Mijn favoriete ASMR Artists

Velen van jullie hebben het vast nog niet gehoord; ASMR.
ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het is een benaming voor mensen die in hun hoofd, en soms ook in hun ruggenmerg, speciale tintelingen voelen wanneer ze bepaalde geluiden horen en/of gebaren zien. Het zijn altijd hele fijne rillingen, maar elk mensen kan andere triggers hebben, zo vinden vele mensen het fluisteren fijn, terwijl anderen zich daar enorm aan storen en bijvoorbeeld het geluid van een waterspray, scharen of tikken van vingers op verschillende materialen heel fijn vinden.
Zelf kan ik soms niet eens meer fijn in slaap komen zonder ASMR, dit heb ik echt al jaren.

Dus dacht ik, waarom geen lijstje met mijn favoriete ASMR-Artists, want hoe je het ook wendt of keert, ASMR begint ook echt een vorm van kunst te worden met talloze Roleplays.

Deze lijst zal ik blijven aanvullen als ik weer nieuwe artists vind. Want de ASMR communitie verspreidt zich met de dag.
Bij elke naam zal ik 1 filmpje plaatsen + een kort stukje waarom ik die persoon/personen zo fijn/goed vind.
Alleen artists waarvan ik meer dan twee filmpjes in mijn ASMR playlist o youtube heb staan komen in deze lijst.

 1. Heather Feather ASMR  Heather word door sommigen ook wel omschreven als 'The Queen of ASMR'. Ze heeft dan ook vele goede filmpjes en je kan altijd wel leuke referencies uit de filmpjes halen. Ook heeft ze leuke rollenspellen en het beeld en geluidmateriaal is helder en zeer fijn om naar te luisteren.

 2. ASMRrequests  Ally heeft ook heel veel creativiteit en door haar meerdere typetjes is het nooit saai, daarnaast heeft ze ook altijd hele fijne tingles, goede kwaliteit en haar stem vind ik vaak één van de weinige waar ik me op lange duur niet aan erger.

 3. Deep Ocean of Sounds  Deep Oceans of Sounds heeft altijd filmpjes zonder gepraat, wat vaak ook wel fijn is en zijn met elk filmpje altijd specifiek gericht op één ding, tenzij anders aangegeven. Hij heeft namelijk ook wel trigger filmpjes(zoals die hierboven), voor mensen die nog niet zo veel van ASMR afweten zijn triggerfilmpjes ideaal om erachter te komen welke geluiden het voor jou wel of niet fijn zijn.

  Andere kanalen zoals dit zijn:
  SOUNDsculptures, al posten zij minder regulier en soms ook minder uiteenlopend.
  Asmr Vids, hij praat soms wel bij zijn filmpjes, maar hij heeft een fijne stem en heeft ook veel no talking filmpjes gericht op bepaalde geluiden.

 4. CalmingEscape  Ik heb haar op deze lijst staan omdat ze echt hele leuke roleplays heeft, echter vind ik soms de kwaliteit wat minder. Echter heeft ze genoeg filmpjes die vol zitten van de tingles.

  Ander kanaal zoals deze:
  BrittanyASMR - Heeft ook geweldige roleplays die misschien nog wel creatiever in elkaar steken dan die van CalmingEscape, maar ik vind haar stem soms wat irritanter.
  ASMR Angels - Heeft weinig 'uitgebreide' roleplays.
  VisualSounds1

 5. WhispersInBloom  I just love her fantasy styled roleplays. Ze heeft altijd een hele fijne manier van praten en haar filmpjes hebben bijna altijd wel een soort fantasy thema.
  Een minpuntje vind ik wel dat ze er soms wat variatie in mag gooien met haar stem, maar des al nog is haar stem ook één van de weinigen waar ik me niet snel aan erger.

 6. FredsVoice  *Zucht* De Thor van de ASMR wereld met een heerlijke stem en filmpjes vol tingles. Zijn Roleplays zijn ook altijd interessant en de tingles zijn gewoonweg magisch. Hij is echt één van mijn favoriete ASMR artists als ik op een stem af moet gaan.

  More like Fred:

  Deluca ASMR
  PARIS ASMR
  Ricky7Whisperers
  Sebastian ASMR
  Subtlesounds ASMR

 7. Makoto.ASMR  Makoto is mijn eerste Japanse ASMR artist op deze lijst!
  Ik heb ontdekt dat ik Japans zo fijn vind klinken als het gesproken word. Als daar dan ook nog eens super fijne tingles aan toegevoegd worden kan je mij wegdragen naar dromenland.

  Andere Japanse ASMRtists die ik volg zijn;

  King Hiro
  Rika ASMR
  Sachi ASMR
  Tsubasa ASMR
  ASmeneR

 8. ASMR Massage Psychetruth  Dit is een kanaal die door velen in gebruik is. Vaak zijn er vele vrouwe actief op dit account. Zoals de titel al zegt wijden vele filmpjes zich aan op het masseren van de hoofdhuid, maar ook schouders en vele van hun haarborstel filmpjes zijn 'to die for'.

  Andere kanalen zoals dit waar ik van hou:

  MassageASMR

 9. Ephemeral Rift  Zoals ik al zei; ASMR zit vol met creativiteit en dat komt ook zeker tot diens recht bij Ephemeral Rift.
  Bij sommige filmpjes van hem zou jij je best wat ongemakkelijk kunnen voelen, maar de triggers in het filmpje zijn zeer welkom.

  Andere kanalen zoals hem:

  Paul Artwork ✧ ASMR
  Phoenician Sailor (Volgende op de lijst)

 10. Phoenician Sailor  Ik vind Phoenician Sailor echt een geweldige stem hebben en de kwaliteit van de filmpjes is ook echt goed. Maar wat ik ook mooi vind aan zijn stijl is de unieke storytelling en vaak de plottwist op het einde waardoor hij één van de weinige is waarbij ik soms juist mijn best doe om wakker te blijven.

 11. FatFr33Pudding  Wat ik zo fijn vind aan FatFr33Pudding is dat hij een wat alternatievere kant geeft aan ASMR.Zijn Roleplays zijn leuk en hij heeft een zeer geruststellende stem, maar kan soms ook opeens uit een hele onverwachte hoek komen met iets.

  Kanalen zoals dit;

  Steven ASMR
  Ricky7Whispers

 12. Ardra Neala  Ardra Neala heeft ook wat alternatievere ASMR filmpjes en sommigen gaan ook wat meer de duistere kant op. Hoewel dat de laatste tijd wat rustiger is.

  Andere kanalen zoals Ardra zijn er niet echt, maar deze komen dan nog wel een beetje in de buurt;

  albinwhisperland - Is meer een creatieve pastelchick met leuke Art stuff.
  Relaxing Whispers / Sky ASMR
  Lily Whispers ASMR

 13. Bluewhisper  I ike Bluewhisper omdat ik haar stem fijn vind. ^^

Reacties (2)

 • IrishNialler

  Super gaaf lijstje, ik had er nog nooit van gehoord

  2 jaar geleden
  • DreamerN

   Bedankt (: Ik vind het altijd leuk om meer mensen kennis te laten maken met ASMR. Ik ga dit lijstje ook snel weer updaten omdat ik nog heel veel andere goeie accounts heb gevonden in het afgelopen jaar.

   2 jaar geleden
 • Value

  gentlewhisperings is mijn favoriet maar dit is een handig lijstje!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen