Vijf Simpele Tips Om Inspiratie Op Te Doen

We kennen het allemaal wel. Je hebt zin om creatief bezig te zijn, maar de inspiratie blijft uit.
Wat doe je eraan?


Kom het hier te weten!

 1. Trek De Natuur In!


  bron: stylonica.com

  Je zou je verwonderen over het effect dat de natuur op je kan hebben! Een lange fietstocht of wandeling kan wonderen doen. Je hoofd is even helemaal vrij. Geloof me, inspiratie zal volgen! Voordat e het zelf doorhebt groeit er een gigantisch idee uit die tocht. Zie je het al voor je? Hoe opeens heel de omgeving verandert, je terug in je eigen fantasiewereld zit en inspiratie met bakken uit de lucht komt vallen?

 2. Haal Je Inspiratie Uit Andere Werken!


  bron: ingridsnotes.files.wordpress.com

  Nee, hiermee bedoel ik niet: pleeg plagiaat. Soms kunnen andere werken je helpen. Een goede film, een goed boek, een theatershow, of zelfs een dans zouden je kunnen helpen met het creëren van jou ideeën. Maar let er wel op dat je de verhaallijn van een boek, film... niet klakkeloos overneemt!

 3. Muziek!


  bron: www.muziek-luisteren.org

  Eigenlijk hoort dit ook nog een beetje bij de vorige tip, maar ik wilde het toch nog even apart zetten om dat muziek voor velen een grote bron van inspiratie is. Ken je dat gevoel? Wanneer je jezelf opgesloten hebt op een rustige plek, je oortjes in. Dat gevoel wanneer je helemaal zweeft op de muziek? En dat gevoel wanneer de woorden en de melodie van de muziek opeens hun eigen verhaal vertellen? Zie jij dan ook die beelden voor een nieuw verhaal?
  Muziek = inspiratie.

 4. Gewoon Beginnen!


  bron: www.centrumnacha.nl

  Niets is mooier dan een leeg blad papier. Wees niet bang om te falen, maar begin gewoon willekeurig. Dit geldt zowel voor schrijven als voor tekenen of zo. Soms heb je gewoon geen uitgestippeld plan nodig. Soms komt de inspiratie vanaf het moment dat je je pen/potlood op het papier zet. Dus waag het erop, je hebt niks te verliezen! Wie weet komt er echt iets moois uit voort, zonder dat je een vast idee had.

 5. Denk!


  bron: davidwilkerson.teenchallenge.nl

  Je kunt op verschillende manier nadenken over een nieuw idee. Zo kun je bijvoorbeeld brainstormen. Of je kunt jezelf afzonderen op een rustige plaats, je ogen sluiten en rustig beginnen met het verzinnen van personages, of elementen die je er zeker in wilt. Het is misschien niet altijd even simpel, maar zodra je de hoofdelementen hebt, zul je zien dat de rest vanzelf komt. Als je bij een verhaal bijvoorbeeld de personages hebt, zul je zien dat er zich snel een idee vormt over het verloop van het verhaal zelf!

Reacties (10)

 • CORPSEHUSBAND

  Alle tips, behalve 1, helpen mij idd. Dagdromen en series helpen mij ook vaak om inspiratie op te doen.

  2 jaar geleden
 • Uiltjes

  (Y)

  2 jaar geleden
 • filosofie

  Handige tips die ik vaak gebruik, Joe!

  2 jaar geleden
 • scintillare

  handig!

  3 jaar geleden
 • Effy_Stonem

  Het grappige is dat ik al die dingen al gebruikte en jij ze allemaal op noemtxD

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen