Natas' bookshelf - OP's

Hier is een overzicht te vinden van de OP's die ik met veel plezier heb gelezen of lees. Het zijn allemaal afgeronde of actieve verhalen. (:

 1. Jewel of the Sea  Auteur: Cordeliae
  Genres: Drama & Fantasy

  Ergens diep in de oceaan vindt een duiker een mysterieus, parelachtig ei. Hij neemt het mee naar boven, niet wetende dat hij hierbij het ei steelt van een familie die diep onder de wateren leeft. Wat nam hij van hen af en waar komt het parelachtige ei terecht tijdens haar reis naar de mensenwereld?'

  De link!

 2. Draken brengen geluk


  Auteur: SonOfGondor
  Genres: Fantasy & Avontuur

  Nuo woont in een klein bergdorpje in het machtigste land van de wereld: Minzu. Dit land wordt onder andere bewoond door draken, waarvan wordt geloofd dat ze geluk brengen en geneeskrachtige magie bezitten. Als in haar dorp de pest uitbreekt, wordt ze door haar adoptieve oma, de leider van het dorp, gevraagd op zoek te gaan naar de rode draak die volgens de legenden het dorp beschermd. Maar deze draak is al jaren niet gezien en heeft zich teruggetrokken in de bergen. Nuo begint aan een lange en gevaarlijke reis om de draak te vinden en haar dorp te redden. Maar ook de drakenkeizerin, de keizerin van het rijk, heeft gehoord van haar zoektocht en doet een beroep op haar om het rijk te helpen verlossen van de op tijgers rijdende stam die zint op de rijkdommen van het land. Ze komt voor een moeilijke keuze te staan. Moet ze haar dorp en iedereen waar ze van houdt redden of het rijk? Voor beide tikt de klok.

  De link!

 3. Titanium


  Auteur: SonOfGondor
  Genres: Fantasy & Romantiek

  Clio heeft door een chip in haar hoofd vreemde krachten, die naar boven komen bij heftige emoties. Al sinds haar geboorte wordt ze gevangen gehouden en in het geheim getraind, totdat ze op haar 20'ste verjaardag van haar bed wordt gelicht. Het experiment is over en mislukt. Er is geen nut meer voor haar, en de mensen daar willen een einde aan haar leven maken, tenzij ze vecht. Als door een wonder weet ze zich vrij te vechten en zwaargewond valt ze in de handen van Kathryn, een journaliste die langsliep op weg naar haar werk. Of zit er meer achter?

  Zal Clio leren wennen aan het leven in de echte wereld en uit de handen weten te blijven van de mensen die nog steeds achter haar aan zitten? Wat zal Kathryn doen met de schokkende informatie die Clio haar geeft? En wat is het potentieel van Clio's krachten?


  De link!

 4. Adventurer


  Auteur: SonOfGondor
  Genres: Fantasy & Avontuur

  Xandria, dochter van een groots avonturier, gaat na de dood van haar vader op haar eerste avontuur: een zoektocht naar een schat.
  Maar het gezelschap waarmee ze reist, is nogal opmerkelijk.
  Zo zijn er een constant ruziënde broer en zus en een heks die nooit tovert. De enige normale in dit gezelschap lijkt de jonge ridder Breyan. Maar wat verbergt hij voor haar en de rest van de groep?
  Hun zoektocht naar een mysterieuze schat leidt ze naar de meest sprookjesachtige plaatsen en ze ontmoeten wezens die geen mens ooit heeft gezien. Xandria treedt in haar vaders voetsporen en ontdekt steeds meer over zijn verleden. Maar zal ze ook ooit weten wie eigenlijk haar moeder was? En zal ze ooit Breyans geheim ontdekken?


  De link!

 5. Schimmenspel


  Auteur GredWeasley
  Genres: Thriller & Avontuur


  De drieëntwintigjarige Iwo is al bijna vier maanden afgestudeerd en werkeloos, als hij plots gebeld wordt door zijn oom in India. De jongste broer van zijn moeder, reisleider van beroep, verzoekt hem dringend het eerste vliegtuig naar New Delhi te nemen. De dochter van zijn beste vriend is ontvoerd en volgens hem is vreemd genoeg Iwo de enige die hen kan helpen. Hij heeft zijn redenen om te geloven dat de roof iets te maken heeft met een oude epos waar Iwo werkelijk alles over beweert te weten: De Ramayana. Na enig twijfelen stemt Iwo ermee in, familie help je immers altijd. Iwo weet alleen niet dat deze roep om hulp slechts het begin is van een bloedstollende race tegen de klok vol raadsels, mysteriën en met een geduchte psychopaat als tegenstander, iets waar de wereldvreemde Iwo helemaal niet naar op zoek was en wat zijn idee over wat feit en wat fictie is compleet zal veranderen.


  De link!

 6. Silhouet


  Auteur: Myx
  Genre: Fantasy

  Anabella Torch lijkt in de macht te zijn van een mysterieuze fantoom. Althans dat denkt ze. Het bezit haar geest, gedachtes en haar lichaam.

  Als voor haar het noodlot toeslaat en ze een keuze maakt die zware consequenties met zich mee brengt, blijkt het leven dat ze kende niets vergeleken met de opdracht die ze krijgt.
  Haar torso staat vol met tekens, die coderen voor een Zonde of een Deugd. Is ze de Sleutel naar het Einde? Of juist naar het Begin?


  En dan is er nog het Silhouet, Grey. Hij worstelt met zijn gevoelens, zijn eigen keuze en het naderende lot. Want zijn pad is alles bepalend.

  De link!

 7. Verblind door liefde


  Auteur: Nishinoya
  Genres: Fantasy & Avontuur

  In een wereld waar ze 'liefde is blind' iets te letterlijk nemen, verliest iedereen, ongeacht afkomst of rijkdom, zijn gezichtsvermogen zodra ze verliefd worden. Kleurrijke ogen die eerst vol leven zaten worden dof, grijs en doods.

  De negentienjarige Jesse, die erin is geslaagd om liefde te ontlopen en zo zijn zicht te bewaren, vraagt zich af of zijn ogen wel enig nut hebben in deze wereld. Niet alleen voelt hij zich eenzaam en 'anders' omdat hij de enige is van zijn leeftijd die de wereld nog kan zien, maar ook profiteren zowel zijn vrienden als zijn familie van het feit dat zijn ogen nog perfect in orde zijn.

  Is hopeloos wachten tot ook hij zijn zicht zal verliezen het enige wat hij kan doen, of wacht er een grotere lotsbestemming op hem?


  De link!

 8. And yet we die


  Auteur: SonOfGondor
  Genres Drama & Historisch

  Justine is nog maar net 20 als de oorlog begint. Aanvankelijk gaat Frankrijk de oorlog in met een positief gevoel, maar de stemming slaat al snel om. Haar beide broers zijn naar het front gestuurd en lopen elke dag groot gevaar. Als het ondenkbare gebeurt en Justine haar familie uit elkaar ziet vallen, ziet ze dat ze iets moet doen. Ze besluit een kans te grijpen om als verpleegster naar het front te worden gestuurd, waar ze kennis maakt met het zware dagelijks leven in de loopgraven. Ook leert ze Jean kennen, een soldaat uit Algerije die gedwongen werd uit zijn moederland te vertrekken en te vechten. Ze luistert naar zijn verhalen en een hechte band ontstaat tussen de twee verwante zielen. Op een nacht beloven ze elkaar de oorlog te overleven, maar de soldaten uit de koloniën doen al het meest dodelijke werk en Justine vreest voor het leven van haar nieuwe vriend.

  De link!

Reacties (1)

 • Value

  ooooh echt een leuk lijstje! veel leuke en goede verhalen c:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen