Minpunten aan oud & nieuw

Zelf hou ik wel van oud en nieuw, de gezelligheid en natuurlijk het vuurwerk. Maar oud en nieuw heeft ook zeker diens zwakke punten.

(Even een klaagmuurtje die ik misschien nog wel up ga daten binnen deze dagen.)

 1. Het begint al dagen van tevoren.

  Ik begrijp het als je vuurwerk eenmaal in huis hebt, je het moeilijk vind om ervan af te blijven. Maar ga alsjeblieft nog niet de 29e of zo al keihard lopen knallen midden op de dag en in de nacht.

 2. Knalvuurwerk

  Nu ik het toch over knalvuurwerk heb, ik heb een hekel aan knalvuurwerk. Rotjes maken me nog niet zo veel uit, maar die Cobra's en Thunderkings etc. mogen van mij verbannen worden. Te harde knallen en je ziet er dan ook nog eens van die twaalf jarigen mee lopen die stoer proberen te doen en bijna hun vingers eraf knallen.

 3. Puinhoop

  Vuurwerk is mooi, maar wat ik ook minder vind is de puinhoop die het mee brengt.
  Ten eerste vervuilt het de lucht enorm en ten tweede geeft het op de grond ook heel veel rotzooi.
  Gelukkig ruimen wij het hier altijd netjes op diezelfde nacht / de volgende ochtend, maar als je dan kijkt hoeveel vuilniszakken vol er overblijft.... Echt niet normaal.

 4. Huisdieren

  Al ong. vijf dagen voor 31 december treffen we al maatregelingen voor de katten. Ze houden absoluut niet van vuurwerk en sprinten dan ook altijd bang naar de trapkast wanneer er een harde knal te horen is. We hebben er ook eten en drinken voor hen neergelegd samen met wat kleden waar ze lekker op kunnen liggen.
  Ik heb echt medelijden met mijn schatjes en bezoek ze dan ook even regelmatig op oudjaarsavond.

 5. Awkward contact

  Hoewel het de laatste jaren steeds beter gaat, vind ik het sociale contacten gedoe met de gehele buurt buiten ook meh. Telkens maar weer die mensen drie zoenen geven die je amper tot niet kent en er dan maar een beetje bijstaan terwijl je naar het vuurwerk kijkt.
  Wat mij gelukkig nu ook helpt is dat ik zelf vrienden over de vloer heb en zelf ook vuurwerk afsteek met mijn broertje en diens vrienden.

 6. Asociale jongeren

  En als klap op de vuurpijl See what I did there..
  De asociale jongen die denken dat het leuk is om dingen te vernielen en andere mensen lastig te vallen met vuurwerk en zelfs huisdieren bekogelen met rotjes, etc.
  Ja, die zijn er ook en jammer genoeg zijn het er behoorlijk veel. Ik heb er ooit eentje betrapt dat hij een rotje gooide richting één van mijn katten en nou, dat jochie was echt nog niet jarig met zowel mij als mijn moeder op diens dak. Natuurlijk gewoon weglachen en doen alsof hij helemaal niets fout heeft gedaan. BAH.

  Ook heb ik geen zin om vuurwerk naar me gegooid te krijgen als ik even op mijn fiets naar het winkelcentrum wil, daarom verwijd ik uitgaande tochten nu ook vaak rond oud en nieuw.

Reacties (4)

 • NikIaus

  Het enige wat ik echt kut vind, is dat ik het zo sneu vind voor onze katten en dat die gewoon zo angstig zijn en alles.

  1 jaar geleden
 • scintillare

  Aw 4 is echt een goed idee

  2 jaar geleden
 • Niallerslove

  1 en 6 vooral inderdaad ;c

  3 jaar geleden
 • ParkChanyeol

  Enige waar ik van baal is dat mensen vroeg beginnen met het vuurwerk waardoor ik mijn hond er niet op kan voorbereiden (radio aan en zo). Bovendien schrik ik al een paar weken van de harde knallen hier. Lijkt wel alsof het ieder jaar harder gaat.
  En natuurlijk de aso's die dingen vernielen en anderen pijn doen.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen