Home > Lijstjes > 10 redenen waarom ik al 10 jaar op Quizlet rondzwerf en mensen stalk...

10 redenen waarom ik al 10 jaar op Quizlet rondzwerf en mensen stalk...

Door: Scandal
Laatst bijgewerkt: 10 maanden geleden
Kudos: 14 (0 deze week, 0 vandaag)

Exact 10 jaar geleden, 10 augustus 2007, registreerde ik me op Quizlet nadat ik sinds juni/juli hier rond zwierf zonder account. Ondertussen zijn er jaren voorbij gegaan en vandaag is mijn account dus precies 10 jaar oud. Yay!*O*
Ter ere van mijn 10-jarig Quizlet-jubileum maakte ik dit lijstje. Eigenlijk wil ik zo ook een beetje alles en iedereen die iets met Quizlet te maken heeft, bedanken. Dus bedankt voor die 10 leuke jaren en op naar 10 (?) nieuwe!

 1. Quizlets


  bron: media0.giphy.com

  Mijn eerste reden is dus quizlets, je weet wel, die quizzen. Back in the day, toen de dinosaurussen nog spraken, was Quizlet niets anders dan quizzen. Kan je het jezelf al voorstellen? Geen stories, gedichten, lijstjes, blogs, zelf nog geen forum. Ja ja, voor de meesten onder jullie zal dat niet bekend in de oren klinken. Maar ik herinner het me als de dag van gisteren, minus 10 jaar! ;-)

  Toen heetten quizzen ook nog quizlets. Dat was/is een samentrekking van quiz + applet (het script). Of ten minste, dat werd me 10 jaar geleden wijs gemaakt! Maar dus, omdat er nog niet veel bestond, eigenlijk alleen maar de quizzen, mocht en kon er nog veel, superveel. Dus we lieten onze creativiteit op de vrije loop en opeens kwamen er series. Dan kon je quizzen die bij elkaar hoorden zoals een verhaal ook daadwerkelijk bij elkaar zetten. Zo gemakkelijk. En op wat lijkt dat? Ja, op de stories van nu. ^^

  Ik vermaakte me zo hard in de zomer van 2007 dat ik zelfs schrik kreeg toen het forum ontstond. Want ja, wat dan met de quizzen. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met me en durf ik na 10 jaar wel op het forum te komen. Applausje voor mezelf!*O*

 2. Ik werd columnist, moderator en administrator.


  bron: media2.giphy.com

  Op 28 januari 2011 kreeg ik het voorrecht columns te mogen publiceren. Ik was super blij. Dat was de eerste keer dat ik met een verkiezing meedeed, denk ik toch, en ik was meteen gekozen. Dus ik kan met trots zeggen dat ik nog van de allereerste lichting columnisten ben. Maar of ik het nog lang ga zijn? 7 jaar is best lang en ik ben tegenwoordig niet meer zo'n groot schrijver. Ik vind het zelfs straf dat mensen mijn hersenspinseltjes lezen, of ik denk/hoop toch dat ze gelezen worden!

  Anderhalf jaar later, op 30 juni 2012 werd ik moderator. Misschien ben ik wel een van de moeilijkste trainees geweest ooit. Ik wou veel te veel doen, pestte vele mensen met mijn waarschuwingen en heb het hele modforum ondergespamd. Op zich, eigenlijk is er niet veel veranderd haha, ik spam nog steeds heel ons modforum onder, oeps! En nu geef ik al 5 jaar de ervaringen die ik heb opgedaan, door aan de nieuwe lichtingen. Maar sinds bijna een jaar doe ik dit als administrator. Ik werd namelijk op 1 september 2016 administrator. Ik nam het stokje over van Emma die nu van haar moderator-/administratorpensioen mag genieten. Het is tot nu toe een heel avontuur geweest en je merkt dat Quizlet het laatste jaar veel aan het veranderen is, maar dat vind ik net leuk. Whoop whoop!

  Dusja, een functie hebben die je echt ligt en superleuke collega's rondom je hebben, doet veel. Ik heb natuurlijk ook mindere momenten mee gemaakt, maar ik zou deze hele crew-evaring nooit of te nimmer willen inruilen. Love you guys, the new and the old ones!

 3. Vrienden


  bron: media1.giphy.com

  Het klinkt misschien heel standaard en melig (en zo zullen er nog wel redenen zijn), maar dat maakt ze niet minder gemeend.
  Ik heb door deze 10 jaren heen super veel mensen leren kennen en heb sommigen zelfs mijn vrienden mogen noemen. Zonder al deze mensen, die helaas meestal ook terug vertrokken zijn, had ik me niet zo geamuseerd als nu. Vrienden en sociale contacten doen veel en in deze situatie is het dus een reden waarom ik op Quizlet ben gebleven.

  Hierbij ook even een grote dankjewel aan de mensen die steeds zoveel moeite steken in onze vriendschap! Ik ben iemand die gemakkelijk vergeet eventjes een berichtje te sturen via Messenger of een appje via WhatsApp. Maar waar ik vergeetachtig ben of er gewoonweg soms niet aan denk, daar zijn jullie er voor me. En al ben ik soms stil, ik blijf van jullie aanwezigheid genieten! Dankjewel iedereen!(flower)

 4. Verandering


  bron: media1.giphy.com

  Omdat Quizlet altijd in verandering is. Ik vertelde al dat ik hier kwam en er enkel Quizlets bestonden. Maar Rutger zag dat we dus ook verhalen begonnen te schrijven. Dus maakte hij series. Om het nog meer te verbeteren kwamen er stories, waardoor je echt een scheiding had tussen verhalen en quizzen. Het forum was ondertussen ook al ontsproten,... Er werd steeds ingegaan op de grote hype die wij zelf hadden gecreëerd, echt geweldig. Tegenwoordig is het op een ander tempo en niet meer zulke grote aanpassingen, maar er zijn er. En ik zie achter de schermen dat de crew zich dag in en dag uit inzet om mee te veranderen met Quizlet. Echt mooi!

 5. Openbloeien


  bron: media1.giphy.com

  Als startende Quizletter en dus jonge puber moest ik nog wat opgroeien en openbloeien. En ja, ik ga weer de melige kant op, maar Quizlet zat daar voor een groot deel tussen. Fanatiek Quizletten (en kajakken als sport) hebben ervoor gezorgd dat ik veel socialer en opener werd. Toen ik op Quizlet kwam, was ik maar een verlegen meisje, overal. Maar ik mocht me creatief uitleven en leuke quizlets invullen. En natuurlijk reageerde je op iedere Quizlet die je deed. (Toen bestond er ook nog geen forum) En soms ondernam ik zelfs al de stap om iemand aan te spreken in zijn/haar gastenboek over de leuke Quizlets. Dusja, ik ben nu een sociaal en open persoon en de combinatie Quizlet en kajak hebben daar voor 90% hun bijdrage aan geleverd. Stel je voor, zonder was ik misschien noot sociaal werker geworden!

 6. Creativiteit


  bron: i.giphy.com

  Ik vermeldde het al deels, maar ik vind het geweldig wat voor creativiteit hier geboren wordt. Zoveel mensen maken leuke creaties en ik doe ze met plezier lezen en invullen. Ik vind het bewonderenswaardig hoeveel fantasie mensen soms hebben en ook het talen hebben om dit in de vorm van een creatie op Quizlet te zetten of het zelfs zo ver schoppen er een boek van te maken. Dat is echt een kunst. Ik wacht nog steeds op de dag tot die talenten een beetje overhevelen naar mij, maar ik vermoed dat ik daar nog zeker 10 extra jaren ga moeten wachten haha!

 7. Mijn creativiteit, hersenspinsels en frustraties


  bron: media.giphy.com

  Af en toe, vroeger meer dan nu, maak ik ook creaties. En ik vind het echt plezant om al mijn creativiteit, hersenspinsels en frustraties kwijt te kunnen zonder dat iemand me daar een slecht gevoel over geeft. En eigenlijk ben ik nog steeds creatief, maar heb ik te weinig tijd om nog quizzen en lijstjes (hetgeen ik het liefste maak) te ontwerpen. Misschien moet ik toch eens tijd zien te maken voor zulke dingen. Vroeger wou ik supergraag minstens 100 quizzen hebben. Ik ben tot aan 65 geraakt en ondertussen worden het er steeds minder helaas. (quizzen die echt op niets trokken of nu semi tegen de regels zijn, dus een beetje het goede voorbeeld geven) Wie gaat me stalken om nieuwe quizzen en lijstjes? Misschien moeten we een challenge maken ofzo, wie doet er mee?!

 8. Enthousiaste mensen


  bron: i.giphy.com

  Ik word op Quizlet omringd door enthousiaste en fantastische mensen. Ik ben van mezelf al een zeer enthousiast en optimistisch persoon en als ik omringt word door mensen die ook voor iets willen gaan (voor hun functie, voor hun creaties, voor hun vrienden,...) dan werkt dat voor mij alleen maar aanstekelijk. Dan word ik nog enthousiaster en dan word ik een heel handje vol. Als ik erover ga, mag je het me wel even komen zeggen hoor. Maar wees allemaal maar even enthousiast of zelf enthousiaster, I love it!

 9. Mijn lust en leven!


  bron: i.giphy.com

  Het is misschien een hele simpele reden, maar één van de redenen waarom ik hier al 10 jaar ben, is omdat Quizlet gewoon een deel van mijn leven. Een dag niet gequizlet is een dag niet geleefd! Nee, echt serieus. Je weet wel, verslavingsproblematiek enzo. Ik zou bijna niet weten wat te doen zonder. Ik zou wat meer tv kunnen kijken of wat meer kunnen werken voor de kajak, maar dit is vele keren toffer dan dat! Wat zou ik toch zonder Quizlet moeten...

  Ondertussen heeft Quizlet al 10 jaar van mijn leven geslorpt. Dat is werkelijk waar 40% van mijn hele leven. 40% van mijn leven heb ik op Quizlet gespendeerd. Eigenlijk is dat wel zot, wat voor maniak ben ik wel niet!(clown)

 10. Mezelf zijn


  bron: media.giphy.com

  Natuurlijk moet ik een beetje sentimenteel kunnen eindigen. Dus mijn 10e reden dat ik hier al zolang rondzwerf, is omdat ik hier mezelf kan zijn. In real life zijn er altijd remmingen (of je nu verlegen of sociaal bent) en die zijn er hier niet. Ik word geapprecieerd om wie ik ben; een geweldige idioot met tijd teveel, maar ook tijd te weinig! Dankjewel dat ik mezelf hier mag zijn! Love you guys!(heart2)

Reacties

 1. Loveless
  Loveless 5 maanden geleden

  D: I liked this a lot. Ik kan me nog idd herinneren toen we nog alleen Quizlets hadden en toen de stories ontstonden in Quiz vorm (vooral TH stories XD) En toen we het mochten omzetten in story-vorm! Oh, en de grote crash...lol, it's been a wild ride but I'm happy you're still here ^^

  Scandal
  Scandal 5 maanden geleden

  Ja, er is veel gebeurd op 10 jaar!
  De TH-quizlets heb ik ook honderden keren gedaan haha. =P

 2. Wolflover_
  Wolflover_ 5 maanden geleden

  tof

  Scandal
  Scandal 5 maanden geleden

  Merci!

  Wolflover_
  Wolflover_ 5 maanden geleden

  graag gdaan

 3. IrishNialler
  IrishNialler 5 maanden geleden

  Wat leuk dat je al zo lang lid bent

  Scandal
  Scandal 5 maanden geleden

  Dankje!

 4. Luckey
  Luckey 5 maanden geleden

  ik kan me in je lijstje wel vinden en met veel punten
  leuk lijstje
  kudo

  Scandal
  Scandal 5 maanden geleden

  Dankjewel!

 5. Watmoetikdoen
  Watmoetikdoen 5 maanden geleden

  Leuk lijstje

  Scandal
  Scandal 5 maanden geleden

  Merci!

Share