Favoriete stories 2014

Dit zijn naar mijn mening de tien leukste stories die in 2014 actief waren.
Ze staan op alfabetische volgorde. ^^

 1. Adventurer • OP

  Xandria, dochter van een groots avonturier, gaat na de dood van haar vader op haar eerste avontuur: een zoektocht naar een schat.
  Maar het gezelschap waarmee ze reist, is nogal opmerkelijk.
  Zo zijn er een constant ruziënde broer en zus en een heks die nooit tovert. De enige normale in dit gezelschap lijkt de jonge ridder Breyan. Maar wat verbergt hij voor haar en de rest van de groep?
  Hun zoektocht naar een mysterieuze schat leidt ze naar de meest sprookjesachtige plaatsen en ze ontmoeten wezens die geen mens ooit heeft gezien. Xandria treedt in haar vaders voetsporen en ontdekt steeds meer over zijn verleden. Maar zal ze ook ooit weten wie eigenlijk haar moeder was? En zal ze ooit Breyans geheim ontdekken?

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 2. Alles wat niet mag én andere geheimen • Fred & George

  "It's double the giggles and double the grins, and double the trouble if you're blessed with twins."


  De Wemel-tweeling gaat vol vertrouwen hun derde jaar op Zweinstein tegemoet. Fred en George zijn nog altijd immens populair, zowel als dynamisch Zwerkbalduo én als hilarische komieken. Hun jongste broertje vormt een extra doelwit dit jaar en nu Percy klassenoudste is, is het zelfs nog leuker om hem te plagen. Talloze strafwerkuren, gekke streken en vermaningen van Professor Anderling staan hen te wachten, maar dan gooit een meisje roet in het eten. Wat zal er gebeuren als een van de twee broers minder tijd heeft voor de ander en ze voor het eerst van het leven iets niet kunnen delen?

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 3. The Arkenstone • The Hobbit


  bron: fc00.deviantart.net

  Naésse is een jonge half-elf, en de dochter van heer Elrond. Als er op een dag wordt besloten dat ze zal trouwen met Legolas, lijkt alles in een klap te veranderen. Ze betwijfelt of ze Thranduil kan vertrouwen en als hij een dwerg met zijn kameraden opsluit in de kerkers wordt haar gevoel alleen maar versterkt. Blijkbaar zijn de dwergen niet de enige die geleid worden door hebzucht.

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 4. Askroth: Ver van Huis • OP


  bron: i57.tinypic.com

  Meerdere personages reflecteren op hun tijd in het thuisland, hun gedwongen vertrek uit het thuisland en hun zoektocht naar thuis.

  *


  De geur van smeulende lijken vulde mijn neusgaten, terwijl een bloedrode zon onderging. De zon leek roder dan normaal, rood door het bloed dat ik verspild had. Bloed dat gediend had voor wraak. Bloed waar ik recht op had. De huizen om mij heen waren vernietigd door mijn toedoen. Hier en daar lagen kinderen, verbrand en verminkt. Gedood door mijn toedoen. Ze hadden het verdiend, net als hun ouders. Dit waren de mensen die verantwoordelijk waren voor de dood van mijn broer.
  Ik zat in het zand en mijn handen rustten op mijn schoot. Eva zat recht tegenover mij en keek mij in mijn ogen. Ik dacht dat ik iets van bewondering in haar ogen zag, maar ik wist het niet zeker. Ik hoopte dat ze ook de bewondering en dankbaarheid in mijn ogen zag. Ik was dankbaar voor haar hulp, dankbaar dat ze had geholpen bij het behalen van rechtvaardigheid: de dood van al deze mensen.
  Ik glimlachte naar Eva en ging met mijn hand door haar haar. Ik wist dat ze geholpen had uit liefde, liefde voor mij, ook al behoorde ze Adam toe. Ik besloot haar te belonen voor haar trouw en ik gaf haar een kus op haar lippen.
  ‘Niemand mag dit weten,’ fluisterde ze toen, en ik knikte.
  ‘Niemand zal dit weten.’

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 5. Be Brave • Divergent

  Casey en Ezra zijn een tweeling die na hun geboorte van elkaar zijn gescheiden. Ezra woont in Chicago en Casey woont in de Rand samen met haar moeder. Als Ezra een ongeval krijgt en in Chicago niet geholpen kan worden, worden de meisjes in het geheim midden in de nacht verwisseld.

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 6. Daarheen en weer terug • The Hobbit


  bron: i58.tinypic.com

  Gandalf heeft de dwergen en Bilbo opgetrommeld om een queeste te ondernemen en Smaug te verslaan. Moedig gaan ze op weg, maar wat ze niet verwachtten, was dat de hobbit in hun gezelschap meer kunstjes kan dan alleen inbreken, ook al heeft hij dat zelf nog niet in de gaten.
  Ze belanden in een vreemde wereld, met weinig bomen, rokende voertuigen en hoge gebouwen op stenen wegen. Het reisgezelschap zit samen met hun pony’s vast in een mysterieuze wereld. Of is er een weg terug en wie gaat hen helpen?

  Heel ver benee’ het water koud,
  Naar grachten diep en huizen oud,
  Moeten wij gaan eer dag breekt aan,
  Op zoek naar betoverd goud

  Menige spreuk met toverkracht
  En een rink’lende hamerslag
  Brachten hen daar met diepe kracht
  Diep in de stad, waar het duister wacht


  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!!

 7. Darkness Beckons/Duath • The Hobbit


  bron: 31.media.tumblr.com

  The night is darkening round me,
  The wild winds coldly blow ;
  But a tyrant spell has bound me,
  And I cannot, cannot go.

  Clouds beyond clouds above me,
  Wastes beyond wastes below ;
  But nothing drear can move me :
  I will not, cannot go.


  Dit verhaal is tijdelijk inactief

 8. Far Over The Misty Mountains Cold • The Hobbit

  ‘Go back home! This quest is nothing for girls and especially not for an elf princess!’ he shouted ‘I’m no elf princess! If you don’t mind I would like you not to underestimate me, it’s kind of hurting me and since you also took a hobbit with you I think I also have the right to join you guys and I might be more useful than you think I am!’ I answered where after he shut his mouth, but I could still see the anger in his eyes. Not that I cared, elf or princess, human or hobbit and king or dwarf, nothing and no one would be spared on this quest!
  We became a famous company, worth it to have a place in many different songs and poems, we survived in the darkest places and we won battles, we fought till the end of all wars!

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

 9. S.H.I.E.L.D. them from mischief • Loki


  bron: cinemagogue.com

  Na de strijd in New York zetten de agenten van S.H.I.E.L.D. alles op alles om Loki Laufeyson van Asgard te vinden.
  Hun beste agenten worden ingezet om hem in de boeien te slaan en onschadelijk te maken.

  Dit verhaal is tijdelijk inactief.

 10. Titanium • OP

  “Het experiment is over, Clio.”
  Mijn ogen werden wijd. “Dat kun je niet doen!”
  Ze knikte kalm. “Dat moet ik zelfs doen. Je moet het begrijpen, Clio. En ik weet dat je je toch zult los vechten als ik het je niet uitleg. Je zult dan weten wat het is dat je moet doen. Ik weet dat je het juiste zal doen.”  Clio heeft door een chip in haar hoofd vreemde krachten, die naar boven komen bij heftige emoties. Al sinds haar geboorte wordt ze gevangen gehouden en in het geheim getraind, totdat ze op haar 20'ste verjaardag van haar bed wordt gelicht. Het experiment is over en mislukt. Er is geen nut meer voor haar, en de mensen daar willen een einde aan haar leven maken, tenzij ze vecht. Als door een wonder weet ze zich vrij te vechten en zwaargewond valt ze in de handen van Kathryn, een journaliste die langsliep op weg naar haar werk. Of zit er meer achter?

  Zal Clio leren wennen aan het leven in de echte wereld en uit de handen weten te blijven van de mensen die nog steeds achter haar aan zitten? Wat zal Kathryn doen met de schokkende informatie die Clio haar geeft? En wat is het potentieel van Clio's krachten?

  Nieuwsgierig? Bekijk hier het verhaal!

Reacties (3)

 • NikIaus

  Wel heel tof Natas dat je deze mensen even wat meer bekendheid geeft!

  1 jaar geleden
 • Awgeangel

  Ahh, ze klinken zo leuk allemaal *//*

  3 jaar geleden
 • Vasya

  Oh o: 2 stories van mij
  Dat van STFM had ik niet zien aankomen D:
  Bedankt:$

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen