10 redenen waarom je anime zou moeten kijken


Anime, of je het nu kijkt of niet; je hebt er vast en zeker van gehoord. Japanse 'tekenfilms' die stilaan de wereld veroveren - al is het zoveel meer dan dat. Maar waarom zou jij nu meteen naar KissAnime moeten gaan om een anime te starten?

 1. Je breidt je talenkennis uit.


  bron: www.lingholic.com

  Nee, van anime kijken ga je niet opeens vloeiend Japans kunnen spreken, geloof me. Maar vergeet niet dat anime ook ondertiteling heeft - meestal in het Engels. En ja, ik geloof dat je Engels zou kunnen verbeteren door anime te kijken, omdat je constant Engelse ondertiteling ziet. Ik kan bijvoorbeeld veel sneller Engels lezen dan voordien - logisch, anders kan ik de ondertiteling niet volgen.

 2. Je leert een andere cultuur kennen.


  bron: data.whicdn.com

  Typisch Japans eten, unieke Japanse gewoontes, traditionele Japanse klederdracht... Grote kans dat je het ziet passeren in anime! En geef toe; iets meepikken van een andere cultuur kan nooit kwaad!

 3. Anime is gevarieerd.


  bron: img-cache.cdn.gaiaonline.com

  Als je denkt dat iedere anime hetzelfde is, heb je het bij het verkeerde eind. Niet alleen kan er een groot verschil zijn in stijl, maar ook de verhaallijnen kunnen mijlenver van elkaar liggen. Zo gaat Hyouka over een jongen die schoolmysteries oplost voor een nieuwsgierig meisje, terwijl Attack on Titan gaat over een jongen die vecht tegen mens etende reuzen. Als je nog steeds wilt volhouden dat iedere anime hetzelfde is... Ga je gang.

  Oh ja, en even voor de duidelijkheid, niet iedere anime is voor kinderen.

 4. Het is mooi.


  bron: s-media-cache-ak0.pinimg.com

  Je kunt veel zeggen van anime, maar sommige anime zijn gewoon pareltjes als het aankomt op artstyle - al geldt dat natuurlijk niet voor iedere anime.

 5. De episodes zijn kort.


  bron: www.animemaru.com

  Je kent het gevoel wel. Je wil een episode kijken van je favoriete serie, maar je kunt maar niet genoeg tijd vrijmaken. Wel, voor een anime episode heb je slechts de helft van de tijd nodig. Dat maakt het jammer genoeg ook heel verleidelijk om te zeggen: 'Nog één episode voordat ik [vul aan].' Ik bedoel, huiswerk kan wel 20 minuutjes wachten... toch?

 6. Je kunt mensen verbazen. (Of ze uitschelden zonder dat ze het doorhebben.)

  Ik bedoel, wie wordt er nu niet helemaal omver geblazen als je laat zien hoeveel Japanse woorden je kent? Juist ja: niemand. Iedereen zal vast denken dat jij een bovennatuurlijke talenknobbel hebt.

 7. Je hebt een enorm aanbod van anime.


  bron: images6.fanpop.com

  Geloof me: anime is onuitputbaar.

 8. Je kunt fangirlen.


  bron: 2.bp.blogspot.com

  Er zijn een heel aantal mensen op deze wereld die anime kijken. Dus je kunt je volledig laten gaan en erop los fangirlen. En geeft nu toe: welk fandom het ook is, je houdt van fangirlen.

 9. Je vindt inspiratie voor tekeningen.


  bron: www.drodd.com

  Want, wie wilt er nu niet zijn favoriete anime personage proberen na te tekenen? Juist ja; degene onder ons die niet kunnen tekenen. Maar voor zij die het wel kunnen; anime/manga personages kunnen vast en zeker een leuke tekening opleveren!

 10. Bishounen.


  bron: data.whicdn.com

  Want in anime kunnen jongens wel degelijk perfect zijn.

Reacties (10)

 • CORPSEHUSBAND

  Ik zou het hooguit gaan kijken vanwege de lengte van afleveringen, maar verder voel ik er niet echt iets voor (';

  2 jaar geleden
 • Zidian

  Yhap. Heel accuraat.

  4 jaar geleden
 • Yuzu

  Goed Lijstje mee eens meid !!

  4 jaar geleden
 • Mephistopheles

  Truueeeeeee. Lief anime.

  4 jaar geleden
 • NiareNero

  Geweldig lijstje dit, just perfect.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen