30 Seconds best momentsEr is tegenwoordig denk ik bijna niemand meer die het bordspel 30 Seconds niet kent. Voor diegenen die het niet kennen, je vind de spelregels in de spoiler hier onder. Het levert ongelofelijk leuke situaties op en soms ellenlange discussies tussen stelletjes. Mijn vriend, zijn zusje, haar vriend, nog twee hele goede vrienden van ons en ik, spelen dit spel regelmatig. Soms ben je in een uur het bord rond, soms, zoals gisteravond, zijn we drie uur bezig.

Hieronder heb ik een paar van onze leukste en domste acties genoteerd. Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jullie meest geniale momenten betreffende dit spel. So Enjoy deze dommigheid, die vaak worden gecreëerd door de tijdsdruk. Maar helaas niet altijd.30 Seconds is een bordspel waarbij je in teams van 2 speelt. Om je beurt te beginnen gooi je met een dobbelsteen waarop de getallen 0, 1 en 2 staan. Als je geluk hebt gooi je 0. Wanneer je 1 gooit heb je 1 strafpunt, gooi je 2 dan heb je er 2. Vervolgens pakt een van de twee een tweezijdig kaartje uit de pot en kijk je op welke kleur jullie pion staat, blauw of geel. Afhankelijk daarvan weet je welke kant van het kaartje je moet spelen.
Er staan vervolgens 5 namen op het kaartje. Dit kunnen acteurs, bands, steden, landen, monumenten, termen, eigenlijk van alles zijn. Wij geven altijd tien seconden om het kaartje te bestuderen en om te bedenken hoe je het gaat doen. Vervolgens wordt de zandloper met daarin, jaaaawel, 30 seconden omgedraaid. Nu moet je in die tijd, zonder de namen te zeggen, aan je partner duidelijk maken wat er op het kaartje staat. Je mag omschrijven, uitbeelden en eventueel neuriën, zolang je maar niet te obvious bent.
Je kan dus 5 punten scoren *wat bijna onmogelijk is*. Heb je dan 0 gegooid met de dobbelsteen, dan mag je 5 stappen naar voren. Heb je 2 gegooid, gaan er dus 2 stappen af. Zo ga je het bord rond en wie al eerste bij de finish is, wint.


 1. De klokkenluider van...


  Dit is een van onze meest recente lachverwekkers. Gisteravond waren mijn zwager en schoonzusje aan de beurt, waarop hij haar vraagt naar dat gebochelde mannetje, waarvan een Disneyfilm is. Dit leverde enige verwarring op, waarop hij de naam Esmeralda liet vallen.

  Hierop riep mijn schoonzusje volmondig; "Oooooo, de klokkenluider van Hamelen."

  Ik heb bijna in mijn broek gepiest, maar het werd erger en ze sloot haar beurt af met de kreet; "De klokkenluider van Amserdam."

 2. Zeehondencrèche


  Eveneens gisteren had ik een iets mindere ingeving. Op mijn kaartje stond namelijk het Pieter baan centrum.
  Ik ben mijn beurt begonnen in de heilige veronderstelling dat dit de Zeehondencrèche was, wat natuurlijk "Pieterburen" is...
  Ach ja, misschien hebben ze bij het Pieter baan centrum wel mensen die geloven dat ze zeehonden zijn, je weet het maar nooit.

 3. Rolex


  Deze is van een hele tijd terug, maar staat me nog bij als de dag van gisteren en komt ook telkens weer terug wanneer we het nu spelen.
  Mijn schoonzusje deed namelijk of ze op een scooter zat en riep; "Geen cita of puch, maar een..."
  Waarop mijn zwager eigenlijk vrij succesvol riep; "Solex!"
  Wij dachten allemaal, ah die hebben ze, maar vervolgens barst zij uit in een lachbui die niet meer ophoudt voor de rest van hun tijd.
  Ze had Rolex op haar kaartje staan, wat uiteraard een horloge merk is...

 4. Robbie Williams


  Vorig jaar waren we met dezelfde groep op vakantie in Frankrijk en natuurlijk hadden we het spel ook mee.
  Ik was aan de beurt om te raden, we hadden 0 gegooid en mijn vriend was er heilig van overtuigd dat we ze alle 5 konden raden, zo makkelijk.
  De tijd werd omgedraaid en hij begon met; "Jij bent fan van hem!"
  Ondanks de duidelijke enkelvoud van de 'hem', riep ik toch; "Maroon 5!"
  "Nee! Maar 1 persoon!"
  "Adam Levine!"
  "Neeee! Met tatoeages! Je had vroeger allemaal posters van hem op je kamer!"
  "JA! ADAM LEVINE!" *Op dit punt zaten mijn hersenen ook vast, gewoon bij jezelf blijven en er in geloven*
  "NEE! Je bent naar een concert van hem geweest!"
  Ik durfde ondertussen niet nog een keer Adam Levine te roepen, bang dat mijn vriend me wat aan zou doen. Niemand van ons dacht er ook aan om door te gaan naar de volgende vraag en hoppa, "Tijd om!" Waarop mijn vriend roept; "ROBBIE WILLIAMS."

  Ik heb hem echt bijna een minuut aan gekeken met een WTF gezicht. Begrijp me niet verkeerd, hij heeft goede muziek, maar ik ben echt nog nooit fan geweest van Robbie Williams. Dit vertelde ik dan ook heel subtiel. Dat is niet waar, we zaten ondertussen naar elkaar te schreeuwen. Na vijf minuten hebben we besloten op te houden met de discussie. Hij was er echt heilig van overtuigd dat ik fan was van hem en naar een concert ben geweest.

  Pas een aantal beurten verder waren de anderen aan de beurt en zegt een van hen; "Spaanse zanger. Bailando, Bailando."
  Waarop ik en mijn vriend elkaar met een ruk aankijken en beide schreeuwen; "ENRIQUE IGLESIAS!"
  Ik was fan van Enrique, had posters van hem op mijn kamer en was naar een concert van hem geweest. Ach ja.. Gelukkig lijken ze op el.... Nope.

 5. Rode sportwagen


  Ik denk dat vrijwel iedereen bij "een dure, rode, sportwagen" aan hetzelfde denkt.
  Blijkbaar een vriendin van ons niet, want die blèrde vol overtuiging; "FIAT."
  Ja, doe mij dan toch maar die Ferrari.

 6. Gescheiden Huisvrouwen


  Niet iedereen is even goed in de Engelse taal en dat bleek gisteren ook wel weer.
  Mijn schoonzusje zegt tegen haar vriend; "Jouw ouders zijn..."
  "Gescheiden."
  "In het Engels."
  "Divorced."
  Er heerst even stilte, terwijl zij hem een beetje overdondert aankijkt.
  "Oké, dan is het niet gescheiden." Waarop wij al begonnen te lachen en er bij mij al een lampje ging branden waar ze op uit was.
  Desperate Housewives, om precies te zijn.

 7. J.K Rowling


  Mijn zwager heeft mijn schoonzusje er al 3 goed laten raden en is eigenlijk vrij relaxt, omdat ze toch al vooruit mogen.
  Als laatste besluit hij haar te vragen; "De schrijfster van Harry Potter?"
  Zoals verwacht weet ze dit niet, aangezien ik eigenlijk de enige ben die geïnteresseerd is in lezen binnen deze groep.
  De tijd tikt weg en wanneer hun beurt eigenlijk over is, kijkt hij naar mij, zo van 'beantwoord jij hem maar, ik weet dat je het wil'.
  Waarop ik uiteraard zeg; "J.K. Rowling."
  Zijn gezicht wordt heel verbaasd en daarna knalrood.
  "O, dan heb ik het verkeerd. Wie is Stephen King dan?"

  Ik zweer dat ik hem na mijn lachstuip een klap heb verkocht met 'Harry Potter en de Orde van de Fenix' *welke het dikst is*.

Reacties (5)

 • NikIaus

  die laatste tho, shame on you!

  1 jaar geleden
 • Papiliones

  Leuk lijstje!

  3 jaar geleden
 • Ristridin

  WHAHAAHA J.K. Rowling!xDdit is echt een spel wat wij moeten kopen!

  3 jaar geleden
 • Chantilly

  Hahahahaha dit is echt geweldig. Ik ben echt een heel goed team met mijn beste vriendin, behalve als het om bekende Nederlanders gaat. Ik wist niet meer waar Lucille Werner van was en dacht dat zij die ene van koffietijd was, maar dat is Loretta Schrijver.. Echt ik ben heel goed in dit spel, maar ze moeten echt niet aankomen met BN´ers, zelfs voetballers kan ik beter raden/omschrijven ;-)

  3 jaar geleden
 • Argents

  Wij hadden een keer thuis dat ik het woord lopen moest raden.
  'Je doet het eigenlijk elke dag.' Ik was er vol van overtuigd dat het eten, slapen of drinken was (dit heb ik echt vier keer geroepen, maar hè, het drong gewoon niet tot me door)
  'LOPEN!' werd er daarna in mijn oor geschreeuwd. Echt goed ben ik er ook niet in :')

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen