Waarom de Nachtkrapp het perfecte huisdier is!

Voor de Themawedstrijd Mythische Wezens van OperaGhost

Ben je toe aan een nieuw huisdier? Heb je geen zin in een vis, hond of hamster? Misschien is de Nachtkrapp dan wat voor jou! Deze gigantische Germaanse nacht-raaf is zeker de overweging waard. Vroeger werd hij gezien als een ziektebrenger, of slecht voorteken, maar tegenwoordig weten wij dat het enkel bijgeloof is.
Twijfel je nog, of heb je geen idee wat zo'n huisdier inhoudt? Hier zijn 10 redenen waarom je direct naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel moet gaan voor jouw eigen Nachtkrapp! 1. Geen gestaar


  bron: data.whicdn.com

  Wat gebeurt er als je een hond of kat in huis haalt? Juist, je wordt de hele tijd aangestaard! Of het nu is omdat ze naar binnen willen, naar buiten of eten, ze staren je aan! Zelfs als je de hond of kat eten hebt gegeven blijven ze naar je kijken. Kortom, er is geen privacy. Met de Nachtkrapp is dat anders. Je zult nooit aangestaard worden. Hoe dan? Simpel; de Nachtkrapp heeft geen ogen. Hij kàn jou dus niet aanstaren. Nooit meer smekende puppy-ogen als het buiten regent. Je zult dus jouw privacy behouden, ondanks jouw nieuwe huisgenoot.

 2. Perfect voor mensen met een allergie!

  Ooit gehoord van een ravenallergie? Ik niet! Voor iedereen die allergisch is voor alle zoogdieren een ware uitkomst! Sommige rassen, zoals de Zweedse, hebben zelfs geen veren.

 3. Hij is charcoal

  Zwart? Nee, charcoal! Het nieuwe zwart is mat, charcoal zoals deze raafachtige. Het mooie is dat charcoal overal bij past, je hoeft dus geen rekening te houden met hem als jij jouw outfit samenstelt. Ideaal voor selfies!

 4. Smoesjes


  bron: data.whicdn.com

  De Nachtkrapp is ideaal voor als je eventjes nergens zin in hebt. Het is simpel; alles wat je hoeft te doen om overal onderuit te komen, is door de gaten in zijn vleugels kijken. Doe dit en je zult zien dat het werkt. Binnen no-time zul je klinken alsof je doodziek bent. Bel het schoolhoofd of jouw werkgever en niemand zal twijfelen of je ziek bent! Zelfs als iemand komt kijken zullen ze moeten concluderen dat je wel echt ziek bent. Geniet van je vrije dag. Je weet wat ze zeggen; je weet nooit of er een morgen komt!

 5. Vliegen


  Er zijn natuurlijk wel meer huisdieren die kunnen vliegen. Parkieten en papegaaien, zelfs kippen, kunnen dat. Maar de meesten van die dieren zijn klein, erg klein. Hoe cool zou het zijn om een vliegend huisdier te hebben dat groter is dan jij bent? Als het groot genoeg is om op mee te vliegen? Best geweldig, is het niet?
  Met de Nachtkrapp kan jij overal arriveren in stijl! Sowieso dat als jouw vrienden je een entrée zien maken op dit wonderbaarlijke schepsel ze groen zullen zien van jaloezie... of ziekte. Groen zullen ze in elk geval zijn!

 6. Zijn gezang


  Wist je dat de Nachtkrapp graag kleine kinderen in slaap zingt? Als jij goed voor hem zorgt durf ik te wedden dat hij dat ook bij jou doet. Ideaal voor als je last hebt met in slaap vallen, of, gewoon, als je graag met zacht gezang naar dromenland wordt begeleid. Zoete dromen gegarandeerd.

 7. Onzichtbaarheid

  Dit is pure speculatie, maar er heeft nog nooit iemand hem overdag gezien. Wie weet kan hij naast vliegen onzichtbaar worden. Dus mag je eigenlijk geen huisdier dan kan je hem gemakkelijk verstoppen, ondanks zijn grootte. Overigens kan het ook leuk zijn voor recreatief gebruik zoals verstoppertje.

 8. Avontuurlijk

  Dit huisdier komt van oorsprong uit het zwarte woud. Daar heeft hij al vele reizigers naar de mooiste plekken geleid. Heb jij ook last van wanderlust? Met dit huisdier kom je gegarandeerd op plekken waar nog geen mens eerder is geweest.
  Zin in een dropping? Ook dan zit je goed! De Nachtkrapp kan er voor zorgen dat je vergeet op de weg te letten en zo verdwaalt. Probeer je weg terug te vinden met gps of kompas. Je zult wel even zoet zijn met je weg terug te vinden, dus trek er een lekker lang weekend voor uit.

 9. Rust

  Zijn er voortdurend kleine kinderen om je heen? Houden krijsende baby's jou wakker? Ook daar is de Nachtkrapp een oplossing voor. Vraag me niet hoe, maar binnen een paar avonden zul je merken dat het geleidelijk aan stiller wordt. Na een week zal er geen kind meer te horen zijn, of te zien. Niemand weet precies waar de Nachtkrapp de kinderen heen brengt, of wat hij met ze doet... er is namelijk nog nooit een teruggezien.
  Permanente avondrust en heerlijk uitslapen kan je dus wel verwachten!

 10. Hij is mogelijk een ridder

  Men denkt dat de Nachtkrapp familie is van de Valravn; Ze zijn beiden raven die 's nachts rondvliegen en mensen laten verdwalen. Gezien er ook nog van beiden wordt beweerd dat zij kinderharten eten (wat overigens nooit bewezen is), is het mogelijk dat het hier om dezelfde entiteit gaat. Als alle verhalen kloppen kan het zijn dat, nadat het gekrijs van afgelopen nachten gestopt is, jij wakker wordt naast jouw knight-in-shining-armor. Kan de dag nog beter beginnen?
  Nu je deze tien redenen kent, weet ik zeker dat je niet langer kan wachten om er 1 in huis te halen. Wees snel, want ze vliegen de winkel uit!

Reacties (6)

 • aarsvogel

  Ik vindt dit lijstje echt super grappig en orgineel!

  2 maanden geleden
  • Fennec

   Dankje:)

   2 maanden geleden
 • IrishNialler

  ahahah wat een geweldig lijstje is dit zeg

  10 maanden geleden
  • Fennec

   Dankje:)Het was ook erg leuk om te maken. Misschien komen er meer lijstjes in deze stijl bij:)

   10 maanden geleden
 • Spunlay

  Item 9 hahahah geweldig.

  1 jaar geleden
 • Nighthawks

  Wow, dit is echt een mega origineel en goed uitgewerkt lijstje! c:

  1 jaar geleden
  • Fennec

   Thanks, ik was ook bij de jouwe onder de indruk van de uitwerking en details.

   1 jaar geleden
 • Xiao_Mei

  Leuk, waar kan ik er één kopen c:?

  1 jaar geleden
  • Fennec

   Rabbers Reusachtigeroofvogelwinkel in Ravenstein zou er nog enkelen hebben.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen