Natas' bookshelf - Fanfics

Hier is een overzicht te vinden van de fanficties die ik met veel plezier heb gelezen of lees. Het zijn allemaal afgeronde of actieve verhalen. (:

 1. Our Hearts Beat As One

  Auteur: WinchesterDean
  Fandom: The Hobbit

  Eleanor is prinses van Ëandor, een klein dorp aan een rivier voor Erabor. Haar vader is de koning en zij is de opvolgster, maar ze is nog steeds niet verloofd. Haar moeder heeft ze niet lang gekend, aangezien ze op jonge leeftijd gestorven is. Op een dag ontmoet ze de dwergenprins Thorin, die net terug komt van een handelsmissie en ze biedt hem een maaltijd en onderdak aan. Ze kunnen het snel goed met elkaar omgaan, maar daar komt snel verandering in en door de strenge hand van haar vader verlaten ze elkaar in een tragisch moment.

  Verschillende jaren later gaat haar vader dood tijdens de strijd tegen Azog, aangezien hij zijn onsterfelijkheidsketting doorgeeft aan zijn dochter sterft hij aan zijn verwondingen. Eleanor is nog steeds niet getrouwd maar onderhands wel al verloofd, alleen niet met de man waar ze van houdt.
  Plots krijgt ze onverwachts bezoek van iemand waar ze het nooit van had verwacht, de draak Smaug komt naar haar dorp toe en vele gevaren komen vrij. Zal de liefde het overwinnen of zal zij en al haar geliefden sterven door een dwaze beslissing die ze genomen heeft?


  De link!

 2. Far Over The Misty Mountains Cold

  Auteur: NinielBlack
  Fandom: The Hobbit

  ‘Go back home! This quest is nothing for girls and especially not for an elf princess!’ he shouted ‘I’m no elf princess! If you don’t mind I would like you not to underestimate me, it’s kind of hurting me and since you also took a hobbit with you I think I also have the right to join you guys and I might be more useful than you think I am!’ I answered where after he shut his mouth, but I could still see the anger in his eyes. Not that I cared, elf or princess, human or hobbit and king or dwarf, nothing and no one would be spared on this quest!
  We became a famous company, worth it to have a place in many different songs and poems, we survived in the darkest places and we won battles, we fought till the end of all wars!
  '

  De link!

 3. Second Scar to the Right


  Auteur: wizardnightM
  Fandom: crossover Belle en het Beest & Peter Pan

  Nadat hij verbannen is uit Neverland, wordt Peter Pan naar onze wereld gestuurd. De verloren jaren die hij op het eiland heeft verspild, beginnen hem in een snel tempo in te halen, resulterend in een misvormd uiterlijk. Zich schamend voor zichzelf, trekt hij zich terug in een vervloekt landhuis in het stadje Welsford. Schuilend met als doel dat niemand ook maar een glimp van hem opvangt. Zijn plan lijkt echter te mislukken als een jonge vrouw op een dag het landhuis betreedt en recht door hem heen kijkt. Er ontstaat een sterke relatie tussen hen, maar kan hun liefde wel overleven tegen de verplichtingen van de maatschappij? Kan Peter Pan zich wel openstellen voor zulke volwassen gevoelens?

  De link!

 4. Daarheen en weer terug


  Auteur: Gumball
  Fandom: The Hobbit

  Gandalf heeft de dwergen en Bilbo opgetrommeld om een queeste te ondernemen en Smaug te verslaan. Moedig gaan ze op weg, maar wat ze niet verwachtten, was dat de hobbit in hun gezelschap meer kunstjes kan dan alleen inbreken, ook al heeft hij dat zelf nog niet in de gaten.
  Ze belanden in een vreemde wereld, met weinig bomen, rokende voertuigen en hoge gebouwen op stenen wegen. Het reisgezelschap zit samen met hun pony’s vast in een mysterieuze wereld. Of is er een weg terug en wie gaat hen helpen?


  De link!

 5. Crazy • Sirius Black


  Auteur FeorgeWeasley
  Fandom: Harry Potter

  Katherina Vakrov wordt dagenlang gemarteld door Voldemort en zijn aanhangers omdat zij als één van de weinige weet, waar Lily en James ondergedoken zitten. Langzaam wordt ze gek, maar ze geeft niet toe, nooit zal ze hen verraden.
  Nadat ze weer vrijkomt lijkt alles de goede kant op de gaan in de oorlog tegen Voldemort, totdat Sirius Black - James' beste vriend - de familie Potter verraad en de wereld van Katherina compleet in elkaar stort.


  De link!

 6. You killed your father || John Murphy
  Auteur: Trikru
  Fandom: The 100

  De Ark is een vredige plek, tenminste, als je je weet te gedragen naar de wet. Iedere misdaad wordt namelijk bestraft met de dood. Voor je het weet wordt je afgezweefd en zweeft jouw lichaam voor eeuwig door de ruimte.
  Alex Murphy heeft het beste voor met zijn zoon, John. Wanneer de jongen ziek wordt besluit hij medicijnen te stelen om zijn zoon beter te maken. Echter wordt hij gepakt en afgezweefd. Vanaf hier veranderd het leven van John drastisch.


  De link!

 7. Agony • concealed memories || Thranduil  Auteurs: Laleah & GoodGrief
  Fandom: The Hobbit

  Toen een duisternis zich over Het Groene Woud verspreidde, vertrok het geluk uit het rijk. Het eens zo levenslustige volkje, verschool zich nu achter de muren van het koninkrijk. Het woud groeide uit tot een sombere en onbehaaglijke plek.
  De andere rijken verdachten Thranduil ervan te zijn verbitterd door de terugkeer van Sauron, de groeiende verduistering van zijn rijk en de overheersing van de kinderen van Shelob in zijn woud, maar niets is minder waar. Er was een andere reden dat Thranduil de lust in het leven had verloren. Een reden waarover niemand durfde te spreken en dit door de jaren heen ook niet deed. Omdat men er niet meer over sprak, vervaagde de herinneringen van vroeger. Men was vergeten hoe Thranduil eens was, een genieter van het leven en een liefhebber van zijn koninkrijk. De herinneringen gingen in teniet en men dacht er niet meer over na. Niemand meer, behalve Thranduil. Dit is het verhaal over Thranduil en de verborgen herinneringen, die hij verstopte in het diepste van zijn ziel. Een pijn dat zijn hart heeft gekrengd. Een pijn dat met geen beter woord beschreven kan worden; 'Zielenpijn.'


  De link!

 8. Inhuman • Bucky Barnes


  Auteur: Faelain
  Fandom: Marvel

  After the fall of Afterlife, Kiva is on the run. She thought it would be easy, staying under the radar, until other Inhumans start to disappear, some of them to be found back dead.
  She seems to be the next Inhuman on the list when she decides to help a soldier with a metal arm.

  And Hydra isn't planning to give up on their assassin and another valuable asset easily.


  De link!

 9. Daughters of Durin


  AuteurSonOfGondor
  Fandom: The Hobbit

  Fili en Kili zijn de zuster-dochters van Thorin Oakenshield en daarmee zijn erfgenamen. Thorin is niet blij met het feit dat de laatste dwergen van de lijn van Durin vrouwen zijn en is ook geen voorstander van hun deelname aan zijn queeste om de Lonely Mountain terug te veroveren van de afschrikwekkende draak Smaug, maar hij heeft maar weinig keuze. Kili doet alles om haar oom te overtuigen van haar waarde, maar Fili is meer dan zat van zijn seksistische gedrag. Hoewel de twee zussen een hechte band hebben, komt de relatie tussen Thorin en Fili steeds meer op gespannen voet te staan. Hoe lang zullen Fili en Kili het gedrag van hun oom dulden? En wat als Fili een keuze maakt die tegen haar ooms wil in gaat?

  De link!

 10. Dϊath


  Auteur:Faelain
  Fandom Lord of the Rings

  Wanneer een oud kwaad zich weer in Midden-Aarde vestigt, breken onzekere tijden uit voor de Elfen, mensen, dwergen en hobbits. Een vondst in de vorm van een ring lijkt echter de kaarten te keren. Als ze deze kunnen vernietigen, zal het kwaad voor eens en voor altijd voorbij zijn. Toch heeft de duistere heer ook zijn eigen agenda, waar de halfelf Andúnë Gurthang een grote rol in speelt. Na jaren in de duisternis tegen haar te hebben gesproken, heeft hij haar omgevormd tot zijn eigen wapen, dat klaar is om alle bewoners van Midden-Aarde weg te vegen en het pad vrij te maken voor een nieuwe heerser.


  De link!

 11. Obliviate


  Auteur Daylighter
  Fandom: Harry Potter


  Na de Tweede Tovernaarsoorlog wil Draco Malfoy niets liever dan zijn verleden achter zich laten en een nieuwe start maken. Dat gaat hem niet gemakkelijk af. Mensen, gedachten en herinneringen blijven hem achtervolgen terwijl hij alle vormen van afleiding zoekt die hij maar kan bedenken. Als hij de Franse Aurora ontmoet, wiens verleden haar een raadsel is, staat hij voor een moeilijke keuze: weigeren haar te helpen, maar daarmee het pad voortzetten waar hij juist vanaf probeert te komen, of haar steunen in haar zoektocht, waarbij hij zelf ook gedwongen is zich opnieuw te verdiepen in de gruwelijkheden van de oorlog...


  De link!

 12. I Need a Minute | Thorin Oakenshield


  Auteur: Firan
  Fandom: The Hobbit

  De jonge dwerg Rhodíq Ironheart verhuist naar het inmiddels bloeiende rijk Erebor. Ze is gevlucht uit de IJzerheuvels, waar ze wordt achtervolgd door een duistere familiegeschiedenis. In Erebor probeert ze een nieuw leven op te bouwen. Al snel raakt ze bevriend met de dwerg Fíli Ze leert ook zijn oom kennen, die star en verbitterd is, maar waar ze een enorme bewondering voor koestert.
  Rhodíq zoekt toenadering tot Thorin, die haar alleen maar vervelend lijkt te vinden. Bovendien heeft hij slechte herinneringen aan de naam 'Ironheart', waar Rhodíq niets vanaf weet.
  Als oude vijanden van de dwergen weer op het toneel verschijnen, is het niets anders dan oorlog wat hen te wachten staat. Rhodíq probeert het respect van Thorin te winnen en tegelijkertijd te helpen waar ze kan om de dwergen van Erebor te redden. Al weet ze niet zeker of ze daar inmiddels toe behoort.


  De link!

Reacties (1)

 • madelame

  Zoveel goede fanficties😍

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen