1. Hellfire  I call him the Devil, cause he makes me want to sin.
  And every time he knocks, I can't help but let him in.  Wanneer Erin achttien wordt, neemt ze zich voor om meer te gaan leven. Wat dat precies inhoudt weet ze zelf eigenlijk ook nog niet, maar het begint bij het doen van dingen waar ze normaal 'nee' tegen zou zeggen. Zo beland ze uiteindelijk samen met haar beste vriendin in een nachtclub, waar de alcohol rijkelijk vloeit en de belachelijk luide muziek voor permanente gehoorbeschadiging zorgt. Buiten ieders verwachting om trekt het muurbloempje al snel de aandacht van niet èèn, maar twee buitengewoon knappe jongens. Beiden lijken er op gebrand haar onverdeelde aandacht te krijgen en geen van hen lijkt op te willen geven ondanks de aanwezigheid van de ander. Ze vertrekt uiteindelijk met twee nieuwe contacten in haar telefoon en al snel blijkt dat zowel de blonde Daniël, als de zwartharige Amon, niet van plan is genoegen te nemen met een nee. Met haar voornemen in het achterhoofd besluit ze in te gaan op de avances van beide. Hoe meer ze hen echter leert kennen, hoe duidelijker het haar wordt dat haar uiteindelijke keuze niet enkel het soort relatie betreft. Wie reikt haar het licht aan en wie trekt haar de schaduwen in? En welke van die twee spreekt haar überhaupt meer aan?  Starts      •      O1'O2'17      •      SOTY?      •      Gothic 2. CH1C4

  Amy wist nog van niets.
  Ze wist niet wat er eigenlijk ging gebeuren.
  Ze wist niet dat het leventje buiten school lastiger zou worden dan ze had gedacht.
  Wilde ze eigenlijk wel verder leven?
  Een geest, is wat ze haar noemen.
  Buitengesloten van de rest van de groep.
  Ze bestond niet, volgens de rest, maar ze was er wel degelijk.
  Zal ze zichzelf misschien gaan bewijzen dat ze echt bestond?

  “Een gloed van zwart kwam mijn kamer binnen vloeien.
  Een gloed van zwart verplaatste zich over de vloer, het kwam naar mij toe.
  Jij zag toch ook ‘het zwart’?
  De rook verspreidde zich door mijn kamer. Er was geen weg uit.
  Eenmaal toen ik het aanraakte voelde het aan als warmte, als veiligheid.
  Maar vergeet vooral niet: de leegte."  - Nederlands geschreven
  - Horror, romantiek
  - Geen bekende personen
  - Doet mee aan de SOTY 2017 met de thema: Gothic
  - Begonnen op 3 januari 2017
  - Soundtrack


  Link: CHIC4

 3. De Nachtdansers

  D E      N A C H T D A N S E R S
  S O T Y      2 O 1 7  Serah Aldebaran is zeventien als ze last begint te krijgen van vreselijk slaapgebrek. Als ze onder invloed van slaapmedicatie vreemde dromen krijgt, besluit ze daarmee te stoppen. Het duurt niet lang voor het gebrek aan rust zijn tol begint te eisen. Als ze steeds verwarder raakt, denkt ze te hallucineren als er plotseling een vrouw voor de deur staat die claimt Atlas te heten. Kan ze haar eigen gevoel vertrouwen of is het verstandiger aan te horen wat de vrouw haar te zeggen heeft?

 4. Inter spem et metum

  Inter spem et metum

  ' 'Is there a place deep within?
  A place where you hide your darkest sins
  There's a strange kind of ambiance,
  it's surrounding you
  as a songstress you lure me,
  towards the truth''


  1890, George Moore uit Londen gaat samen met zijn vrouw Lilly en beste vriend Lewis op zoek naar George’s broer Ray. Wanneer ze hun reis willen vervolgen in Texas worden ze gewaarschuwd door angstige bewoners. De bewoners waarschuwen hen voor een vloek genaamd reizigers dood. Reizigers in heel centraal Texas worden op mysterieuze wijze dood aangetroffen met merkwaardige wonden. Een aantal bewoners zeggen dat het demonen zijn met lang wit haar en zwarte ogen. Anderen zeggen weer dat het een vloek is van de indianen om de Amerikanen te straffen.

  Niemand weet wie er precies verantwoordelijk is voor de moorden. George, Lilly en Lewis gaan zo snel mogelijk naar Ray, maar onderweg moet de trein noodgedwongen stoppen bij een dorp genaamd Watergate. De volgende ochtend wordt de machinist dood aangetroffen. George, Lewis en Lilly kunnen niet meer weg. Zal het hen lukken om de vloek te ontsnappen?

  • Onbekende persoon
  • Horror, Romantiek, Thriller
  • Doet mee aan SOTY 2017
  • Thema: Gothic
  • Soundtrack


 5. Constellation

  Here we go again: link.
  CONSTELLATION

  darkness fell from the skies above and consumed me whole

  ☾☾☾
  Midden in de nacht, in een klein dorpje aan de zee, viel een gedaante uit de hemel. Met zwarte vleugels en een bleke huid. Het was Nacht en Nacht zou niet vertrekken voordat ze al het licht in mij had opgeslokt.

  ☽ Deelnemer van Story of the Year 2017.
  ☽ 16+ wegens veel heftige gebeurtenissen.
  ☽ ABN geschreven.
  ☽ Thema Gothic.
  ☽ ©Lizor.

 6. De Lange Nacht


  DE ★ LANGE ★ NACHT  A GREAT FIRE BURNS WITHIN ME
  BUT NO ONE STOPS TO WARM THEMSELVES AT IT

  Als Cain op een avond bij zijn dronken vriend in de auto stapt, verandert zijn leven compleet. De twee verongelukken, maar slechts zijn beste vriend overlijdt. Cain wordt de volgende dag wakker en lijkt ongedeerd te zijn. Vanaf dat moment raakt hij verstrikt in duistere kringen met veel geheimen en raadsels. Langzaam aan raakt Cain geobsedeerd door al deze geheimen en maakt hij er zijn levensdoel van om degene te vinden die hem gered heeft, ook al lijkt deze persoon niet gevonden te willen worden. Ook leert Cain de definitie kennen van De Lange Nacht en dan realiseert hij zich dat zijn geheim groter is dan hij ooit dacht. Hij blijkt slechts een kleine speler te zijn in een immens groot spel. Hoe weet Cain zijn nieuwe zelf onder controle te krijgen? Kan hij degene vinden die hem gered heeft? En wat gaat hij doen als De Lange Nacht aangebroken is?

  THEY ONLY SEE
  A WISP OF SMOKE


  I had a one-way ticket to the place where all the demons go. Where the wind don't change and nothing in the ground can ever grow. No hope, just lies. You're taught to cry in your pillow, but I survived.


  © Ziegler
  — Deelnemend verhaal aan SOTY 2017
  — Thema: Gothic
  — Eigen interpretatie van vampieren
  — Tijdelijke cover
  LINK

 7. Spel van Bloed

  S P E L      V A N      B L O E D

        Woorden als "Tijd", "Jeugd", "Vreugde" of "Pijn" zijn voor de meeste mensen gewoon begrippen. Geen persoon zit eraan vast, het is een gevoel of een tijdstip, verder niks. Natuurlijk heeft het wel een betekenis, daar niet van. Maar het zijn geen namen.
        Waarschijnlijk denk je nu "Wel duh!"
        Wat wel logisch is. En toch is dat niet waar. Tijd, Jeugd, Vreugde, Pijn, het zijn allemaal personen, en ik kan het weten. De meesten leven niet hier, maar in een eigen rijk dat ze op een willekeurige plek, in een willekeurige leegte hebben gecreëerd. Geloof je me niet?
        Nee?
  Goed, dan niet, maar toch is het waar. Ik kan het weten.


  ☾☾☾


        Overal waar Virgie is, zijn problemen. Het zijn een soort magneten. Misschien is het ook daarom dat als ze verhuist naar het ietwat ouderwetse stadje Crows, ze dingen lijkt te zien die anderen niet opvallen.
        Dingen als instrumenten die vanzelf beginnen te spelen, of dromen die lijken te verwijzen naar iets wat de volgende dag gebeurt. Virgie is niet zo goed in stil zitten, dus gaat op onderzoek uit.
        Want wie roept haar steeds in de buurt van de waterpoelen in het bos, en waarom weerspiegelen ze iets anders dan ze zouden moeten doen?

  Doet mee aan Story of the Year 2017 onder het thema Gothic
  Voor het grootste deel 12+, misschien wordt dit later 16+
  Dark Fantasy
  Onbekende personen
  Romantiek

  Hier ook de link.

 8. Haar Laatste Dans

  “We should consider every day lost on which we have not danced at least once.”
  ― Friedrich Nietzsche
  Op de nacht van 31 januari 1998 gebeuren er twee dingen. Rosalind Valance, 's werelds befaamdste ballet-danseres, zakt dood neer op het podium. Nog geen tien seconden later wordt er een prachtig babymeisje geboren, die de naam Freyde zal dragen.
  Freyde groeit op tot een sprankelende jonge vrouw, die niets liever doet dan dansen.
  Maar vanaf haar achttiende verjaardag staat haar perfecte kleine wereld op zijn kop. 's Nachts krijgt Freyde ineens bizarre dromen, vol onbekende plaatsen en gezichten. Wanneer ze danst, voelt ze hoe ze de controle verliest... en hoe iemand anders die overneemt.
  Hoe stopt ze de stem in haar hoofd, die haar aan wil zetten tot gruwelijke daden? En wat heeft Rosalind Valance er allemaal mee te maken?
  Wanhopig gaat ze op zoek naar de antwoorden die zich steeds voor haar lijken te verbergen. Maar de tijd dringt; vooral wanneer de duistere dreiging met de dag groter lijkt te worden.  - Doet mee aan Story of the year
  - Thema: Gothic
  - Begint op 31/01/2017
  - Onbekende personen
  - Cover door Goldstein
  - Reacties motiveren!


  Link: klikje
  Thema: Gothic

 9. Bestendig

  Mijn inzending:


  Onsterfelijkheid, ooit de uitvinding van de eeuw. Duizenden mensen lieten zich injecteren met het onsterfelijkheidsserum. Wat men alleen niet wist was dat het meer deed verdwenen dan slechts onze sterfelijkheid. De onsterfelijken verloren sommige menselijke emoties en gevoelens en evolueerden tot een veel sterkere soort, wat hen tot een groot gevaar maakt voor alles wat leeft. Erin is net als een kleine groep anderen immuun voor het serum. Alleen Bestendigen hebben een kans tegen de ondoden en met het tegengif is het voor hen mogelijk om de mensheid te redden. Maar wat als de waarheid anders in elkaar steekt dan haar jaren lang is verteld?

  'I've spent my whole life preparing to save mankind, but after all I am the one getting saved by our worst enemy', — Erin Rose Saunders

  • Nederlands geschreven en gesproken
  • Geschreven door Laryanue
  • Doet mee aan SOTY
  • genre 'gothic'

 10. Passage

  Passage
  Thema; Gothic


  Als passagier in een auto; 1 op 272
  Door een verdwaalde kogel; 1 op 5.981
  Getroffen worden door de bliksem; 1 op 81.701

  Iedereen moest het ooit onder ogen komen; de dag die je confronteert met je sterfelijkheid. De dag die schreeuwt dat je mens bent. De dag die lacht om je vergeetbaarheid.

  ‘Niemand is oneindig. Niets is dat.’

  Mijn lotsbestemming brak aan op een novembernacht. Ik maakte de beslissing zelf. Vastzittend in een volstromende auto, samen met het levenloze lichaam van een man wiens naam ik was vergeten, wilde ik niet meer. Ik was bang. Ik was banger voor de wereld dan wat er volgde na de dood. Als ik toen had geweten wat er zou gebeuren, of ook maar een hint had gekregen van zijn bestaan, dan had ik mezelf met volle kracht uit die auto gesleurd. Helaas wist ik niets.

  De dag dat hij mijn leven redde, was de dag dat ik werd afgeschreven. De deal die we sloten, de onheil die volgde en die schitterende fonkeling in zijn ogen: alles was vervloekt.
  Ik had moeten weten dat er iets niet klopte, de dag dat hij zijn naam zei…

  ‘Thanatos.’


  Mogelijk expliciete content •
  Inzending SOTY •
  Thema; Gothic •
  Thriller •
  Fantasy •
  Romantiek •
  Geschreven vanuit Ik-perspectief •
  Cover door Pralines •

Reacties (2)

 • Jamiezx

  Oeh, ik zie interessante stories hiertussen!

  5 jaar geleden
 • Niallerslove

  Dit ziet er allemaal zó veel belovend uit!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen