Tien films/boeken/nummers voor muurbloemen!

Ikzelf heb me jarenlang druk gemaakt over het feit dat ik geen sociale vlinder ben, maar eigenlijk is het zijn van een muurbloem iets wat met trots gedragen en gevierd moet worden.

 1. Fangirl ~ Rainbow Rowell

  In new situations, all the trickiest rules are the ones nobody bothers to explain to you
  (And the ones you can't Google)


  Bij het zien van de cover van Fangirl in Standaard Boekhandel was ik meteen verliefd. Hebben! Eenmaal thuis heb ik het boek in één dag tijd uitgelezen en ik overdrijf niet als ik zeg dat het mijn favoriete boek of all time is. Volg muurbloem Cath die wanhopig haar studentenleven probeert te overleven - inclusief het volgen van lessen Fictieschrijven, zich verstoppen voor haar gekke roommate, verliefd worden op Levi, omgaan met haar vaders manische buien en het schrijven van fanfiction over Simon Snow. Een echte aanrader die ik niet weg kon leggen voor ik 'm uit had. En ja, ik ben een heel klein (gigantisch) beetje verliefd geworden op Levi en Baz.

 2. Wallflower ~ Priscilla Ahn

  Do you see me standing there in the corner?
  I was alone, I always am at these big parties


  Priscilla Ahn schetst in Wallflower het volgende herkenbare beeld: een verliefd muurbloemenmeisje blijft alleen over tijdens een feestje en probeert de moed te vinden om te gaan praten met de muurbloemenjongen aan de overkant van de zaal, maar durf niet om hem af te stappen. Awh. But not all hope is lost: tijdens het laatste refein vinden de muurbloemen elkaar. Cute!

 3. The Wallflower ~ Hazel Durham

  Another wallflower with frizzy hair that can't be tamed
  Always waiting for a man to see beyond her plainness,
  To look deeply at her beauty of true goodness
  With strong undercurrents of sizzling passion
  That really makes fools out of those girls that live for fashion


  Hazel Durham geeft met haar gedicht The Wallflower wondermooi weer hoe men veel te vaak voorbij de schoonheid van muurbloemen kijkt. Remember, we zijn prachtig op onze eigen, introverte manier. De Wallflower uit Durhams gedicht wordt door een knappe jongeman mee uitgevraagd, maar enkel en alleen omdat zijn vrienden hem uitgedaagd hebben om met een muurbloempje uit te gaan. De wending in het gedicht mag dan cliché zijn, ik ben dol op de manier waarop hij uiteindelijk toch nog voor haar valt...

  The bet had been made for him to date the wallflower
  He begins to like her because she is different
  Finding at last his kind of truth in her shy, innocent eyes
  She wears no make up, he enjoys been with no fake
  The bet allows his cynical heart to melt,
  She blooms with happiness at his admiration

 4. Belevenissen van een Muurbloem ~ Stephen Chboski


  bron: alienado.com.br

  You're a Wallflower
  You see things
  You keep quiet about them
  And you understand


  Razend bekend als The Perks of Being a Wallflower met de very handsome Logan Lerman in de hoofdrol, kan je dit boek een echte bestseller noemen. Volg de vijftienjarige Charlie terwijl hij het leven ontdekt en erachter komt wat de voordelen van het zijn van een muurbloem zijn!

 5. Bravado ~ Lorde


  bron: oceanup.com

  All my life
  I've been fighting a war
  I can't talk to you or your friends
  It's not only you
  My heart jumps around when I'm alluded to
  This will not do


  Een grote fan van Lorde zijnde, krijg ik dit nummer echt niet meer uit mijn hoofd. De zangeres is naar eigen zeggen altijd sociaal ongemakkelijk geweest en het delen van haar muziek met de wereld was dus een enorme stap. Wallflowerpower!

 6. Lemonade Mouth ~ Mark Hughes

  Just because you never look at me doesn't mean I'm not here

  Ja, op dit boek is de Disneyfilm gebaseerd waar ik heel erg stiekem heel erg dol op ben. Kijk of lees hoe de extreem verlegen Olivia haar plankenkoorts opzij probeert te schuiven terwijl het succes van haar band Lemonade Mouth blijft groeien en Stella om leert gaan met haar leerprobleem en Wen met zijn stiefmoeder. Een enorm verfrissend, verrassend Disneydrama voor alle leeftijden. En vergeet het tweede boek niet te lezen!

 7. Spring Maar Achterop ~ Sarah Dessen

  Life is full of screwups
  You're supposed to fail sometimes
  It's a required part of the human existance


  Auden heeft geen ervaring met het maken van vrienden, laat staan met daten. Als ze de zomer doorbrengt bij haar vader, die zich alleen maar bezighoudt met zijn schrijfsels, en zijn nieuwe vriendin die wanhopig wordt van haar babydochtertje Thisbe, dringt pijnlijk duidelijk tot haar door hoe weinig ze weet over het hebben van een sociaal leven. Een romantische, heerlijke chicklit over familie en jezelf vinden, die ik zeker aan kan raden!

 8. Say You Like Me ~ We The Kings


  bron: yagrazhdanin.ru

  She's the kind of girl that no-one ever knows
  And I said hi, but she's to shy to say hello
  She's just waiting for the one to take her hand and shake her up...
  I bet I could


  In Say You Like Me proberen de jongens van We The Kings de liefde van een muurbloem te winnen. Geen bezwaar, haha! Deze schattige lovesong is een sprankje zon, ook voor in de winter. Hun album Sunshine State of Mine is de zomer in een cd-doosje, downloaden dus!

 9. The Life of an Introvert ~ Cam Mills


  bron: msalx.viajeaqui.abril.com.br

  A lot of well-known people were introverts
  including but not limited to Einstein, Abe Lincoln,
  Eleanor Roosevelt, Rosa Parks and even Lady Gaga

  Ikzelf heb enorm van deze Wattpad-story en zijn scherpe kijk op het zijn van een muurbloem genoten. Cam deelt eigen ervaringen, tips, testjes en een heleboel andere dingen die je als introverte ziel enorm bekend voor zullen komen. Fantastische lectuur tijdens het wachten op de bus of in de wachtzaal van de tandarts.

 10. Observaties van een muurbloem ~ Niniwa1


  bron: cdn5.lolitaabrahamfashion.com

  'En met ons? Met ons gaat het goed, toch?'
  'Hmm.'
  'Misschien is dat alles waar we om kunnen vragen.'


  I can't help myself, mijn eigen story moet er echt tussen. Deze zomerse OP over de fantastische chaos die opgroeien met zich meebrengt is speciaal voor alle Muurbloemen op Q. Volg de ultieme muurbloem, Jessica, die na vier jaar herenigd wordt met haar jeugdvrienden. Alleen blijkt iedereen enorm veranderd te zijn en heeft Jess meer moeite dan ooit om haar plek in de groep te vinden. Steun jij team Ryess, Jessriel, Gabriellie of Jesslie? Laat het me weten in de reacties!

Reacties (3)

 • Awgeangel

  De belevenissen van een muurbloem <3

  3 jaar geleden
 • enjoIras

  Spring Maar Achterop is al twee jaar ofzo mijn lievelingsboek ^^

  Echt een superleuk lijstje!

  4 jaar geleden
 • Sophizya

  Lorde!!!!!!(H)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here