Waarom je het boek moet lezen, en niet alleen de film moet kijken

Dat vind ik zo irritant... vooral als mensen zeggen: 'OMG the Fault in Our Stars is echt een leuke film!'
Dan heb ik zo een zin om diegene te slaan. Mensen, het is een BOEK. De film is goed, maar het boek is VEEL BETER. John Green heeft alles bedacht en opgeschreven, niet de mensen die TFIOS hebben verfilmd.
All creds to John Green, guys.

Maar niet alleen TFIOS. Ik heb vriendinnen die serieus dingen zeggen als: 'Ja, dat boek lijkt me echt leuk! Maar ik wacht even tot hij verfilmd is, want hij is zo dik.'

Dus bij deze, een lijstje met redenen waarom je het BOEK moet lezen, en niet alleen de FILM moet zien.

 1. 1 • Omdat het boek er eerst was.

  Jaahaa, het boek was er als eerste! Niet de beste reden, maar dan nog. Dus lees eerst het boek, en daarna mag je de film zien.

 2. 2 • Omdat het boek meer personages heeft.

  Ja, ga dat maar na! in THG de films is er geen Madge. In HP de film is er geen Peeves. In Divergent de film is er geen Edward (en dus geen butter knife...). Al die coole personages... allemaal verloren...

 3. 3 • Omdat de boeken langer duren.

  Uhu. Een film duurt maar twee uur. Een boek, daar kan je pas lang van genieten. Dat hoef je niet in één keer te lezen, je kan zelf bepalen wanneer en waar en waarom je het leest.

 4. 4 • Omdat je in de boeken alles zelf voor je kan zien.

  In de films worden beelden aan je opgedrongen. Niks eigen fantasie, niks ontwikkeling van je creativiteit. Je moet alles zien zoals de regisseur heet ziet, en niet zoals je het zelf wilt zien.

 5. 5 • Omdat de film zich niet altijd aan de verhaallijn houdt.

  En dat is echt heel vervelend. Je verfilmd een boek, jongens! Je maakt je eigen film niet... hou je aan de verhaallijn die de geweldige John Green/Suzanne Collins/J.K. Rowling/en nog veel meer geweldige schrijvers aan je gegeven hebben.

 6. 6 • Omdat je het voortbestaan van boeken moet redden.

  Jaa, als het zo door gaat, en iedereen alleen nog maar films kijkt, dan komen er geen boeken meer... En dus ook geen boeken meer die je kan verfilmen. En wij, alle Quizletters die hier oefenen met schrijven, hebben geen toekomst voor hun favoriete baan meer.

 7. 7 • Omdat het boek gewoon veel en veel beter is!

  De omschrijvingen, gedachtes, details... die vind je niet in die vervloekte films. De boeken zijn gewoon veel beter, veel en veel en veel beter. Dus shame on you als je liever de film kijkt, en ga gewoon het boek lezen!

Reageer (27)

 • SCORPlO

  Ik vind het soms wel fijn om eerst de film te zien, want ik kan nooit heel snel een gezicht voor mij halen. En als er een verfilming is, dan heb ik tijdens het lezen ook gezichten erbij.

  4 jaar geleden
 • GoCrazy

  Helemaal mee eens!
  In de films veranderen ze altijd alles, de boeken zijn zó veel beter!
  Ik heb juist gehad wat lridescent heeft gehad, die film lijkt dus totaal niet op het boek :(
  BOEKEN ZIJN GEWOON ALTIJD BETER :D

  5 jaar geleden
 • Value

  dit is zooooo true! boeken zijn beter #feit (cat)

  6 jaar geleden
 • Tomlinsbear

  Thank God! Eindelijk iemand die het even duidelijk maakt

  6 jaar geleden
 • ChrisMIW

  Ik hou van boeken!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen