5 weetjes die je blij maken.

Heb jij een naar gevoel, of ben je gewoon nieuwsgierig naar dit lijstje? In beide gevallen zal het je niet teleurstellen. Hierbij: 5 weetjes die je blij maken.

 1. 1: sterrestof.

  In ieder ding op deze wereld zitten deeltjes - in grote of kleine hoeveelheden - die ook de basis zijn voor sterrenstof. Deze deeltjes komen vrij wanneer een ster sterft en dat is blijkbaar op aarde terechtgekomen en met de cyclussen mee gaan doen. We bestaan dus allen
  Aal uit sterrenstof!

 2. 2: otters en steentjes.

  Otters hebben bepaalde zakken in hun vel waar ze steentjes in stoppen. Die steentjes gebruiken ze om schaaldieren te openen. Uit onderzoek bleek dat otters hun lievelingssteentjes hun hele leven bewaren.

 3. 3: lieve motorbende.

  Er bestaat een motorbende in de wereld die iets ontzettend goeds doet: ze bieden onderdak aan kinderen die (bijvoorbeeld) mishandeld worden. Ook gaan ze met een kind mee als die naar een plek mort waar ze meer zelfvertrouwen nodig hebben of waar ze mogelijk gevaar lopen. Heel erg goede "kerels", dus.

 4. 4: chocola maakt vrolijk!

  In chocola zit een stofje wat je blijer en optimistischer maakt gedurende een tijdje. Daarom eten vrouwen wanneer ze zwanger zijn veel chocola: ze hebben gewoon dat beetje vrolijkheid nodig wat ze aan het kindje afstaan.

 5. 5: smiley voor weeskinderen.

  Er was een vrouw die aks tuinierster vrijwillig bij een weeshuis werkte en ze merkte en snapte dat de weesjes wat treurig waren, dus ze bedacht iets om ze op te vrolijken. Met allerlei soorten kleurige en fleurige bloemen maakte ze een lachende smiley in de tuin van het weeshuis.

 6. (Geen weetje, maar lees het wel A.U.B.)

  Laat in een reactie weten welk feitje jóú het meest blij maakte en bij welke het minst.

Reacties (8)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen