2015 in vogelvlucht

Het is alweer enige dagen geleden dat we het nieuwe jaar ingingen. Wij kijken terug op een mooie tijd en hebben voor jullie alle Q-highlights van 2015 op een rijtje gezet!

 1. De wordwar-topics


  bron: i62.tinypic.com

  Eind 2014, dus zo goed als 2015, startte Lily_Evans Het grote Wordwar topic. In dit initiatief is het de bedoeling dat je voor jezelf een maanddoel opstelt op gebied van woordenaantallen. Je gaat proberen aan dit woordenaantal te geraken door andere users te overtreffen in een woordenoorlog. Dan ga je in een aangegeven tijd, bijvoorbeeld een uur, proberen om zoveel mogelijk woorden te schrijven.
  Dit initiatief heeft in 2015 14 topics gevuld en in het nieuwe jaar zijn ze alvast begonnen met nummer 15. Ook zin om oorlogje te spelen?

 2. Nieuwe Qrewbies kwamen en oude veteranen die afscheid namen

  Op Quizlet.nl hebben we een toegewijde crew, of met andere woorden Qrew, die iedereen op weg probeert te helpen. Ieder jaar moeten we helaas afscheid nemen van enkele veteranen onder de Qrew. Ook dit jaar helaas. Maar doordat er mensen weggaan, moeten er ook weer mensen gezocht worden. Dit jaar hadden we maar liefst drie Qrewverkiezingen! Tijdens deze verkiezingen werd een nieuw woord geboren, namelijk crewbie, wat een samentrekking is van crew en newbie. Hieronder vind je een lijst terug met alle crewbies en veteranen van dit jaar. Bedankt voor jullie inzet!
  Ben je benieuwd naar de hele lijst? Deze vind je hier.

  Vertrokken bèta-readers
  VaIerie
  Yayde
  Probie
  Gisborne
  Airashii

  Bijgekomen bèta-readers
  Wiarda
  Wookie
  Gisborne
  BlueJays
  Mylintis
  Kvothe

  Vertrokken moderators
  Yoda
  marshmellow
  Remington
  Junns
  Memoria
  Jensen
  Meraki

  Bijgekomen moderators
  Tamir
  Hawke
  Debbaut
  Reigns
  Pterodactyl
  Hazy
  Ledecky
  Meraki
  Scribe
  Sherrinford
  Lily_Evans

  Vertrokken bemiddelaars
  Macabre
  DrDashy
  Nakotak

  Bijgekomen bemiddelaars
  Valet
  Einar
  Tortura

 3. 8 maart - Quizlet topic of records


  bron: s12.postimg.org

  Op 8 maart 2015 begon Painkiller het idee Quizlet Topic Of Records uit te werken. Je kon steeds op vrijdag en zaterdag jezelf en eventueel anderen opgeven om bepaalde records te verbreken op Quizlet. Was jij in 2015 het jongste/oudste actieve lid of had jij net het meeste aantal verschillende usernames? Bekijk het hier!

 4. 29 maart - De officiële Quizlet.nl doe-avonden


  bron: data3.whicdn.com

  Op 29 maart kwam Debbaut met het idee om één avond in de week om te toveren tot een gezellige spelavond. Zo kwamen de Quizlet.nl doe-avonden tot stand. Elke vrijdag of zaterdag werd er door middel van een poll beslist wat er gedaan zou worden tussen de verschillende deelnemers. En die deelnemers konden trouwens elke quizletter zijn! Iedereen mocht en kon meedoen waardoor er vaak veel gezelligheid was. Vooral tijdens de populaire activiteit Truth or Dare waren veel users van de partij om soms tot wel midden in de nacht elkaar te testen op durf en waarheid.

 5. 3 april – Quizletgidsen


  bron: thumbs.dreamstime.com

  Iedereen weet ondertussen wel dat Quizlet een plaats is waar we onszelf kunnen zijn en onze creativiteit kunnen delen. Toch zijn er heel wat nieuwe leden die niet weten hoe en wat. Daarom heeft Debbaut een groep opgericht met users die zichzelf opgaven om Quizlet gidsen te worden, vooral voor nieuwe leden. Zij staan dag en nacht klaar om iedereen te begeleiden, zodat Quizlet een tweede thuis wordt en ze helpen je met het beantwoorden van alle vragen over deze fantastische site. Is er iets dat je graag wil weten of begrijp je niet helemaal waar je naartoe moet? Spreek dan zeker een Quizletgids aan!

 6. 4 april - Lancering Quizlet-fanpagina


  bron: i66.tinypic.com

  Op 4 april werd “Quizics”, de fanpage van Quizlet gelanceerd door Amphibian en Chachki. Op deze pagina worden topics, quizzen, RPG’s, stories en andere creaties aangeraden die je niet mag missen! Inmiddels heeft de pagina 304 likes ontvangen, niet slecht dus!

 7. 8 april - Quizlet anders bekeken


  bron: i.imgflip.com

  Satire, wie houdt er niet van? En dan heeft Quizlet nog eens het voordeel om veel onderwerpen te hebben om satirische grappen over te maken! Reden genoeg dus om een topic te openen waar alle memes met grappige Quizletsituaties gedropt kunnen worden. En wat een succes was dit topic! Vele users gingen aan de slag met memewebsites om de grappigste of juist slechtste Quizletmomenten van de voorbije elf jaar met een korreltje zout te nemen. Het topic zorgde gegarandeerd voor een glimlach.

 8. 16 april - Verandering kudotop


  bron: oi61.tinypic.com

  Vroeger bestond de kudotop uit creaties die de meeste kudo’s hadden gekregen. Users waren het hier niet mee eens en wilden variatie zien. Er kwam een nieuwe kudotop, waar creaties om het uur werden veranderd in de top. Maar later bleek dat de meesten toch de oude kudotop misten, vooral in verband met de motivatie. Wij lieten jullie kiezen wat jullie wilden, dus vorig jaar werd de nieuwe kudotop weer omgezet naar de oude kudotop. Dat betekent dat de users met de meeste kudo’s weer telkens in de kudotop verschijnen.

 9. 20 juni – Questival


  bron: 36.media.tumblr.com

  Pads kreeg het vorig jaar voor elkaar om een echt festival tot stand te brengen. Hier waren alle Quizletters welkom en er kwamen heel wat bekende mensen opdagen om iedereen te entertainen. Users konden ook hun creativiteit delen met de anderen op het Questival, waar er toch heel wat waren die hier gebruik van maakten. Achteraf bleek het Questival een super ervaring voor iedereen, niet alleen door het plezier, maar ook omdat ze een hoop mede-Quizletters konden ontmoeten. Ben jij er deze keer (weer) bij als Questival dit jaar opnieuw doorgaat? Het wordt vast weer een super leuk festival om nooit te vergeten!

 10. 8 oktober – Vertrouwenspersonen


  bron: data.whicdn.com

  Quizlet is voor velen een plaats waar ze hun hart kunnen luchten. Toch zijn er weleens dingen die je kwijt moet en niet met de hele website wil delen. Op 8 oktober kwam Laleah met het idee om een overzicht te maken van mensen die een vertrouwenspersoon wilden zijn. Sindsdien zijn er al veel users geweest die gebruik van dit initiatief hebben gemaakt en zo mensen vonden die een luisterend oor wilden zijn.

 11. 24 november - Eerste Q-magazine

  Op 24 november verscheen de eerste editie van QMagazine, verzorgd door Lily_Evans, Aserah, Dodeka, Elflord en Amphibian. Sindsdien zorgen zij ervoor dat er iedere maand een nieuwe editie klaarstaat, bomvol interviews, meetingverslagen, wedstrijden, reviews en nog vele meer! Houd de komende week het forum in de gaten of neem een abonnement, want het duurt niet lang voordat de vierde editie zal verschijnen!

 12. 18 december - Quizlet Quiznight


  bron: i.imgur.com

  Als vervolg op de Quizlet doe-avonden kwam er rond de kerstperiode een speciale quiz aan. Georganiseerd door HalfBloodPrince en Poncho achter de schermen en als uw quizmasters Reigns, Ratonhnhake en Debbaut. Vier groepen namen het tegen elkaar op in een spannende strijd om de meeste punten. De quiz was zo uitgebreid dat beslist werd om een tweede deel in te lassen. Hou dit zeker in 2016 nog maar goed in de gaten!

Reacties (3)

 • CORPSEHUSBAND

  komt er ook zo'n lijsjte voor 2018?

  3 jaar geleden
 • Laleah

  Oh wat leuk dit! Ik had dit nog helemaal niet gezien haha ^^

  6 jaar geleden
 • SonOfGondor

  Bij #11 moet Elfrond Elflord zijn.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen