Top 10 paardenrassen

[face=courier][/face]hier laat ik zien welke paarden rassen ik het leukst vind. 1. Is de leukste en 10. Is minder leuk. Maar 10 betekent niet de stomste, want er zijn nog veel meer rassen dan alleen maar 10!

 1. 1. De ijslander

  De ijslander is heel sterk, stoer maar ook vriendelijk. De ijslander is mijn lievelingsras omdat hij heel speciaal is. Ik ken dan ook meerdere ijslanders.

 2. De fries

  De fries is echt heeeeeeel mooi en groot, altijd als ik een fries zie dan smelt ik helemaal. Waarom is een fries niet mijn lievelingsras? Omdat ik niet heel dichtbij het ras zit, in tegenstelling tot de ijslanders.

 3. De arabier

  de arabier is een heel bijzonder paard. Vaak heeft het een deukje in de neus (een dish). Arabieren zijn heel elegante maar vooral snelle paarden. Ze worden vaak gebruikt bij paardenrennen. Een arabier is echt wel een van mijn lievelingsrassen.

 4. KWPN paard

  eigenlijk is het KWPN geen ras. Het is een paarden stamboek. KWPN staat voor: koninklijk warmbloedpaardenstamboek Nederland. Het zijn echt mooie paarden. Ze kunnen alles

 5. Quarter horse

  Dit is een echt westernpaard. Als je het hoofd van dit paard bekijkt dan zie je dat er overal spieren te zien zijn. Dit is echt een gaaf paard.

 6. De fjord

  Een fjord is ook weer heel sterk en lijkt qua karakter heel veel op de ijslander. Maar hij ziet er totaal anders uit! Een fjord heeft vaak twee kleuren in zijn manen en staart. En een fjord is eigenlijk altijd wel wildkleur. Dat is mooi.

 7. De haflinger

  Een haflinger is heel vriendelijk. En zijn kleur is altijd zweetvos. Het is een hele mooie kleur, maar het kan een nadeel zijn, als je bijvoorbeeld een wit of zwart paard wilt

 8. De welshpony

  De welshpony lijkt heel erg op de arabier (het is familie). Maar dan een heel stuk kleiner. Het is ook een heel smal paardje. Hij lijkt haast breekbaar. Ze zijn wel heel erg schattig.

 9. De shire

  Dit paard is ook wel heel bijzonder. Dit ras is het grootste ras dat ik ken. Maar mooi dat ze zijn!

 10. De shetlander

  De shetlander is heel klein kleiner dan de welshpony, kleiner dan alles wat ik tot nu toe heb opgenoemd. Shetjes houden veel van hard rennen en lekker crossen. Vaak zijn ze best ondeugend!

Reacties (3)

 • LadyDondarrion

  Leuk lijsjte, ik vind de Fries echt badass!

  1 jaar geleden
 • Salibanani

  Ja klopt, ik kan er later nog wel plaatjes bijzetten,maar ik deed dit met mijn telefoon

  2 jaar geleden
 • Neaggy

  Leuk lijstje, alleen jammer dat er geen plaatjes bij stonden.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen