren, maar ook het verhaal van Rogier Brooks, een man die zo graag de wereld die hem dierbaar is wilt redden van zijn ondergang.

 11. Zoals het klokje thuis tikt...


  bron: i63.tinypic.com

  Wat zou jij doen wanneer een klok zou aftikken tot het moment dat je sterft. Welke paniek zou er door je lijf vloeien wanneer je de klok van vijftig jaar naar tien minuten ziet springen. Zou je angstvallig de secondes in de gaten houden en zoeken naar hetgeen wat jou nu in gevaar brengt? Zou het verspringen van de cijfers voelen als een hand rond je hals? Zou de angst en woede je laten vluchten? Of... zou je vechten?

  Mordaine Marse is een jonge vrouw in de bloei van haar leven wanneer de chaos in de wereld uitbreekt. Ze heeft getracht zich afzijdig te houden en zich te verbergen in de schaduwen van het leven. Helaas worden zelfs stille wateren ontdekt en weldra zal zij dat ervaren.
  De avond na haar werk ontmoet zij het noodlot en is zij overgeleverd aan de genade van de vijand. Zij zal wellicht de zwaarste beproevingen moeten doorstaan en haar hoofd boven water zien te houden. In een wereld van verwarring en wanhoop kunnen maar weinig mensen hun pad vinden. Menselijkheid is niet meer aan de orde en zij moet het hare zien te behouden.


 12. The case of Mr. Bennett


  bron: i63.tinypic.com

  19e eeuw Londen, Engeland


  Finley Bennett is een pas gehuwde apotheker die in Londen woont. Hij leidt een normaal en rustig leven, tot hij op een dag de Doctor Timothy Pierson ontmoet, die hem vraagt om mee te doen aan een onderzoek. Hiervoor moet Finley zich aansluiten bij een bende waarin ook een oude school vriend van hem zit. Dan breekt de hel los en raakt hij verwikkeld in een bendeoorlog waarin hij zelf een belangrijke rol zal spelen.
  Finley moet hartverscheurende keuzes maken en zijn huwelijk wordt zwaar onder druk gezet. Dit alles gebeurt recht onder de neus van Dr Pierson die niets in de weg laat staan van zijn ambities en er alles aan zal doen om zijn onderzoek te laten slagen.

 13. In Boxes


  bron: i.imgur.com

  Frankrijk — 1944, de gevechten aan de kust zijn sinds juni losgebarsten. In de chaos die zich in heel Frankrijk voordoet, zetten twee zussen alles op alles om hun land terug te winnen van de Duitse bezetter. Met zijn tweeën reizen ze door het gehele land en daarachter steeds verder richting het hart van Nazi-Duitsland. Door de Duitsers, Amerikanen, Britten en Canadezen heen sluipend, kiezen ze hun eigen doelwitten, terwijl ze steeds hogerop klimmen in de ranglijst. Maar zodra ze in contact komen met hogere machten op beide fronten, begint hun oorlog pas echt.

 14. Timbavati


  bron: i66.tinypic.com

  “You can't change a regime on the basis of compassion.
  There's got to be something harder.”

  Nadine Gordimer

  Lees meer

Reacties (1)

 • NiareNero

  Deze wil ik allemaal eigenlijk wel lezen. Zijn zo mooi(A)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen